Administrația Biden, în favoarea ridicării temporare a brevetelor pentru vaccinurile împotriva COVID-19
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat miercuri „decizia istorică” a Statelor Unite de a sprijini ridicarea temporară a brevetelor pentru vaccinurile anti-COVID-19, ceea ce în opinia unora ar permite să se pună capăt penuriei, comentează AFP, citată de Agerpres.
„Felicit Statele Unite pentru această decizie istorică în favoarea echităţii în vaccinare, acordând prioritate bunăstării tuturor persoanelor de pretutindeni în acest moment crucial. Acum, să mergem cu toţii rapid înainte, solidar, pentru a ne baza pe ingeniozitatea şi angajamentul oamenilor de ştiinţă care au produs vaccinurile COVID19 care salvează vieţile”, a scris pe Twitter directorul general al OMS.
Statele Unite au anunţat miercuri că sunt în favoarea ridicării brevetelor pentru vaccinurile anti-COVID-19, un gest semnificativ într-un moment în care ţările sărace duc o gravă lipsă de doze preţioase, singura armă împotriva pandemiei care îşi continuă ravagiile.
„Este o criză sanitară globală, iar circumstanţele extraordinare ale pandemiei de COVID-19 îndeamnă la măsuri extraordinare”, a declarat reprezentanta americană pentru comerţ, Katherine Tai.
„Administraţia crede cu fermitate în protecţia proprietăţii intelectuale, dar, pentru a pune capăt acestei pandemii, susţine ridicarea acestei protecţii pentru vaccinurile împotriva COVID-19”, a motivat ea, adăugând că Washingtonul participă „activ” la negocierile desfăşurate la Organizaţia Mondială a Comerţului pentru a permite ridicarea acestor brevete.
Deocamdată, falia se adânceşte între ţările defavorizate aflate în urmă şi ţările bogate, unde campaniile de vaccinare – care vor fi extinse în curând în Statele Unite la adolescenţi şi în Canada la copiii de la 12 ani – permit ridicarea treptată a restricţiilor sanitare.
Îndemnaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să-şi manifeste solidaritatea în acest domeniu, membrii G7 (Statele Unite, Japonia, Canada, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia) au discutat miercuri la Londra despre modalităţile de a creşte asistenţa lor financiară sau de a împărţi dozele lor excedentare pentru a veni în ajutorul ţărilor sărace.
sursa foto: site Johnson&Johnson
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii