G4Media.ro

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat două tratamente bazate pe anticorpi monoclonali…

sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat două tratamente bazate pe anticorpi monoclonali împotriva COVID-19

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi că a autorizat utilizarea pe piaţa Uniunii Europene a două tratamente anti-COVID-19 bazate pe anticorpi monoclonali, informează agenţiile de presă internaţionale.

EMA a precizat într-un comunicat că a aprobat un tratament dezvoltat de compania americană Regeneron în colaborare cu grupul farmaceutic elveţian Roche, denumit Ronapreve, şi un alt tratament conceput de compania sud-coreeană Celltrion, denumit Regkirona.

„Ronapreve şi Regkirona sunt primele medicamente pe bază de anticorpi monoclonali care au primit un aviz pozitiv împotriva COVID-19”, au anunţat reprezentanţii agenţiei europene, al cărei sediu general se află la Amsterdam.

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că autorizarea celor două medicamente reprezintă o etapă importantă în combaterea pandemiei de COVID-19, în contextul în care Uniunea Europeană se baza până în prezent pe patru vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus.

„Odată cu creşterea numărului de infectări în aproape toate ţările membre ale UE, este liniştitor să vedem că dispunem de mai multe tratamente promiţătoare care sunt dezvoltate în cadrul strategiei noastre terapeutice împotriva COVID-19”, a adăugat Stella Kyriakides într-un comunicat.

„Astăzi, am făcut un pas important către obiectivul nostru de a autoriza până la cinci noi tratamente în UE până la sfârşitul anului”, a mai spus comisarul european pentru Sănătate.

EMA a precizat că profilul de siguranţă pentru ambele tratamente este favorabil şi că au fost constatate doar un număr redus de reacţii adverse după administrarea lor intravenoasă.

Cocktailul de anticorpi, dezvoltat de Regeneron-Roche, Ronapreve, a fost autorizat de comitetul pentru medicamente de uz uman din cadrul EMA pentru tratarea adulţilor şi a adolescenţilor care nu necesită suport de oxigen şi care sunt predispuşi la un risc sporit de a dezvolta forme severe de COVID-19.

În schimb, tratamentul Regkirona a fost recomandat doar adulţilor aflaţi în condiţii similare.

Deşi evaluarea cererilor oficiale privind autorizarea acestor două tratamente era încă în curs de desfăşurare, Ronapreve şi Regkirona erau deja disponibile pentru anumiţi pacienţi din Uniunea Europeană, întrucât EMA a asistat câteva state europene care au testat utilizarea lor timpurie în anumite cazuri.

Potrivit Reuters, autorizarea lor de către EMA era iminentă în contextul creşterii bruşte a infectărilor din Europa şi marchează prima aprobare a unui tratament anti-COVID-19 de pe acest continent după autorizarea condiţionată a medicamentului Remdesivir, produs de Gilead, în 2020.

Anticorpii reprezintă una dintre bazele sistemului imunitar uman. Confruntându-se cu prezenţa unui element periculos, precum un virus, corpul nostru produce anticorpi în mod natural pentru a repera şi a combate agentul „invadator”.

Principiul general al anticorpilor de sinteză constă în selecţionarea anticorpilor naturali şi reproducerea lor pe cale artificială, pentru a fi administraţi apoi în cadrul unui tratament, de obicei printr-o perfuzie.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Deși pare o veste buna,pe noi ne lasă reci (la propriu). Românii ajung la spitalul după 14 zile de la infectare cu saturații de 70%, mai târziu cu vreo săptămână pentru a mai avea vreun efect anticorpii monoclonali.La noi e nevoie de un medicament care sa te scoale din morți(apa vie) ,până atunci nu ne contactați,suntem ocupați să tratăm pacienți în parcarea spitalului.

    • Nu am ajunge in parcarea spitalelor daca ne-am vaccina. Dar romanul prefera sa stea cu ochii in televizoare si sa se documenteze de la toti specialistii cu doctorate de pe platformele de socializare. Aaaa si sa nu-i uitam pe celebrii sosoaca si simion, care prostesc oamenii cu iq de 2 digiti, in timp ce ei sunt vaccinati.

    • @ Alex
      Tu ai precis un IQ astronomic.
      Deci poti sa ne spui pe ce te bazezi cand afirmi ca Șoșoacă & Simion sunt vaccinați.
      Pe media 10 pe care ai luat-o tu la Bac ?😂

    • @Moatze….
      mr simion s-a plimbat in uk de curand, nu poti sa ajungi fara certificat… nu iti trebuie iq 200.
      poti sa iti iei gunoaiele sa te duci dupa ele!

  2. :)) Taiwanu’ a oprit injectarea cu Pfizer pentru cei cu varsta sub 17 ani,deh,probleme cu inima. Nu ma astept sa apara comentariul,dar cine mai e dac sosocar acum?
    https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4340862

    • Pai cred ca d-voastra sinteti dac sosocar. Articolul e despre un tratament cu anticorpi aprobat in EU si d-voastra faceti un comentariu despre ce fac taiwanezii cu vaccinurile. Banuiesc ca aveati un link si nu stiati unde sa-l plasati :).