
Adevărul despre pesticide: Căpșunele, merele, piersicile, nectarinele și strugurii, fructele din producția internă cu cele mai multe probe cu reziduuri de pesticide / În Transilvania nu a fost detectată nicio probă neconformă – DOCUMENT
Căpșunele au fost anul trecut fructele depistate de Autoritatea Națională Fitosanitară cu cele mai multe probe neconforme ( reziduuri de pesticide peste nivelul maxim admis ): 3 probe. Acestea au fost prelevate din București, Vrancea și Dâmbovița, potrivit Raportului Autorității Naționale Fitosanitare aferent anului 2024, consultat de G4Food.ro.
Proba din București ( 1 kg, dintr-un lot de 45 de kg ) a avut reziduuri de clorotalonil, în cantitate de 3,870 mg/kg, limita maximă admisă fiind de 0,01 mg/kg.
Proba din județul Vrancea ( 1 kg, dintr-un lot de 6 kg ) a fost depistată cu reziduuri de carbendazim, în cantitate de 0,456 mg/kg, limita maximă admisă fiind de 0,1 mg/kg.
Proba din Dâmbovița ( 1,1 kg, dintr-un lot de 300 kg ) a conținut urme de clorotalonil, 0,197 mg/kg, limita maximă admisă fiind de 0,01 mg/kg.
Toate cele trei probe au fost analizate la laboratorul din București.
Citește integral pe G4Food.ro.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.