G4Media.ro

Acțiunile asiatice și contractele futures pe acțiuni europene au crescut, joi, pe…

Sursa foto: Volodymyr Melnyk / Alamy / Profimedia

Acțiunile asiatice și contractele futures pe acțiuni europene au crescut, joi, pe fondul anunțului privind amânarea noilor tarife impuse de Trump

Acțiunile asiatice și contractele futures pe acțiuni europene au crescut joi, alăturându-se valului de ușurare generat de o amânare de 90 de zile a majorității noilor tarife vamale americane, însă această inversare de politică a exclus China, unde intensificarea războiului comercial a semnalat mai multe probleme pentru piețe, conform unei analize Reuters.

Dolarul s-a străduit să mențină câștigurile din timpul nopții, în special în raport cu yenul și francul elvețian, valori de refugiu, iar contractele futures la bursa din SUA au scăzut după o scurtă redresare inițială, ceea ce reprezintă un potențial avertisment cu privire la scăderea încrederii investitorilor în economia americană.

După cum au afirmat economiștii de la J.P. Morgan, acesta este „doar sfârșitul începutului”, iar războiul comercial al SUA este departe de a se fi încheiat.
Peste noapte, indicii Wall Street au înregistrat cele mai mari creșteri procentuale zilnice din ultimii zece ani, fiind ușurați de faptul că, odată cu cea mai recentă întoarcere a președintelui american Donald Trump privind tarifele, comerțul mondial nu mai este pe cale să se oprească complet.

Trump a dat o lovitură explicită Chinei, majorând taxa pe importurile chineze la 125%, față de taxa de 104% care a intrat în vigoare miercuri.

China, la rândul său, majorase taxele suplimentare asupra produselor americane la 84% și impusese restricții asupra a 18 companii americane.

În schimb, Vietnamul – un mare beneficiar al strategiei „China plus unu” a producătorilor mondiali, care vizează diversificarea lanțurilor de aprovizionare – a declarat joi că a ajuns la un acord cu Statele Unite în vederea lansării negocierilor pentru un pact comercial.

Acțiunile chineze au deschis joi pe o notă puternică, iar indicele Hang Seng din Hong Kong a crescut cu 4%, chiar dacă yuanul onshore a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 17 ani.

Unii analiști au atribuit creșterea speranțelor privind negocierile dintre cele mai mari două economii ale lumii, precum și sprijinului acordat de Beijing piețelor și economiei.

O vânzare intensă de obligațiuni s-a stabilizat, de asemenea, joi, pe măsură ce randamentele Trezoreriei SUA s-au retras, după ce vânzările puternice din sesiunile anterioare au reaprins temerile privind fragilitatea celei mai mari piețe de obligațiuni din lume.

În altă ordine de idei, raportul din martie privind inflația din SUA este așteptat mai târziu, joi, deși va fi probabil mai puțin important pentru piețe, având în vedere că cifrele sunt anterioare celei mai recente runde de taxe ridicate impuse de Trump.

Cu toate acestea, o surpriză ar putea fi neplăcută, având în vedere că ar fi doar un indiciu al creșterilor puternice de prețuri care vor avea loc odată cu intrarea în vigoare a tarifelor.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Fiecare fată de pe TOCZAPARU e gata să fie luată tare.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.