Adrian Zuckerman, ambasadorul propus de Administrația Trump: detalii despre viața în România în comunism și emigrarea în SUA
Adrian Zuckerman, nominalizat la postul de ambasador al SUA în România, a spus joi la audierile din Senatul american că s-a născut în București și a emigrat împreună cu părinții săi din cauza regimului comunist. Zuckerman a dat detalii despre viața în comunism și despre cariera părinților săi.
„Vă rog, permiteți-mi să vi-o prezint pe fiica mea Natalie. (…) ea a fost mereu interesată de originile ei și de moștenirea ei românească”, – a declarat Zuckerman în debutul audierii pentru candidatura la postul de ambasador în România.
Acesta a povestit despre părinții săi, Emil și Aura, și despre fuga acestora din calea regimului comunist din România: „Dacă nu exista curajul, înțelepciunea și sacrificiul lor, eu nu aș fi existat. În pofida unui anti-semitism persistent care era prezent în regimul comunist de după război, ambii au absolvit liceul și o facultate”, a povestit Zuckerman.
Istoria familiei sale a continuat cu încercările disperate ale părinților de a emigra din România, încercări care au început din momentul odată cu nașterea lui Zuckerman: „În momentul în care au depus o cerere să părăsească România, aceștia și-au pierdut pozițiile din elita academică. (…) Au început o nouă viață la limita sărăciei, trăind de pe o zi pe alta”.
Zuckerman a locuit în România până la vârsta de nouă ani, iar în momentul care familia sa a reușit să emigreze, nu au avut „nimic mai mult decât hainele de pe noi”, a spus acesta.
„Părinții au luat la ei două salamuri care puteau fi vândute sau mâncate”, a spus Zuckerman despre momentul emigrării la Roma. Conform declarației sale, familia Zuckerman a trăit în Italia timp de nouă luni, vreme în care au căutat un loc de muncă în Statele Unite.
Acesta și-a încheiat povestea pe un ton optimist, cu reușitele familiei sale realizate pe teritoriul american:
„(…) am început să trăim visul american. Părinții mei lucrau ca medici (…). Îmi amintesc bucuria lor în momentul în care și-au luat prima mașină, prima casă și omniprezentul grătar din curte. Cea mai bună zi din viața lor a venit șapte zile mai târziu, când au devenit cetățeni americani.”
Adrian Zuckerman și-a continua pledoaria numind România o „țară abundentă” cu o populație „bine-cuvântată, bine educată, care știe multe limbi străine și întreprinzătoare”
Chiar și așa, spune Zuckerman, „încă este loc de mai bine”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii