Adjunctul interimar al şefului DNA, propus de Tudorel Toader pentru funcţia de şef al procurorilor de şedinţă din DNA / Instanţa supremă a amânat procesul lui Dragnea, invocând cererile DNA de sesizare a CCR formulate de procurorul de şedinţă
Tot mai multe surse din Justiţie şi-au exprimat, pentru G4media.ro, surprinderea faţă de cererile DNA de sesizare a CCR care au determinat instanţa să amâne procesul lui Dragnea pentru 20 mai, adică după verdictul CCR de vineri, 19 aprilie, privind completurile specializate pe corupţie şi care ar putea conduce la anularea sentinţei de condamnare la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru liderul PSD şi la rejudecarea întregului proces.
Surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul au declarat pentru G4media.ro: „E ciudat că DNA a invocat neconstituţionalitatea textului pe completurile specializate”, a arătat un magistrat.
„Nu am înţeles demersul DNA. Nu înţeleg care e finalitatea lor. Dacă CCR se pronunţă vineri, nu mai au nicio relevanţă. Cred că nici inculpaţii nu s-au aşteptat la un asemenea ajutor. Dacă DNA avea de gând să invoce acele excepţii de neconstituţionalitate, putea să le depună în scris cu câteva zile înainte pentru a nu se amâna”, a declarat un alt magistrat pentru G4media.ro.
Cum se apără DNA. Surse din interiorul Parchetului anticorupţie atrag atenţia că procurorul de şedinţă a cerut Instanţei supreme să sesizeze CCR cu privire la neconstituţionalitatea unor texte de lege şi a solicitat un termen de 30 de minute.
„Sunt câteva pagini. Completul putea da termen şi o oră sau o zi. Nu era nevoie de 35 de zile”, au declarat surse DNA pentru G4media.ro.
La finalul procesului de azi, preşedinta completului de 5 judecători, Alexandra Rus, a afirmat că amână procesul până pe 20 mai, astfel încât avocaţii să aibă timp să consulte şi să studieze excepţiile ridicate de DNA. „Pentru garantarea dreptului la apărare”, a subliniat judecătoarea.
Un fapt. Dincolo de toate aceste acuzaţii şi apărări, rămâne un fapt. Deşi ministrul Justiţiei a respins până acum toate candidaturile din interiorul DNA la şefia instituţiei sau a unor secţii, astăzi, Tudorel Toader a propus-o fix la şefia procurorilor de şedinţă (secţia judiciară penală din DNA) pe procuroarea Mădălina Scarlat, adjuncta interimară a şefului DNA. Detalii aici.
Pe 8 aprilie, Mădălina Scarlat a fost delegată pentru 6 luni adjunct al şefului DNA de către Secţia pentru procurori a CSM, după ce Marius Iacob şi-a dat demisia din această poziţie, fiind sancţionat disciplinar cu avertisment de Înalta Curte. Mădălina Scarlat este o procuroare veche din DNA, însă nu foarte cunoscută publicului, nefiind procuror de anchetă, ci de şedinţă.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
21 comentarii