G4Media.ro

ADVERTORIAL Recuperarea medicală a victimei unui accident rutier, cu imobilizare la pat,…

Sursa: Spitalul Sfântul Sava

ADVERTORIAL Recuperarea medicală a victimei unui accident rutier, cu imobilizare la pat, realizabilă în două săptămâni

Unde este posibilă această minune? La Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon. Rafael. Este numele unui înger care, în tradiția creștină realizează toate tipurile de vindecări. Rafael este și numele pe care îl poartă tânărul din povestea noastră, care a reușit să se vindece după un grav accident rutier, deși nimeni, nici chiar el, nu credea că va mai fi posibil să meargă singur. În Spitalul Sfântul Sava, priceperea echipelor de recuperare se îmbină cu o mare credință în Dumnezeu.

”Eram la volan. Eram singur în mașină și cam atât îmi amintesc. M-am trezit într-un spital, unde medicii spuneau că am probleme grave la mână, la picior, la cap și două coaste rupte.” Așa începe povestea lui Rafael.

Sursa Foto: Spitalul Sfântul Sava

Are 21 de ani și a fost adus pe targă la Spitalul Sfântul Sava. Era imobilizat la pat, nu putea să miște deloc un picior și mâna dreaptă. Avea dureri foarte mari, iar în spitalul unde a fost îngrijit inițial, genunchiul nu a fost mobilizat corect, ceea ce a determinat calcifieri pe tendoanele care acoperă genunchiul.

Kinetoterapeuții știu că principala problemă în recuperarea victimelor unor traumatisme grave o reprezintă durerile și teama de mișcare, precum și lipsa de încredere că pot face anumite lucruri. ”Relația de încredere ce se stabilește între terapeut și pacient este una esențială în tratamentul de recuperare. În spitalul nostru, se pune mare accent pe această relație și considerăm că acesta este un atu, care explică, de fapt, de ce avem atât de multe reușite.

Odată ce Rafael a început să aibă încredere în mine și în el, au început și lucrurile bune. Mersul a fost inițiat din a doua săptămână de internare în Spitalul Sfântul Sava. Cea mai mare problemă era cea legată de amplitudinea de mișcare pe genunchi, întrucât atunci când se calcifiază un tendon, este destul de greu să mai revii la o amplitudine normală.

Dat fiind că Rafael este tânăr și, în timp, a început să reziste mai bine la durere, a avut sprijinul familiei și toată dedicarea echipei de terapeuți din spitalul nostru, am recuperat o parte din amplitudinea genunchiului. Mai are de recuperat, dar este aproape recuperat”, declară zâmbind, încrezător, Valentin, unul dintre kinetoterapeuții care se ocupă de Rafael.

Rafael merge acum în baston, dar continuă tratamentul de recuperare medicală în Spitalul Sfântul Sava. Aici sunt 30 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, probabil cea mai mare echipă de specialitate dintr-un spital privat din România. Recuperarea medicală se face în regim de internare, cu asistență 7 zile din 7 și 24 de ore din 24.

Condițiile oferite de Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală, Îngrijiri Paliative și Geriatrie sunt excelente, în saloane cu 2 sau 3 paturi, la standarde de hotel de 4 stele, cu hrană pregătită zilnic în bucătăria proprie, adaptată fiecărui tip de afecțiune cronică. Spitalul deține 70 de echipamente de recuperare medicală, de ultimă generație și deosebit de performante.

Spitalul Sfântul Sava se află în comuna Pantelimon și internează pacienți adulți din toată țara și din străinătate. Turul virtual al spitalului și toate detaliile cu privire la echipamentele de recuperare medicală, a specialităților medicale și a tratamentelor aplicate pot fi vizionate la adresa: https://spitalulsfantulsava.ro/. Povestea reală a lui Rafael, în filmul de mai jos.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Hai sa fim seriosi. Sunt accidente si accidente, traume si traume. Daca imi spuneti voi ca unul cu 10-12 fracturi, cu dren toracic, ventilat extern, hranit prin tub se ridica din pat dupa doua saptamani, chestia asta duhneste a reclama desantata!
    La ce descrieti, nici despre Rafael nu cred ca l-ati reabilitat in doua saptamani!