G4Media.ro

Administratorii a 3 restaurante din Constanţa şi Mamaia, amendaţi cu 14.000 lei…

Administratorii a 3 restaurante din Constanţa şi Mamaia, amendaţi cu 14.000 lei pentru că serveau clienţii în spaţii închise

Administratorii a două restaurante din zona centrală a Constanţei şi un al treilea, de la un local din staţiunea Mamaia, au fost amendaţi cu 12.000 lei, respectiv 2.000 lei, pentru că serveau clienţii în spaţii închise, încălcând măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus, a informat duminică Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, tranmiste Agerpres.

Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate în urma mai multor acţiuni de verificare efectuate seara trecută de poliţişti şi jandarmi.

„Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că două localuri de pe bulevardul Tomis desfăşurau acte de comerţ în spaţiu închis, încălcându-se astfel prevederile Legii 55/2020. Administratorii societăţilor comerciale au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 12.000 de lei. Totodată, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Mamaia, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un local din staţiunea Mamaia desfăşura acte de comerţ în spaţiu închis (…). Administratorul societăţii comerciale a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ.

Rata incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19, ţinându-se cont de situaţia din ultimele 14 zile, a fost sâmbătă în municipiul Constanţa de 4,09 la mia de locuitori, iar în judeţ – 2,64, conform ultimei raportări a Direcţiei de Sănătate Publică.

Sursa Foto: Poliția Capitalei/Arhiva

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. E clar ca aceste costuri ale pandemiei sunt inegal distribuite. Pe de o parte, sunt cei care sunt angajati ori la stat ori la companii mari care-si primesc salariul facand home office (sau nimic), pe de alta parte sunt cei care au luat viata de coarne si si-au facut mici afaceri in domenii ca HORECA, si care platesc acum cu varf si indesat riscul.

    Nu cred ca pot sa-i condamn. Ba mai mult, dupa un an de pandemie, guvernantii nostri ar trebui sa aiba niste concepte si strategii, ajutore pentru acestia mult mai bine puse la punct decat amenda.

    Cam atat.

    • Bine punctat. Și ia ghicește cărei categorii aparțin toți lătrătorii pro lucovid de pe acest site sau altele asemănătoare.

  2. Poate, în timp, marii patroni vor duce muncă de lămurire cu angajații astfel încât să-i scoată la vot. Și să le aducă aminte, când vor avea ștampila în mână, de toate suferințele la care au fost supuși de PNL! Când ei făceau cozi la șomaj iar bugetarii aveau sporuri, vouchere și salarii duble. ȘI NU VOR MAI VOTA, ÎN VECI, U.S.L.-UL!!!!

    Să nu uităm că „pandemia” a fost raiul pentru bugetari. Salarii și beneficii neatinse, stat acasă pe 100% salariu….

  3. Amenzile nu se plătesc. Se face contestație și se anulează orice amendă vis a vis de pandemie.

  4. Cei din HoReCa inca nu s-au trezit la realitate: e pandemie.
    Cum sa se adapteze daca nu-si dau seama ca e alta realitate???
    (vezi comentarii la acest articol)

    Problema e ca amenzile acestea minuscule si le recupereaza ei imediat ce se face cald afara, deci isi permit sa nu respecte regulile.

    • @mmmmm…mmmirceeeaaa,
      E „pandemie” în tigva ta. Nu că am plânge de mila horecarilor, nu, da’ este prea bătaie de joc. Zi, liftă bugetară, nu-i așa.? Cât ai luat spor de lucovid, 30%?

    • Ori esti prost, ori esti prost. Faci tu socotelile la lume latraule. Oamenii aia poate au datorii poate au de crescut copii, de intretinut parinti bolnavi etc. Te-ai gasit tu sa comentezi si sa faci socotelile oamenilor. Hai sa ne vedem fiecare de treaba nu mai face tu socoteli la altii. Pt unii e covid pt altii nu e nu? Uita-te-n marketurile mari , uita-te-n malluri unde trec mii de oameni zi de zi si pun mana sute pe anumite obiecte sau produse..acolo nu mai e covid? . Daca dormi pe tine si stai sa comentezi pe altii e clar .

    • Lucrez in sistemul privat.
      Da, este pandemie.
      In f.multe tari HoReCa se inchide, nu a inventat Romania asta. Dar in aceste tari HoReca se adapteaza: la livrari, camerele de hotel stau 2 zile libere inainte de a primi noi oaspeti.

      Ce face HoReCa la noi? Doar presiuni politice, nimic ca sa se adapteze noii realitati.

      Circulatia oamenilor si aglomeratiile sint surse eficiente de transmisie a virusului.

  5. In orice alte tari, daca vine statul sa te inchida cu forta iti da niste masuri compensatorii, sa te ajute sa treci peste asta.
    In orice alta tara civilizata unde s-au pus restrictii vizavi de Horeca oamenii aia au fost ajutati. In unele locuri chiar de 3 ori pana acum, cu diverse masuri. Pentru ca locurile alea de munca sunt importante si oamenii aia conteaza.

    In Romania nimic. Zero. Nada. Doar inchis si descurca-te cumva. Sters pe jos cu toata industria asta si cu oamenii care lucreaza acolo.

    Ti se pare ca seamana cumva?

  6. Ce usor e sa vorbesti fara sa stii.

    Macar poti sa arunci un ochi sa vezi ca restrictiile astea sunt valabile numai pentru unii.

    Metrou, transport in comun, ca sardelele. Toata lumea se freaca cu toata lumea si nu mai e nici o problema. Daca e de stat oricum nu se pune, valabil si in insitutiile publice.
    Superrmarketurile, sarit vanzarile in aer, cozile de pe lume, 10000 oameni in interior dar nu i mai numara nimeni. Nici pe aia care freaca toate produsele de la raft sau cosurile unii dupa altii.

    Clar horeca e de vina, trebuie pedepsita si stigmatizata. Doar trebuia sa fie undeva un vinovat nu?

    Si in conditiile astea, ajutor fix zero. Ca tot se face comparatie cu alte locuri. La restrictii prostesti, dar de ce nu comparam si la altele?

  7. 🤭 Și dacă lasă restaurantele deschise și nu are cine să le populeze, pentru că mulți au rămas fără servicii sai li s-au micșorat salariile? Spre exemplu sporurile bugetarilor, nu mai sunt „cărate” de beizadelele lor, în baruri și cluburi…