G4Media.ro

Administraţia Trump a fost dată în judecată de câştigători ai Loteriei Vizelor…

Sursa foto: Facebook

Administraţia Trump a fost dată în judecată de câştigători ai Loteriei Vizelor din 2019 cărora li s-a suspendat imigrarea

Mai mult de 200 de câştigători din circa 70 de ţări ai loteriei Diversity Visa, organizată de guvernul american, şi rudele lor din SUA au dat în judecată administraţia Trump în urma ordinului executiv semnat recent de preşedinte prin care se suspendă imigrarea până anul viitor, transmite DPA.

‘Reclamanţii au urmat procedurile şi au făcut tot ceea ce se presupunea că trebuiau să facă. Ei plănuiseră să-şi clădească o nouă viaţă în Statele Unite’, a declarat avocatul Curtis Lee Morrison pentru publicaţia El Nuevo Herald.

Plângerea, depusă în Districtul federal Columbia, afirmă că administraţia Trump a atacat în mod repetat programul Diversity Visa, creat de Congres în 1990 în scopul de a facilita imigraţia din ţări subreprezentate în structura demografică a Statelor Unite.

Ordinul executiv, în vigoare din iunie, îi împiedică pe câştigătorii Diversity Visa Giveaway, în număr de peste 50.000, să finalizeze procedura de înregistrare a cererii de viză.

Departamentul de Stat a anunţat că nu va face nicio excepţie pentru aceşti imigranţi, care trebuie să-şi finalizeze cererea înainte de sfârşitul lunii septembrie.

Trump a afirmat că ordinul vrea să protejeze piaţa muncii din SUA într-o perioadă în care pandemia a dus la creşterea şomajului şi la temerea de recesiune economică.

Ordinul executiv afectează şi cererile privind familiile rezidenţilor permanenţi în SUA. Mii dintre ei s-au unit într-o petiţie pentru revocarea măsurii, pe platforma We the People găzduită de site-ul Casei Albe.

Ţările cel mai bine reprezentate printre câştigătorii Diversity Lottery în 2020 sunt Cuba şi Venezuela, cu 2.703, respectiv 1.068 de vize. Printre reclamanţi se află familii din aceste ţări, dar şi din Egipt, Ucraina, Qatar sau Lituania.

Avocatul Morrison a amintit că, în noiembrie 2017, administraţia Trump a cerut Congresului să anuleze programul de loterie a vizelor. Nereuşind să obţină un acord bipartizan, Casa Albă şi-a înnoit cererea în 2018, iar după ce Congresul a respins-o, administraţia ‘a luat o serie de măsuri executive de sabotaj în 2020’, a afirmat el.

Până în mai 2020, doar două vize de imigraţie au fost procesate, a explicat avocatul.

Interdicţia de imigrare până anul viitor afectează zeci de mii de persoane care au ieşit câştigătoare la sorţi în 2019.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Guvernul SUA este singurul responsabil in fata societatii pentru politica promovata. Cei care au castigat la loteria vizelor sa zica merci ca au fost admisi. Ei nu au nici un drept sa reclame amanarea fiindca n-au platit cash pentru ca aceasta facilitate sa fie aplicata la termen. Este doar un gest de bunavointa din partea administratiei SUA.
    Decizia lui Trump are legatura cu pandemia si nici un pretendent la statutul de viitor cetatean SUA – pe baza loteriei vizelor – nu are prioritate in fata deciziei guvernului american.
    E de mirare ca din cei 50.000 de beneficiari ai vizei, s-au gasit 200 care sa dea guvernul SUA in judecata. Pe ce temei si in fata carei instante?

    • Iti lipsesc niste detalii. Cel mai important at fi ca nu e vorba doar de amanare. Programul specifica in mod clar ca vizele pe anil fiscal 2020 pot fi acordate doar in anul fiscal 2020, care se termina la 30 septembrie. Deci practic toti acesti oameni au platit taxa de procesare dupa ce au primit plicul, insa conform ordinului lui Trump, ei nu vor mai putea beneficia de vize de imigrare.

    • @fLoreign,
      Riscurile meseriei. Trump a anuntat din timp ca vrea sa limiteze imigratia. Congresul l-a contrazis dar presedintele s-a considerat responsabil pentru gestionarea locurilor de munca. Si e vorba de locuri de munca in care se cere un anumit nivel de educatie si specializare.
      Am avut doi colegi care au plecat cu loteria vizelor in SUA: un barbat care a terminat fizica si avea si 15 ani de experienta intr-un institut de cercetare si o fata, chimista, sefa de promotie, care a plecat dupa vreo 3-4 ani de practica.
      Deci, cand vorbea Trump de protejarea unor locuri de munca, la astfel de locuri se gandea, nu la spalat vase in restaurante sau portari la hoteluri….
      Si vize se acordau si pana acum dupa o atenta examinare a cererilor