G4Media.ro

Adevărul: Sate izolate din Hunedoara, cu locuitori în vârstă și cu drumuri…

Sursa Foto: Adevărul.ro

Adevărul: Sate izolate din Hunedoara, cu locuitori în vârstă și cu drumuri neasfaltate, vor avea piste de biciclete costruite cu fonduri din PNRR

Mai multe sate izolate din județul Hunedoara, cu drumuri rudimentare, vor avea piste de biciclete de biciclete moderne. Investițiile sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, relatează Adevărul.ro

Nouă administrații locale din județul Huendoara au primit fonduri europene alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru construcția unor piste de biciclete. Noile piste vor ajunge care încă nu beneficiază de drumuri asfaltate, de internet sau rețele de utilități.

Comuna Bătrâna va avea piste de biciclete

Comuna Bătrâna, cea mai mică din România în ce privește numărul locuitorilor (mai puțin de 100) a obținut 1,3 milioane de lei, pentru construcția unei piste de biciclete care vor lega satul Bătrâna – singurul cu străzi asfaltate, și cătunele sale greu accesibile în care mai locuiesc câțiva oameni. Ultimii 30 de kilometri ai drumurilor spre satul Bătrâna reprezintă drumuri de pământ și forestiere.

În comuna Balșa, de pe valea Geoagiului și ea cu mai multe cătune aproape inaccesibile din cauza drumurilor proaste, primăria a obținut 1,5 milioane de lei, fonduri alocate prin PNRR, pentru construcția unor piste de biciclete.

Satele Glodghilești și Tătărăști din comuna Burjuc vor fi legate printr-o pistă de biciclete, pentru care primăria din Burjuc a obținut 1,7 milioane de lei, prin PNRR.

O altă pistă de biciclete va fi construită între cătunul Peștera și cetatea medievală Mălăiești, din fondurile accesate de primăria comunei Sălașu de Sus, pentru un proiect de 1,5 milioane de lei.

În comuna Zam, pistele de biciclete în valoare de 1,8 milioane de lei, vor lega căminul cultural din Tămășești de biserica din sat și căminul cultural Godinești de biserica satului.

Comuna Vața de Jos a obținut fonduri PNRR pentru un proiect de 1,3 milioane de lei, ce vizează construcția unor piste de biciclete.

Citește integral pe Adevărul.ro

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Daca nu puteau obtine drumul, e bine si așa. :))) Banuiesc bicicleta ca fiind principalul mijloc de locomotie in zona, urmat de căruță.

  2. Piste de biciclete pentru sate părăsite.🤣😂🤣

    • Piste de biciclete care leaga obiective turistice…..pentru turistii care altfel nu pot ajunge in acele zone.
      Poate singura sansa in momentul de fata sa nu moara acele comunitati.

  3. Sa vezi mosii si babele pe biciclete, frumos!!
    Asta mi-aminteste de „investitiile” Elenei Udrea din fondurile europene venite imediat dupa aderare si nu cred ca „investitiile” din PNRR vor fi altfel:
    7.078.2016: „Cinci bazine în care turiştii trebuia să facă tratament în ape mezotermale sulfuroase, construite între staţiunile Saturn şi Venus în 2011 şi inaugurate de Elena Udrea, fostul ministru al turis­mului, în cadrul unui proiect de 4,4 mi­lioane de euro (din care 3,7 milioane de euro fonduri Phare şi bani de la buget) zac părăsite în mijlocul drumului, într-o stare avansată de degradare, pline cu gunoaie şi apă murdară.
    Din obiectivele realizate în proiectul „Turism Balnear şi de Agrement-Mangalia“, aşa cum erau numite la inaugurare în iulie 2011, acestea au devenit un simbol al banilor cheltuiţi aiurea şi al delăsării autorităţilor locale, deşi scopul lor era să contribuie la creşterea atractivităţii staţiunilor din sud. Amenajarea acestor bazine trebuia să fie primul pas spre valorificarea poten­ţialului balnear al zonei şi impunerea staţiunilor Saturn şi Venus ca staţiuni balneare reprezentative în România. Beneficiarul proiectului inaugurat de Udrea în 2011 a fost Consiliul Local.”

  4. Și pentru troti de ce nu se fac?

  5. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea arunca banii publici aiurea: praful si pulberea si buruienile au ramas din „investitiile” Elenei Udrea:
    18.02.2015: „Elena Udrea a risipit peste 9 miliarde de lei pe proiecte care zac în paragină.
    În 2010, ministerul condus de Elena Udrea a plătit 900.000 de euro pentru conceptul brand-ului de ţară: o frunză. Presa a descoperit că faimoasa frunză era o banală emblemă care putea fi cumpărată de pe internet, cu 250 de dolari.
    Comuna Nana nu a fost neglijată de investiţiile Elenei Udrea în ani de criză. Peste un milion şi jumătate de lei au fost alocaţi comunei în care Traian Băsescu este acum proprietar de teren agricol. Colosala investiţie nu s-a dus nici în reparaţia drumurilor, nici în construcţia reţelei de apă şi canal. Banii ar fi trebuit folosiţi în construcţia de podeţe. Comuna Nana a mai beneficiat de bani de la Guvern şi pentru construcţia unui stadion, a unui parc, dar şi a unui cămin pentru bătrâni, investiţii pe care nu le foloseşte nimeni în prezent.
    O altă investiţie controversată a fost cea a patinoarului de la Braşov. Construcţia patinoarului a fost estimată iniţial la 6 milioane de euro, iar lucrările s-au întins pe o perioadă de aproape 3 ani. Cele 6 milioane de euro au fost suplimentate până la aproape 12 milioane de euro. În Ungaria, acelaşi gen de patinoar olimpic acoperit a fost construit, în 2006, cu 4 milioane de euro, dezluia GSP.
    În Pasul Vulcan, Elena Udrea a pornit telegondola în cadrul programului SKI în România, o telegondolă care a înghiţit 7 milioane de euro. Telegondola deserveşte două pârtii neamenajate de câte 300 de metri lungime. Specialiştii spun însă că o pârtie care are mai puţin de 2,5 kilometri se numeşte derdeluş. Patru ani mai târziu, telegondola functioneaza, dar nu are pentru cine. În plin sezon aproape nimeni nu a venit in pasul vulcan. În varf nu e nicio cabană, niciun refugiu pentru turişti.”

  6. Lista „investitiilor” aiurea ale Elenei Udrea e lunga:
    „10 milioane de euro s-au aruncat şi pe o telegondolă în Suceava. Telegondola a zăcut 2 ani în curtea unui consilier, iar după ce, în 2012, au fost tăiate 50 de hectare de pădure, s-a montat şi visul portocaliu.
    Peste 3 milioane de euro mucegăiesc într-o piscină insalubră din cândva faimoasa staţiune Olăneşti. S-a făcut un proiect, s-a aprobat la ministerul dezvoltării şi s-au băgat bani mulţi. La 1 an de la renovare, complexul arăta mai rău decât de la începerea lucrărilor proiectului.
    Cu surle şi trâmbiţe a avut loc şi deschiderea bazinului de înot de la Câmpina, în 2011. Un proiect care a înghiţit 1 milion de euro. Minunea a durat o zi. Pentru că la bazin s-a pus lacătul. Nu s-au găsit bani pentru administrarea lui.
    Lista investiţiilor marca Udrea continuă cu zeci de milioane de euro aruncaţi în săli de sport sau parcuri pe la sate, proiecte care zac nefolosite.”

    • Să nu uităm că autorul PNRR e Ghinea, varianta masculină a Elenei Udrea. Făcea parte din „guv.ernul meu”.

    • Sa nu uitam si ca documentele aferente pnrr-ului au fost controlate, imbunatatite ba chiar si amendate pe alocuri de specialistii pnlisti si udmristi, macar pentru a fi siguri ca eventualul parandarat sa ajunga si la sufletele lor. pesedeaua nu se pune, ei au grija acum cu modernizarea din transporturi, agricultura si finanțe (taxe, impozite, securizarea pensiilor speciale si salarizarea multumitoare a institutiilor cu judecata si bătaia). Ciclul de 30 ani al eclozarii noilor oua de viermi comunisti s-a incheiat, ne asteapta inca o perioada de cangrenare a unei generatii.

    • Cunoaștem tovarăși ! USR-ul e de vină ! 😂😂😂😂😂😂

  7. E incredibil cum gasesc sa faca „investitii” inutile. Lumea ar spune ca se vrea tocarea banilor, dar asta se poate la fel de bine si in zone mai intens circulate, in zone metropolitane ale unor orase. Si acolo se pot face toti atatia kilometrii de piste. E complet de neinteles cum cuiva ii vine ideea sa faca lucrurile astea in zone in care se vor umple de buruieni. Nu e deloc singura „investitie” de acest gen, exista o sumedenie de exemple in care pur si simplu se varsa bani degeaba cand si un necunoscator putea gasi solutii mai bune. Se vrea pur si simplu bifarea lor in pnrr, dar macar oferiti-le comunelor cu mai multi locuitori care sa le si foloseasca.

  8. Și, să ne aducem aminte și de mult-lăudatele, denumite pompos,centru de informare turistică și,de sălile de sport care au răsărit în te miri ce sate și comune și,care de fapt au primit și un lacăt frumos care a fost pus de a doua zi și nici că a mai fost deschis.

  9. Rostul acestor “investiții” a fost ,este și va fi cheltuirea cu Dedicație a banilor.Ăștia sunt in stare sa construiască doar de dragul cheltuirii banilor.Pe nimeni nu interesează utilitatea ,eficienta ,ci propriul buzunar .De ce ? Pentru ca POT.

  10. Din ciclul cum sa sifonam banii !!!!

  11. Excelent. In felul asta biciclistii din zonele apropiate vor fi motivati sa treaca pe acolo, prin satele parasite.

  12. ue da bani pentru proiectele prezentate. atit poate rominika atit primeste. pina la urma nu conteaza cine este la guvernare, este nivelul general, daca la primarii sunt numai PCR nu ai cum sa faci proiecte este adevrat ca nu exista si co- finantare)

  13. La fel de bine, titlul articolului ar putea fi „Greața de PNRR”.

  14. Nu isi bate joc UE. Asta a scris Ghinea in PNRR.

  15. Nu isi bate joc UE. Asta a scris Ghinea in PNRR.