G4Media.ro

Agenția de credite pentru studenți nu a dat niciodată un împrumut de…

Agenția de credite pentru studenți nu a dat niciodată un împrumut de la înființarea ei, acum 10 ani. În organigramă 1 director și 7 angajați sunt plătiți lunar pentru a da credite

Agenția de credite și burse pentru studenți funcționează din anul 2009 și în cei 10 ani de funcționare nu a dat niciun credit, niciunui student. A funcționat doar pentru a acorda burse, potrivit site-ului instituției. Motivul? Nu există norme pentru a un sistem de creditare, norme pe care tot Agenția de credite pentru studenți era obligată să le elaboreze și să le propună Guvernului, prin Ministerul Educației, în subordinea căruia se află, potrivit Legii educației și potrivit unui ordin de ministru emis în 2016. Conform organigramei, la Direcția de Credite pentru studenți a agenției lucrează 8 persoane. Veniturile brute în instituție variază între 5.676 de lei pe lună pentru un referent și 12.589 de lei pe lună pentru director.

Agenția și-a desfășurat, în toți cei 10 ani de funcționare, întreaga activitate doar pentru acordarea burselor și fără să dea niciun credit. Potrivit organigramei, în instituție lucrează un director care coordonează 7 angajați în „Direcția de Credite pentru Studenți” pentru activitatea de creditare, deși instituția nu a dat niciun credit. Potrivit Ordinului 5.568 din 18.10.2016, instituția poate încadra maximum 27 de angajați.

Citește analiza pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. nomenklatura trebuie sa-si umple cardurile pe undeva…

  2. Doi directori: Jianu&Berezovski.
    9 consilieri chiar superiori la vedere.
    Activitate de creditare NIMIC.
    Eliberează niste adeverințe, burse etc.
    Cred ca fac si multe deplasari in afara pentru aprofundare.
    Mai e si sotia fostului PM.
    Sunt curios daca e angajat vreun salariat cu experienta creditare.

    • Multe comentarii rautacioase pe acest site: oamenii astia sunt adevarati eroi !
      Imaginati-va cat este stratul de praf pe dosarele lor – ce prima pentru conditii riscante trebuie sa primesti ca sa suporti asta ?
      Apoi: ei pot intra usor in depresie, pentru ca nu fac nimic – mai ales ca merg in exterior prin UE sau USA, si vad ce activitatea frenetica au corespondentii lor, care sunt in continuu in overload. Cine compenseaza asta ?
      Isi pot pierde stima de sine – asta le va influenta viata sexuala si in final viata de familie.
      Ei sunt adevarati luptatori cu birocratia – abia fac fata cu acest personal subestimat, pentru ca ar fi fost nevoie de cel putin 15-20 de angajati pentru a emite in 10 ani niste norme de functionare. Inteleg ca si-au planificat ca in 2025 sa reuseasca sa emita normele, ceea ce oricum va fi record mondial, dar ii va lasa complet epuizati.
      Ce vreti mai mult ? Eu propun sa le ridicam un monument in Piata Birocratiei (viitoarea denumire a Pietei Victoria).

  3. Alți tăietori de frunze la câini. Banii înapoi și minunea asta desființată.

  4. hmmm… daca e doicin in consiliu, e mult prea clar ca e o capusa! mai mult de atat, doicin, care e decan la iir (unde a acaparat tot), in upb, se pregateste sa o angajeze pe finuta lui gabi firea, sefa lui se la cgmb! basca, ca umbla vorba prin targ ca e in carti pt. ministru educatiei! poate stie si doamna andronescu ceva!!

  5. Aloooo, PNL,USR reformarea statului din temelii

    • pai l-a reformat guvernul ciolos in 2016: a stabilit numarul maxim de angajati la aceasta institutie fara obiect-27 de oameni mandri!

  6. In mediul privat o societate care nu are profit , implicit nu isi justifica existenta , dispare .
    Astia nu dispar , nu se desfiinteaza pentru ca li se aloca bugete din banii cetatenilor pe criterii politice si de cumetrie .
    Executia in piata publica a functionarilor bugetari capusa este necesara .