G4Media.ro

Admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti –…

Sursa: Facebook

Admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti – S-au înscris 3.497 de candidaţi, un număr record

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti organizează, duminică, începând cu ora 9.00, concursul de admitere. Anul acesta s-a înscris un număr record de candidaţi, respectiv 3.497 pentru cele 1.623 de locuri disponibile. 24 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la biologie, fizică sau chimi, au decis să se înscrie la această universitate la care vor accede fără a susţine concursul. Aspiră să devină medici sau farmacişti şi 23 de absolvenţi de liceu care au obţinut media 10 la bacalaureat.

”Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti înregistrează anul acesta un nou record din perspectiva numărului de candidaţi înscrişi la concursul de admitere care are loc duminică, 24 Iulie 2022, începând cu ora 9. Astfel, pentru ocuparea celor 1.623 de locuri scoase la concurs (1.245 – finanţate de la bugetul de stat, 378 – cu taxă) s-au înscris 3.497 de candidaţi, în creştere cu 70 de candidaţi comparativ cu ediţia din 2021 şi cu 171 faţă de cea din 2020”, se arată într-un comunicat de presă al universităţii, citat de news.ro.

Concursul de admitere la studiile universitare de licenţă din cadrul UMFCD în domeniile Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) se va desfăşura în mai multe locaţii din capitală.

În ceea ce priveşte repartizarea cifrei de şcolarizare pe facultăţi pentru admiterea în anul universitar 2022-2023, aceasta arată pentru Facultatea de Medicină (360 de credite, durată 6 ani de studiu) un număr de 718 locuri finanţate de la buget şi 250 locuri cu taxă. Pentru Facultatea de Medicină Dentară (360 de credite, durată 6 ani de studiu) regăsim un număr 215 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă, la Facultatea de Farmacie (300 de credite, 5 ani de studiu) sunt scoase la concurs 120 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă, în timp ce la FMAM, la specializarea Asistenţă Medicală Generală (240 de credite, 4 ani de studiu,) sunt 96 locuri finanţate de la buget şi 4 locuri cu taxă, iar pentru specializările Balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicală respectiv Tehnică dentară (3 ani de studiu şi 180 de credite) au fost repartizate 47 de locuri finanţate de la buget şi 3 locuri cu taxă, respectiv 49 de locuri finanţate de la buget şi 1 loc cu taxă.

Pentru cele 718 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.405 candidaţi (faţă de 2.337 candidaţi – 2021), pentru Facultatea de Medicină Dentară, 552 de candidaţi/215 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie 115 de candidaţi/120 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 425 de candidaţi/192 de locuri (Asistenţă Medicală Generală – 268, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicală – 70 iar Tehnică dentară – 87).

Pentru candidaţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziţie alte 378 de locuri cu taxă.

Taxele de studii stabilite pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2021–2022 sunt de 15.000 lei /an de studiu pentru Facultăţile de Medicină şi Medicină Dentară, de 10.000 lei/an de studiu pentru Farmacie şi de 8.000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa anuală de studiu va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală). În ceea ce priveşte taxa de înscriere la examenul de admitere la studiile de licenţă în UMFCD, aceasta a fost, anul acesta, 300 de lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Își freacă mâinile de bucurie nemții, așteptându-i cu brațele deschise peste 6 ani după ce vor fi fost formați pe cheltuiala statului român.

    • Nu exista banii statului roman . Tot ce are statul roman vine de la contribuabil .statul doar ii manageriază in majoritatea cazurilor foarte prost si fără repercusiuni

    • Gresit, medicii romani nu prea mai pleacă nicăieri, în România au salarii faraonice la stat, iar la ora 15.00 rup usa căci trebuie sa meargă la particular să-și ia și de acolo încă un salariu. Nu mai zic ca la nemți se muncește pe bune, cu indicatori de performante, fără pauze de tigara și bârfă cu colegii.
      P.S. La fel se intampla peste tot la stat in Romania, munca putina, salarii mari și mereu nemultumurif. Sa vedeți cum muncesc bugetarii din Danemarca, Germania sau Olanda- ceas elvețian toți și productivitate la maxim.

  2. Mulți înscriși,dar și multe locuri scoase la concurs,ceea ce pe ansamblu înseamnă o concurență scăzută,scăderea calității în procesul de accedere la facultate(în general doi -doi și ceva pe un loc,iar la farmacie aproape omul și locul).

  3. „718 locuri finanţate de la buget”
    Cum s-a ajuns la cifra asta? 🙁

  4. Doi candidati pe un loc, inseamana o calitate slaba pentru viitorii medici. Compara cu concurenta la titularizare in invatamant 12 candidati pe un loc. Sau cu cea la medicina din Germania, Franta sau SUA. De aceea vin strainii sa dea admitere in Romania la facultate, iar apoi se intorc la ei in tara si fac rezidentiatul, unde sunt locuri mai multe decat numarul de absolventi, insa competitia este acerba pentru specialitate si oras (nu vor nici acolo la tara sa fie medici si merg romanii in locul lor).

    • 1-2 ani pregătirea pentru admitere la facultate, 6 ani facultatea, între 4-6 rezidențiatul= între 11-13 ani.
      Rezidențiatului din România a fost, este si va fi din ce in ce mai greu. Anual între 1200-1700 de candidați nu reușesc sa promoveze si nu pot profesa(din 5000-6500 înscriși).Majoritatea locurilor bune sunt foarte putine (trebuie sa fii in top 400 dacă vrei un loc de ,,viitor”=bani mulți, fara gărzi, câteva ore pe zi).
      Pe de alta parte, tinerii sunt blocați pe rețelele de socializare, fara nici o perspectiva de viitor, sperând ca intr o buna zi sa plece in Anglia ca acolo au auzit ei ca se fac ,,lovelele”. Bineînțeles, tot de la cineva care s a pierdut pe rețelele de socializare si spera ca intr-o buna zi sa facă lovelele in Anglia.

    • @G super tare comentariul tau si foarte realist. Multi de pe aici te vor contrazice si iti vor explica ei ce si cum, ca bugetarii sunt slab pregatiti, lenesi si platiti cu bani foarte multi din plus valoarea lor. De fapt, asta este realitatea, pe care ai spus-o tu.

  5. Cînd văd ce scriu ziariștii: …un număr record de înscriși la UMFCD! Nu știu ce însemna să candidezi la facultatea de Medicina înainte de 1989 cînd erau 17 pe loc. Acum Sint o mie de facultăți.

  6. Articol pentru cei care nu stiu adevarul si cred bazaconiile astea. Insinte de ‘89 erau 10 pe loc la medicina. Si ce examene erau! Acum sunt 2 si ceva pe loc , un examen cu intrebari pe care le bifezi, unele de cultura generala, si , vai!- mare concurenta. Tot niste felceri, cel mult , iasa din ei . Daca-s vreo 20% buni de medici, restul umplutura.