G4Media.ro

ACCEPT: Un sondaj arată că 70% dintre români consideră că toate familiile…

sursa foto: Unsplash/ Ian Taylor

ACCEPT: Un sondaj arată că 70% dintre români consideră că toate familiile ar trebui protejate de lege, inclusiv familiile formate din persoane de același sex

70% dintre români consideră că toate familiile ar trebui protejate de lege, inclusiv familiile formate din persoane de același sex, arată într-un comunicat Asociația ACCEPT, care citează un sondaj realizat în martie 2024 de Cult Research, pe un eșantion statistic reprezentativ semnificativ pentru populația rezidentă a României de peste 18 ani.

56% dintre români sunt de acord cu căsătoria sau cu o altă formă de recunoaștere legală a familiilor formate din persoane de același sex, cu 13 puncte mai mulți decât în 2021 (43%), arată comunicatul ACCEPT.

Românii sunt mai empatici și mai conștienți de nedreptățile la care sunt supuse familiile LGBT în țara lor, după cum reiese din cifrele înregistrate. 69% dintre respondenți consideră că este nedrept ca persoanele LGBT să nu își poată moșteni partenerul/a în cazul unui deces și 67% consideră că nu este corect ca acestea să nu își poată vizita partenerii la spital. În rândul părinților, 55% dintre aceștia spun că dacă fiii sau fiicele lor ar fi gay sau lesbiene, și-ar dori ca legea să le permită să se căsătorească cu persoana iubită, la fel ca toată lumea.

Tot mai mulți români înțeleg că persoanele LGBT sunt sau pot fi părinți și că atât pentru acestea, cât și pentru copiii lor este nevoie de protecție legală, la fel ca pentru oricare familie (57% dintre români, cu 5 puncte mai mulți decât în 2021).

A crescut și vizibilitatea persoanelor LGBT în societatea românească. Dacă în 2021, doar 19% dintre români cunoșteau o persoană din comunitate, în ultimii ani procentul a crescut cu 10 puncte, până la 29%. Majoritatea celor care au răspuns afirmativ au colegi sau prieteni LGBT, semn că a crescut numărul persoanelor care se simt în siguranță să își asume identitatea în mod public.

Executarea Hotărârii CEDO privind egalitatea familiilor – un eșec al Guvernului

25 martie a fost data limită până la care Guvernul României trebuia să transmită Consiliului Europei un plan de acțiune pentru implementarea hotărârii CEDO privind protecția și recunoașterea legală a familiilor LGBT. Deși cifrele arată susținerea majoritară a societății, legiuitorii s-au arătat nepregătiți, dând dovadă de indiferență cu privire la nevoile cetățenilor. În documentul transmis la 6 luni de când hotărârea a devenit definitivă, Guvernul a declarat că încă mai caută metode de implementare, potrivit comunicatului citat

,,Au trecut 6 luni de la momentul în care hotărârea a devenit definitivă. Fiecare zi care trece fără căsătorie civilă și parteneriat civil pentru toată lumea este o nouă zi în care drepturile omului sunt încălcate, în care cetățeni ai acestei țări au de suferit’’, a declarat Florina Presadă, directoare executivă ACCEPT.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Păi gălăgia mare împotrivă este o lătură formată din trolii Rusiei, si șoșoci și haurari slabi cu duhul care pun botul la inepțiile lui Putin!

  2. Sondajul e făcut pe internet :)) Valoare zero. Căutați „Cult Research” pe google.

  3. Aveam mai multe pretenții de la voi, G4media. Sondaje ca acesta pot face și eu pe pagina mea de fb. … Au vreo relevanță?

  4. Cult Research ? Cine sunt astia ?

    M-ar interesa un sondaj facut de Institutul National de Statistica …

  5. Nu stiu daca e real sondajul,dar stiu ca ar trebui legalizate casatoriile intre persoane de acelasi sex,nu numai heterosexualii sa se „bucure” de certificatul ala de casatorie care le face viata „frumoasa”.
    In plus bataile incasate de femei in familia traditionala cu binecuvantarea lui Dumnezeu sunt tragice,in schimb o confruntare fizica intre persoane de acelasi sex e deja sport.