G4Media.ro

Agenţia de reglementare britanică: Vaccinul AstraZeneca nu cauzează coagularea sângelui

Sursa foto: Pixabay

Agenţia de reglementare britanică: Vaccinul AstraZeneca nu cauzează coagularea sângelui

Vaccinul AstraZeneca/Oxford nu cauzează coagularea sângelui, a declarat luni Agenţia de reglementare a vaccinurilor din Marea Britanie, relatează dpa, citată de Agerpres.

Phil Bryan, director pentru siguranţa vaccinurilor în cadrul Agenţiei de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie, a declarat că organizaţia ”revizuieşte îndeaproape” informaţiile privind cheagurile de sânge apărute la vaccinare în unele ţări europene.

El a adăugat însă că dovezile disponibile ”nu sugerează că vaccinul este cauza”. ”Cheagurile de sânge pot apărea în mod natural şi nu sunt neobişnuite”, a spus el într-un comunicat.

Peste 11 milioane de doze de vaccin COVID-19 AstraZeneca au fost până acum administrate în Marea Britanie şi numărul de cheaguri de sânge raportat după administrarea vaccinului nu este mai mare decât cel care s-ar fi produs în mod natural la populaţia vaccinată.

”Oamenii ar trebui să meargă şi să-şi facă vaccinul împotriva COVID-19 când li se cere acest lucru”, a menţionat oficialul citat. Răspunsul său survine după ce Germania, Italia, Franţa şi Spania sunt ţările care au decis recent să suspende temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. pai tocmai dimpotriva! :))) acuzatiile sunt ca provoaca lipsa coagularii, sau mai exact hemoragiile..
    asa pot zice si eu ca Zeneca nu provoaca amputarea de membre….

    • Nu, problemele reclamate erau tocmai că se coagulează. Dacă nu se coagula nu era vorba de tromboze. Iar cu hemofilie poți trăi zeci de ani, dacă ai grijă.

  2. Nu, nu ai dreptate. E vorba despre cheaguri & tromboza.

    Si probabil ca si britanicii sunt destul de in masura sa se pronunte. Ei au folosit AstraZeneca intr-o proportie relativ mare fata de alte state

  3. Cel mai sigur pentru tine e sa-ti vezi de treaba ca si cand n-ar exista covid. Si cand il contactezi (e doar o chestiune de timp) n-ar strica sa-ti faci niste analize de coagulare. Stii de ce? Pentru ca covid provoaca inflamatii puternice la nivelul vaselor de sange, restrictionand puternic circulatia, si rezultand o tzaza de cheaguri (cam cum se intampla daca zbori cu avionul 10 ore si nu te ridici, sa-ti pui sangele in miscare) care duc la insuficiente de organe. Cam la 1 din 50 de bolnavi, de orice varsta. Tu fa-ti griji de posibile efecte adverse 1 la 100.000. Stiu ce-ti spui: mie n-o sa mi se intample. E plin cimitirul de din astia.