G4Media.ro

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat folosirea în caz de urgenţă a…

sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat folosirea în caz de urgenţă a pastilei anti-COVID-19 produsă de Pfizer

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat joi că a aprobat folosirea în caz de urgenţă, în Uniunea Euroepeană (UE), a pastilei împotriva COVID-19 a laboratorului farmaceutic american Pfizer – care nu a primit încă autorizarea completă în vederea punerii pe piaţă, relatează AFP, citată de News.ro.

”Medicamentul, care nu este încă autorizat în UE, poate fi folosit în tratarea adulţilor bolnavi de COVID-19 care nu au nevoie de oxigen suplimentar şi care prezintă un risc sporit să se îmbolnăvească grav”, anunţă într-un comunicat EMA.

Pfizer a confirmat marţi că pastila sa anti-COVID-19 a redus cu aproape 90% riscul de spitalizare şi de deces la persoanele cu risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii, atunci când este luată în primele zile de la apariţia simptomelor, conform studiilor clinice, relatează Agerpres, care citează AFP.

Aceste rezultate se bazează pe studiile clinice realizate în rândul a peste 2.200 de persoane şi confirmă ceea ce fusese anunţat la începutul lunii noiembrie în urma rezultatelor preliminare.

Nu s-au înregistrat decese în rândul celor care au primit tratamentul. Participanţii erau nevaccinaţi şi prezentau un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de COVID-19.

Pfizer a anunţat, de asemenea, că tratamentul său antiviral, care va fi comercializat sub numele de Paxlovid, ar trebui să fie eficient împotriva variantei Omicron.

„Aceasta subliniază potenţialul acestui medicament candidat de a salva vieţile pacienţilor din întreaga lume”, a declarat Albert Bourla, preşedintele Pfizer, într-un comunicat. „Variantele îngrijorătoare, precum Omicron, au exacerbat nevoia de opţiuni de tratament accesibile pentru cei care contractează virusul”, a adăugat el.

Antiviralele acţionează prin reducerea capacităţii unui virus de a se replica, încetinind astfel boala. Aceste tratamente reprezintă o completare cheie a vaccinurilor împotriva COVID-19, mai ales pentru că sunt foarte uşor de administrat, putând fi luate acasă, cu un pahar mare de apă.

Sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Hopa
    A new one
    Joac-o p’asta
    Din urgenta in urgenta…
    Hai sktr cu totii

  2. Ba, da repede o mers apobarea asta, rusii si chinejii inca mai stau la coada….

  3. sa scrie pe ea „antibiotic” si i-a rezolvat pe aurari. O sa bage cate un pumn deodata.

    • ptr „aleșii” cu patalama care are nu cred în medicamente „estice” și vor de la beeggeefarma. Neî.nțepații se mulțumesc cu d-alea ieftine (a.r.bd, iv.m, h.c.ql) Însă ce să vezi, alea sunt interzise.

    • @vali,
      Așa cum ia Mumă-Ta, viermișor WaxxxeriStoid!?

  4. Din ce se vede, pentru Faițăr totul e posibil, chiar și pe „repede-nainte”.

  5. Sa ia ei, nu calca medicamentele in Romania. Mihaila stie.
    Oxigen sa fie.

  6. Pilula de dupã…. vaccin! Se ia dimineatza pe stomacul gol si pe ne….shate!

  7. astia fac bani grei pe cearta asta virtuala
    pentru ce atata inversunare?!?
    orcum toti plecam, „la garsoniera”

  8. Big Farma scoate banu si de la waxxer si de la anti-waxxer !