G4Media.ro

ADVERTORIAL De ce să votezi PNL. În 2016, prezența scăzută la vot…

Sursa: PNL

ADVERTORIAL De ce să votezi PNL. În 2016, prezența scăzută la vot a condus la victoria PSD și guvernele „garantate” Dragnea

Cea mai mare problemă a românilor în ultimul an a fost criza sanitară provocată de noul coronavirus. Partidul Național Liberal a devenit, forțat de apariția crizei, partidul care a avut de luat cele mai dificile decizii la guvernare, atât în sănătate, cât și în economie și protecție socială.

1,2 miliarde euro, fonduri europene nerambursabile, au finanțat în acest an dotarea spitalelor din România și pentru 3 dintre spitalele regionale promise de PSD în urmă cu 4 ani, s-au semnat contractele de finanțare: Iași (investiție 500 mil. euro), Cluj (investiție de 540 mil. euro) și Craiova (603 mil. euro).

La Sibiu, un nou spital județean va avea o finanțare de 500 de milioane de euro din Programul Naţional de Recuperare și Rezilienţă, iar spitalele municipale din mai multe județe, precum Brăila, Bacău, Constanța, vor beneficia de investițiile necesare.

Însă investițiile în sănătate au presupus un efort financiar constant în această perioadă critică, alocările fiind de extremă urgență: stocurile de materiale sanitare și medicamente, creșterea capacității de testare, stimulentul de risc acordat personalului medical sunt doar câteva dintre urgențele care au necesitat intervenția Guvernului.

În fața crizei sanitare și economice, Guvernul PNL a acționat pe două planuri: limitarea extinderii epidemiei pe de o parte, iar pe de altă parte sprijinirea cetățenilor și companiilor afectate.

De unde am pornit în 2019

Între 2017-2019, cei aproape trei ani de instabilitate cu trei guverne PSD au făcut din România cel mai vulnerabil stat UE în situația declanșării unei crize economice. În 2019, economia României era caracterizată prin: deficit bugetar excesiv (peste 4% din PIB); deficit comercial istoric – modelul economic PSD, bazat exclusiv pe stimularea consumului, a generat o creștere a deficitului balanței comerciale în 2019 până la 17,3 miliarde euro (cu 2,16 miliarde de euro mai mare decât în 2018); record negativ pentru investițiile publice, cele mai mici din ultimul deceniu; nivel record al plăților restante de la bugetul de stat pentru firme.

La izbucnirea crizei Covid19, România avea capacitatea pentru cel mult 600 de teste pe zi. Astăzi, România poate face zilnic până la 50.000 de teste pentru depistarea coronavirusului. Dar cea mai mare provocare a fost asigurarea personalului medical, pentru care s-au luat măsuri și încă se fac eforturi, România fiind țara care a pierdut masiv
medici și asistente în anii crunți de subfinanțare a sistemului de sănătate. Efectele se resimt puternic astăzi.

Guvernul PNL a eliminat toate măsurile nocive de suprataxare a românilor și economiei private introduse de PSD

Pandemia a scos în evidență dezechilibre majore în domenii esențiale în România, iar sarcina Guvernului PNL a fost îngreunată de faptul că în primele luni ale anului întreaga lume se bătea pentru resursele sanitare.

Într-un context atât de complicat, intern și internațional, Guvernul Orban a acționat printr-o primă mutare de urgență – a eliminat toate măsurile nocive de suprataxare a românilor și economiei private introduse de PSD (supraacciza la carburanți, suprataxarea contractelor de muncă part-time, taxele oneroase puse băncilor și companiilor din
sectorul energetic sau din telecomunicații).

În primele zece luni de guvernare, Cabinetul Orban a realizat investiții de 35,4 miliarde lei, cea mai mare sumă din ultimii 10 ani. Guvernarea PNL a deschis în vară calea către finanțarea europeană a racordării populației la rețeaua de gaze naturale, facilitate de care polonezii și ungurii beneficiază din 2014. Un miliard de euro merge
către acest obiectiv.

Infrastructura a primit în acest an cele mai importante alocări bugetare și de fonduri europene: Guvernul PNL a deschis marile șantiere (autostrada Sibiu – Pitești pentru care s-a obținut o primă finanțare europeană, autostrada de centură București), a deblocat lucrări (drumul expres Craiova – Pitești) și proiecte majore de infrastructură (Autostrada Moldovei Nord-Sud, Autostrada Unirii Tg. Mureș – Iași – Ungheni), a finalizat investiții publice tărăgănate de
PSD (loturi importante din Coridorul IV și Autostrada Transilvania, Centura Bacăului dată în folosință mai repede cu 1 an și Centura Rădăuți, Metroul din Drumul Taberei, calea ferată București-Otopeni).

90 de kilometri de autostradă vor fi dați în trafic în acest an. Pentru perioada următoare, 9,3 miliarde de euro din cei 30 de milioane din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) sunt alocate
infrastructurii de transport.

Educația a continuat și în pandemie, s-a digitalizat, s-a adaptat și s-a updatat: programul național „Școala de acasă” a făcut posibilă continuarea studiilor, în siguranță, la distanță. PNL a alocat 100 milioane euro pentru achiziționarea de echipamente IT (tablete, laptopuri, table interactive, camere web etc.) necesare desfășurării activităților didactice în mediul online. 2.800 de clădiri aparținând unităților de învățământ au fost conectate la internet, 182.000 de
cadre didactice au fost formate pentru predarea online, 15 lecții suport au fost realizate și difuzate pentru utilizarea platformelor educaționale în cadrul proiectului Teleșcoala profesorilor.

De ce este important să mergi la vot pe 6 decembrie

Urmează 4 ani fără vreun alt scrutin, perioadă în care viitorul Guvern poate lucra așezat la reformarea din temelii a statului, fie că vorbim despre domeniul sănătății, despre educație sau despre digitalizare și debirocratizare. Proiectul PNL vorbește despre reforme prin care putem repara statul și putem obține un salt în dezvoltare fără precedent
după Revoluție.

Absența de la vot echivalează cu un vot pentru întoarcerea în trecut, pentru ratarea ferestrei de oportunitate pe care PNL a deschis-o deja în acest an și care înseamnă pariul pe finanțarea europeană.

Iar dacă întoarcerea în trecut nu vrem să mai fie o alternativă, atunci să nu uităm momentul alegerilor din 2016, atunci când PSD a fost subestimat, prezența la vot a fost mică iar PSD a fost propulsat pe primul loc. Prezența redusă a condus partidul condus de Liviu Dragnea la 46%. Au urmat OUG 13, 3 premieri garantați de Dragnea și cel mai dezastruos guvern pe care l-a avut România după 1989.

Notă: Articol susținut de Partidul Național Liberal

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

41 comentarii

  1. PNL merge pe politica de cantitate, sa inghitim ce ne vand, cand de fapt prezenta la vot poate fi masiva si calitativa votand USR+

    pentru USL-isti mini-USL-isti si alte natii pe la 5%:
    – USR+ nu e vina de tot raul ce s-a intamplat in ultimii 30 de ani (spitale infecte si focare de nosocomiale , oameni omorati pe sosele, coruptie, politizare marca Mures/PSD…)
    – USR+ nu a fost majoritar in parlament si nici nu a facut un guvern (ala tehnocrat nu e politic e doar tehnocrat)
    – USR+ nu a votat propus legi ale justitiei/pensii speciale/ participat la OUG 13/vinerea neagra (sa nu se creada ca am uitat ce a facut PNL!!!!! cu legile justitiei)
    – Isus nu e membru de partid la USR+, pentru cei caroara va miroase orice

  2. Titlu e corect „De ce sa votezi PNL?” Cum sa votezi asa ceva? USR+ fara discutii daca vrem sa se schimbe ceva in romania!

    • Începe sa se simtă panica la PNL, în toate sondajele le scad procentele :))
      Nu au învățat nimic din anii care au trecut, electoratul nu mai poate fi prostit asa ușor…

  3. Pentru casele si procurorii demisi si numiti de pisicherul Iohannis.

  4. Revin cu niste argumente de ce nu as vota PNL… Au musamalizat problema mortilor arsi in spital ca sa nu piarda procente, au angajat toti taranii sefi la institutii de stat, presedintele ne ia de prosti si ne vinde povesti cum ca el nu e la curent cu situatia dar ca va verifica el candva, si in general pentru faptul ca imi da impresia ca PNL e mult mai agresiv si mult mai rau ca PSD cand are puterea in mana. De aia e bine sa nu votam nici PNL si nici PSD pentru ca vom trece de la un rau la un rau mai mare.

    • Singura solutie la vot este PNL . Daca adunati tot ce au promis ,celalalte partide , in campanie , pensii , salarii , mariri de alocatii , micsorari de taxe pe toate categoriile si cite si mai cite , vitorul guvern nu numai ca trebuie sa se imprumute triplu decit actualul dar ar trebui sa majoreze taxele de doua ori si sa lase inflatia libera atunci cind o piine va costa nu doi lei ci 200 de lei . Macar atit puteti intelege .

    • Principiul, nu ai inteles nimic. In momentul in care nu se va mai fura ca in codru cum face PNL, la fel cum a facut si PSD, atunci nu vor trebui sa se mai imprumute cum a facut Nea Catu 3 V-uri. Nu, PNL nu e solutia si nu a fost niciodata.

  5. Pentru a nu re-edita experienţa nenorocită din 2016, trebuie să participăm la vot şi să NU votăm nici PSD, nici PNL.

  6. De tâmpit, sau de inconștient….

  7. L-am „prins” aseară pe Ionuț Mosteanu cum l-a redus la tăcere pe Sebastian Burduja pe tema pensiilor speciale pentru aleșii locali!
    Mosteanu a spus că o colaborare cu PNL în viitoarea guvernare trebuie să se bazeze, pe lângă principii, cum spunea și Burduja, și pe niște linii roși, iar una dintre acestea este împiedicarea acordării pensiilor speciale de la 1 ianuarie 2021 miilor de aleși locali din 1992 încoace. Pentru asta i-a solicitat imperativ marelui Secretar de Stat în MFP să dea imediat, pentru că nu va mai fi timp, OUG de prorogare din nou sau anulare a acestor pensii care încă nu sunt un drept castigat, iar Burduja o scălda și dădea din colt în colț până a dat în bâlbâiala!
    A fost o dovadă evidentă a intențiilor unora (USR) și a duplicitatii altora (PNL).
    După reacția lui Burduja este foarte clar că PNL nu este dispus la morală, etică, echitate, nediscriminare, reforme și dreptate socială.
    PNL este de fapt pentru păstrarea în mare a „sistemului”, de aceea trebuie votată schimbarea, care doar de la USR poate veni.
    De aceea NU TREBUIE VOTAT PNL.

    • ADEVARUL, 30 Noiembrie 2020: SURSE Tensiuni în PNL. Problema: amânarea acordării pensiilor speciale pentru aleşii locali.
      Anunţul lui Ludovic Orban că vrea amânarea acordării pensiilor speciale pentru aleşii locali încă un an şi faptul că noua guvernare ar intenţiona să reducă aparatul bugetar au dus la apariţia de tensiuni în interiorul PNL, nemulţumirile plecând de la liberalii din teritoriu, au precizat surse politice pentru „Adevărul”.
      Ludovic Orban, premier al României şi preşedinte al PNL, i-a luat prin surprindere pe colegii din partid prin mai multe declaraţii făcute într-un interviu din weekend, printre care faptul că Guvernul ar urma să încerce să amâne cu încă un an acordarea pensiilor speciale pentru aleşii locali, dar şi faptul că ar urma să aibă loc restructurări în rândul aparatului bugetar.
      Concret, aleşii care s-ar confrunta cu o nouă amânare a pensiilor speciale sunt actuali sau foşti primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de CJ. Surse din conducerea PNL au precizat pentru „Adevărul” că, la scurt timp, din teritoriu au început să fie date telefoane pentru a se interesa ce se întâmplă.
      „Primarii şi oamenii noştri din administraţia locală au început imediat să ne întrebe dacă iar sunt duşi cu zăhărelul, mai ales acum, în prag de alegeri. Anul trecut au avut aşteptări mari cu pensii şi salarii care să crească, dar au înţeles că nu putem din cauza pandemiei. Dar acum s-au plâns că ei nu o să poată urni lumea la vot, dacă de sus, de la Bucureşti, se anunţă că trebuie să ne pregătim de concedieri şi faptul că pot să spună adio pensiilor speciale”, au declarat surse din conducerea PNL.
      De altfel, anunţul lui Orban privind „eficientizarea” aparatului bugetar a fost clar.
      „Vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare, oricum trebuie să facem un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi, în mod evident, e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public. Dar să stea liniştit orice angajat dintr-o instituţie publică care-şi face treaba, nu e în pericol. Sunt în pericol unii care au fost obişnuiţi să se facă că muncesc, nu cei care-şi fac treaba”, a afirmat Orban într-un interviu pentru Agerpres.”

    • marcele tu voteaza psd , este pe linga subiect tare de tot

    • Da, lili, știam lucrurile astea!

  8. Radio Erevan:
    -„De ce sa votezi PNL?”
    R: De prost!

    • Toata lumea se axeaza pe FURTUL numit pensi speciale dar de ce Milioane de Euro trebe dati unor Impostori numiti ” Revolutionari ” in fiecare luna de peste 30 de ani.Un caz cunoscut de mine din presa la Revoluie un tovarasi se afla in Germania la Abasada Romana iar acum incaseza „o pensie speciala „

  9. De ce sa NU votezi PNL in 2020:
    „Asistenta lui Vela, decorată ILEGAL de Presedintele Johannis de Ziua Nationala!
    Legea e clară: Gabriela Cenuşă NU îndeplineşte criteriile pentru a primi distincţia.
    Cum a fost posibilă decorarea asistentei lui Marcel Vela, în condițiile în care tânăra nu îndeplinește criteriile legale.
    Mai exact, conform legilor din România, Medalia Națională Pentru Merit se acordă în urma îndeplinirii a mai multe condiții.
    O astfel de distincție poate fi oferită cetățenilor români și străini fără studii superioare, pentru a recompensa serviciile importante civile și militare aduse statului român pe timp de pace sau pe timp de război.
    De remarcat că aceasta este echivalentă ca importanță și se acordă pentru aceleași merite pentru care se oferă și persoanelor cu studii superioare Ordinul Național Pentru Merit.

    Ce prevede LEGEA. Articolul încălcat în cazul decorării asistentei ministrului Marcel Vela.
    Conform articolului 12 din Regulamentul privind descrierea și acordarea Medaliei Naționale Pentru Merit din 29.06.2000, decorarea cu Medalia Națională Pentru Merit se poate face numai DUPA îndeplinirea, cu rezultate deosebite, a unor funcții civile și militare timp de cel puțin 5 ani.
    Mai mult de atât, la articolul 14 este stipulat că pentru merite cu totul deosebite vechimea și stagiile prevăzute anterior din prezentul regulament pot fi reduse cu maximum o treime.
    Și totuși, ceva nu se leagă în medalia primită de Gabriela Mădălina Siia Cenușă, asistenta ministrului de interne, Marcel Vela.
    De când lucra Gabriela Cenușă în aparatul bugetar.
    Mai ales că, în urma cv-ului pe care aceasta l-a postat pe internet, conform CVului ei, NU reies deloc Anii necesari pentru a fi medaliată de președintele României.
    De remarcat că tânăra a lucrat ca Sales Specialist & Brand Ambassador la Automobile Bavaria până în septembrie 2015. De acolo a trecut la Nesspreso pe o poziție similară.
    A urmat Education Manager & Brand Ambassador la Estee Lauder Românie, job pe care l-a părăsit în iulie 2019 atunci când a trecut din sistemul privat în cel de stat.

    Acuze dure din partea unui diplomat român la adresa decorării.
    Și fostul ambasador al țării noastre în Senegal, Ciprian Mihali, a scos în evidență acest fapt. “Din toamna lui 2019, asadar, lucreaza la Ministerul Culturii, iar de 6 luni incoace isi pune la dispozitia poporului expertiza la Directia Informare si Relatii Publice din Ministerul Afacerilor Interne.
    O cariera exceptionala, din care nu trebuie omis umarul pus alaturi de o colega la proiectul “Politia Animalelor”. Si pentru ca a lucrat “in praf”, este indreptatita sa primeasca la 28 de ani Medalia Nationala pentru Merit clasa a III-a, (…)

    (…) care se acorda cetatenilor romani fara studii superioare (da, stim asta, pare a fi fost criteriul decisiv in acest caz), pentru a recompensa serviciile civile aduse statului roman pe timp de pace sau pe timp de razboi”, a notat Mihali pe o rețea de socializare.

    A încălcat Marcel Vela regulamentul sau nu?
    Diplomatul nu s-a oprit aici – acesta a atras atenția autorităților că, potrivit regulamentului de acordare a distincției pe care a primit-o Gabriela Cenușă Siia, “decorarea cu Medalia Națională Pentru Merit se poate face numai DUPA 5 ani, din care cel mult poate fi scăzută 1/3, și cu REZULTATE Deosebite.

    “Cu alte cuvinte, in decernarea aceste medalii fie au contat si joburile de la Automobile Bavaria, Nespresso si Estee Lauder (tot respectul pentru ele!), (…)

    (…) fie pur si simplu ministrul Vela a decis sa incalce regulamentul de dragul asistentei sale, care se plangea ca a stat mult in picioare si a mancat sandviciuri pe holurile institutiei”, a mai scris, fostul ambasador.
    Cine este tanatica si frumusica Gabriela Mădălina Siia Cenușă.
    Gabriela Cenușă Sîia a devenit cunoscută în spațiul public după ce polițistul Marian Godină a criticat în termeni duri decizia președintelui Klaus Iohannis de a o decora cu Ordinul și Medalia Națională pentru Merit.
    Deranjată de amploarea pe care a luat-o subiectul, aceasta a încercat să explice pe o rețea de socializare motivele care au dus la o asemenea distincție. Culmea, tânăra a recunoscut că NU a reușit să termine facultatea deoarece a fost obligată să muncească.
    Ea a transmis că nu a știut despre această medalie oferită de Klaus Iohannis până când ministrul Vela a anunțat-o. Ulterior, mesajul acesteia a fost STERS.

    Numeroase institutii de opresa au solicitat un punct de vedere MInsitrului Marcel Vela si MAIului, dar NU au primit nici un raspuns, taccere totala, astept sa fie intrebat Johannis!
    Daca PNL iese si EXPLICA, MOTIVAND cu seriozitate, NU cu IPOCRIZIE de politruci, VOTEZ cu PNL!
    Iesiti sa explicati, PNLeilor?!

    G4media, va rog sa dati postarea!!

  10. Astia inca mai vor voturi pentru lupta lor inexistenta cu Psd. Psd e la groapa de gunoi a istoriei trimis de noi prin vot,ei sa isi aleaga alta lupta,sau daca totul e rezolvat sa isi ia concediu. Disperatii astia de pnl si peste 5 ani o sa ne zica ceva de psd.Gata mah,sunteti de 1 an la guvernare,ne-am lamurit,mai avem o singura varianta.

  11. De ce nu e gata autostrada Arad – Sibiu? (Vineri, 4 decembrie 2020, 10:34)
    Intrebare de ce sa votez PNL ?

    Autostrada Arad- Sibiu sta intr-o bucatica de 13 KM si guvernul nu face nimic.

    A trecut 1 an de guvernare si nici macar nu au semnat contractul pt lucrari, nu mai zicem de inceperea lucrarilor

    Nu e vorba de bani aici e deja vorba de bun simt, interes, si competenta. Toate acestea lipsesc , speram ca pina in Decembrie 2024 sa fie gata Ciotul de 13 km.Carpatii o sa-i trecem tot prin”Dealul Mortii” pentru ca inca NU sint legi care prevad expropierea cu despagubiri corecte ca cele din Germania.Mutarea stilpilor de tensiune se face doar daca vrea „muschii lor” , contestatile dureza ani de a rindul , licitatia cistiga firmele aflate in faliment.Anul 2118 poate ne va prinde cu A peste Carpati .

  12. Aici liberalii au dreptate. Trebuie mobilizarea, ca sa nu iasa iar PSD-ul, ca in 2016.

    Partea mai delicata pentru ei e ca nu trebuie neaparat sa ii votezi pe ei ca sa scapi de PSD. Ba e chiar contra-indicat, ca daca ii votezi pe ei bagi vreo 20 de PSD-isti mascati in parlament, gen Daniel Constantin sau Sorin Campeanu sau Toma Petcu. Toti fosti ministri in guvernele lui Ponta sau Dragnea. Cei 20 de PSD-isti bagati pe usa din dos pot oricand sa basculeze spre alta majoritate, cu PSD, ProRomania si UDMR (care au astazi cam 43% impreuna in intentia de vot) si sa vezi atunci ce pumni in cap isi dau unii pentru cum au votat acum.

    Pentru a a fi sigur ca scapi de PSD, trebuie votat USRPlus.

  13. Geniale toate comentariile!!!

    Votam USR+!!!!

    Singurul lucru pe care PNL-ul l-a dovedit in ultimul an este ca USL-ul inca exista.
    Pacat ca Nicusor Dan a luat o decizie atat de proasta incat sa se ia de mana cu fostii PSD-isti care ii pupau curul lui Dragnea.

    • Nicusor Dan a apreciat corect situatia Romaniei , din acest moment istoric si a artat clar cine sunt cei capabili sa modifice ceva . Cum va imaginati ca fara ajutorul UE si SUA poate vreun partid sa faca mare brinza . Nu fiti naivi si rau intentionati . Doar cumulul Presedinte – PNl – UE si SUA pot rezolva acesta situatie de fapt . Nu mai votati gargariseala de serviciu a altora .

    • @interpretarea te provoc sa votezi USR+ si pe urma ai sa vezi ca UE si SUA (lui Biden) vor fi mai mult decat bucurosi sa colaboreze cu USR+ si vor avea in ei un partener mult mai corect si transparent VS „justitia lui Iohanis”

      sunt destui in USR+ care au studiat/muncit in UE / SUA, si subliniez STUDIAT/MUNCIT
      sunt si pe la PNL cativa (putini ce e drept, foarte putini)

    • Nicușor Dan nu ne mai interesează prin ce spune!

  14. mafalda 04/12/2020 At 12:40
    Your comment is awaiting moderation

    Domnilor !In general ,alegerile parlamentare nu au sau nu cuprind ,in sensul intelegerii , votul persoanelor . In alegerile parlamentare votam , cu totii , un concept de dezvoltare , un concept ce cuprinde cel putin urmatorii patru ani ,impreuna cu aplicarea stampilei pe partidul ce ne ofera , la nivel de capacitate de punere in practica , a programului propriu . Componenta umana , a celor ce ajung in parlament ,are si ea semnificatia ei , dar acceptul general , al acestora , este parte a ceea ce un partid ne propune ca si concept, viitor, de tara . In parlament doar o minoritate are capacitatea de a aduce in fata natiei legi (parlamentul fiind organul legislativ al tarii ) , o minoritate ce are competenta, faptica ,de a propune noi legi si de a modifica legile deja existente conform unei decizii aflate in programul de guvernare . O mare majoritate, parlamentara, doar voteza aceasta cunostere , cunostere ce este transformata in lege . De preferat este a vota partidul care deja a dovedit ca are sprijinul presedintelui Romaniei si a conducatorilor de facto a UE si nu in ultimul rind sprijinul SUA deja arata prin vocea ambasadorului acesteia in Romania .Nu putem vota , dincolo de evidente greseli aparute in actul de guvernare, multe din ele doar simple greseli de imagine , decit partidul ce si-a asumat responsabilitatea guvernarii , in aceste grele momente de pandemie , partidul ce a dovedit deja ca poate actiona pe mai toate nivelurile politice , economice si sociale , partid care are si dorinta de democratizare a tarii . Pentru acest unic moment nu exista alta alegere . Peste patru ani, daca cei care se vor ralia conceptului propus de presedinte vor dovedi capacitatea de a conduce tara noi toti ii vom sprijini . Nu putem rata acest moment si cred ca nici partidele de dreapta nu pot rata asta , cine va incerca sa deturneze sensul votului cetatenesc va fi aspru pedepsit . PSD are o sansa uriasa sa se reformeze in acesti patru ani de opozitie . PNL USRPLUS si PMP au sansa de a guverna si democratiza tara , sub bagheta presedintelui Iohannis ,cu atit mai mult cu cit ne asteapta cel putin trei ani de liniste politica . Peste trei ani vor incepe iar contrele la TV si in media , dar pina atunci hai sa votam pe cei care pot face si nu doar pe cei care , deocamdata , doar pot zice .Surprize mari vor fi in partea politica a celor ce nu vor mai fi parte a noului parlament .Un cumul de factori , ce tin de modificarea intelegerii votantilor ,vor arata la sfirsitul alegerilor ,dupa redistribuirea voturilor , un PNL la 38 de procente , un USRPLUS la 23 de procente , un PMP la 9 procente ,un PSD la 23 de procente si poate un UDMR la 7 daca au noroc .La vot este singura solutie .

  15. Un PNL garnisit cu jumatate din PDL si un sfert din PSD ?! ALeg USRPLUS.

  16. Asta nu e un motiv de votat PNL.
    Am observat aseara pe cineva care incerca sa influenteze cu un astfel de argument.
    Nici vorba de asa ceva.👎

  17. Daca argumentul pt votarea penele e ca sa nu iasa pesede, atunci sa te cci pe penele. Daca nu am cu cine, nu votez, punct. Mie indiferent cine cistiga, toti sunt la fel. Nu vad nicio schimbare daca e pesede sau penele, deci nu votez.

  18. Chiar asa! De ce sa votam PNL cand exista USR?!

  19. VOTATI IMPOTRIVA LUI JOHANIS!
    CU ORICINE ESTE IMPOTRIVA PNL!
    (PSD este cu PNL)

  20. PNL e aceeasi haita de impostori, oportunisti, corupti, ca si PSD.
    Nu se va reforma nimic, PNL si PSD s-au inteles perfect atunci cand a fost vorba de impartirea functiilor pe crierii clientelare, de jaful banului public, s-au acoperit unii pe altii, isi urmaresc doar interesele personale si de grup.

  21. Voiam să comentez și eu dar văd că nu mai e nevoie. Bună treabă!

  22. PNL să ia drumul PNȚCD iar toată gașca lui Șică mandolină bețivul țării să nu mai aibă nicio funcție publică . Votăm PSD.

  23. Daca as vota pnl ar trebui sa fiu de acord cu :
    – Traseismul politicienilor. Au mai scapat unul, doi si la USR, dar pnl ul a primit cu sutele, pe unii ii vedem pe listele parlamentare pe locuri eligibile. pnl ul de azi e un usl mai mic.
    – Numiri politice controversate la marile parchete.
    – Mentinerea sectiei speciale de investigare a magistratilor.
    – Clasarea dosarului 10 august.
    – Politizarea institutiilor- ape, invatamant, sanatate, silvicultura
    – Pensiile speciale pt care pnl n-a facut niciun demers concret d p d v constitutional, au venit pe ultima suta de metri cu un proiect scris pe genunchi. Din 2021 vom avea o alta categorie de « speciali » pt care pnl n-a facut niciun efort sa-i taie de la banul public.
    – Si multe altele, pe care le stiti si voi.

    NICIODATA n-as putea sa accept mizeriile astea. Psd ul nu intra in discutie, nu l-am votat si nu-l voi vota vreodata.
    Daca nu ar fi USRPLUS nu m-as duce la vot, asa cum au procedat multi votanti de dreapta in 2016 ( cand USR nu era f cunoscut), scarbiti de imbarligatura pnl-psd (usl).