G4Media.ro

Adrian Chesnoiu: Agricultura României a fost supusă în ultimii ani unori factori…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Adrian Chesnoiu: Agricultura României a fost supusă în ultimii ani unori factori de risc externi. A apărut şi aceasta agresiune militară a Rusiei în Ucraina care a dat peste cap toţi factorii de stabilitate la nivel geopolitic

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că agricultura României a fost supusă în ultimii ani unor factori de risc externi, subliniind însă că nu există riscuri ca țara noastră să se confrunte cu o criză de alimente.

„Agricultura României a fost supusă în ultimii doi ani unori factori de risc externi care s-au manifestat destul de pregnant. Dacă în 2020 am avut un an agricol cu secetă manifestată pe o bună suprafaţa a ţării, 2021 a fost un an în care producţiile agricole au fost foarte bune, dar, din păcate, efectele crizei pandemice şi efectele crizei deja apărute în energie şi gaze naturale cu preţuri crescute care au determinat majorării ale inputurilor, ale fertilizanţilor utilizaţi în agricultură au pus în continuare şi pun o presiune sporită pe agricultură. Iată că a apărut şi aceasta agresiune militară a Rusiei în Ucraina şi practic a dat peste cap toţi factorii de stabilitate la nivel geopolitic. (…) Cred că trebuie să facem separarea între ceea ce înseamnă România în harta producătorilor de cereale şi producătorilor de alimente şi ce înseamnă celelalte state”, a transmis ministrul Agriculturii, citat de news.ro

Chesnoiu a punctat că România nu riscă să se confunte cu o criză alimentară:

„România, în momentul de faţă, nu se află în niciun astfel de risc de a apărea o criză alimentară sau să fim în risc de apariţie a unor dezechilibre majore pentru că producem suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populaţiei în ţara noastră. Îi încurajez pe români să se informeze din surse sigure, să fie liniştiţi din punct de vedere al asigurării necesarului de alimente pentru că România produce suficient de mult astfel încât să ne asigurăm necesarul de consum”.viewscnt

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Trebuie să fim foarte vigilenți cu acest individ!

  2. Cunoaștem tov. Chezdoiu, „Pus astfel în lumină, ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.” 😂😂😂

  3. Abureală…

  4. Chiar nu sunt probleme cu agricultura poate banane sau portocale dar greu , porumb sau ulei nu.

  5. Cu alte cuvinte, „noi am vrut, dar nu s-a putut”.

  6. Bine că ai venit tu amârâtule ,să ne salvezi…Bați câmpii!

  7. Gresit tipule, agricultura noastră este dominata de mafioții care vânează subvențiile și beneficiile din bugetul statului, agricultura este macinata de evaziunea fiscală și munca la negru nimeni nu știe exact cât se produce și unde merge acesta marfă. Sunt mii de cazuri dovedite de instanță când terenuri necultivate erau plătite de către apia ca terenuri cultivate și pe teren erau nelucrate sau animale fictive în documente pe care se q încasa subvențiile. Subvențiile trebuie eliminate sau transformate în imputuri vauchere etc nu Cash direct in contul fermierilor, acordate doar acelor care au angajati cu caracter permanent, produc valorifică procesează înmagazinează valorifică , acelor care se asociază ca suntem țară cu o balanta q mărfurilor net superioare ptr import.

  8. Inclusiv pestei porcine a fost supusa agricultura romaneasca. De unde oare?

  9. Cum? O sa curga lapte si miere? Am facut degeaba proviziile alea? 🤣

  10. Bag sama că asigurările si mesajele de liniștire date de guvernanții noștri au efecte inverse!
    Oare cum se explică, chiar de atâta credibilitate se bucură?!!! Atunci cum de rezistă nestingherit la guvernare?!!! Suntem țara paradoxurilor!

  11. Mulți guvernanți și parlamentari sunt fermieri sau prin diferite neamuri și dau legi după propriul interes și nimic ptr ceilalți ptr consumatori angajati proprietari de teren . Agricultura trebuie sa fie motorul economiei nu gaura neagra cum este acum.

  12. Asta e din clanul lui Stanescu, mare latifundiar la Olt. Clanul Stanescu a inceput de la primar psd in com Visina, apoi dand cu voturi la partid au ajunsi mari latifundiari si decidenti la Bucuresti. Batranul Stanescu a fost tractorist, apoi devenit ing agronom la seral, facultate Craiova. Ei l-au impus pe Chesnoiu ministru, e din Caracal. Are si legaturi cu serviciile, halal de ele.

  13. Cam ăștia sunt marii fermieri, niște foști tractoristi bețivi, analfabeți si hoți care asa au rămas și acum dar au diplome făcute la fabricile de diplome și doctorate la fără frecventa. Niște adevărate clanurile mafiote unde și au găsit raiul în agricultura departe de ochii lumii , dr au lăsat țăranii fără terenuri.

  14. Acest epolete scirnav si altii asemenea lui sint singura amenintare reala la adresa romanistanului.

  15. Pe langa lista cu cei responsabili pentru blocarea exploatarilor gazelor din Marea Neagra, mi-as dori sa vad si lista cu cei responsabili pentru blocarea proiectelor de irigare a zonelor agricole din Moldova si Baragan. Nume si prenume, apartenenta si traseu politice etc.

  16. Avem stocuri! Dar pentru ce perioadă nu spune nimeni !!!! Se pare că între consumatori și fermieri dl. ministru înclină balanța către fermieri. Preturile mai mari îi favorizează pe aceștia să vândă la export. Dacă la sfârșitul anului prețul la grau era 200 euro tona acum e peste 350 euro… aproape dublu !!! In timp ce dl. ministru liniștește consumatorii cu niste stocuri despre care nu spune pe ce perioada sunt, fermierii se grăbesc să vândă si își freacă mâinile de bucurie încheind afaceri profitabile. Daca ar fi interzis exportul prețul ar fi coborat. Căt? Nu știm, dar sigur sub cel de la export, deci mai puține câștiguri pt. fermieri dar mai multă siguranță pentru consumatorul român. Acum, pe fondul problemelor celui mai mare exportator de cereale din lume, Ucraina, a secetei pedologice instalată in jumătate de țară, vă las pe voi să trageți concluziile cu privire la viitor !!!