G4Media.ro

Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat primul vaccin împotriva Covid-19, dezvoltat de…

sursa foto: captura video

Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat primul vaccin împotriva Covid-19, dezvoltat de compania franceză Sanofi şi partenerul său britanic GSK

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi că a aprobat utilizarea ca doză booster a unui vaccin anti-COVID-19 de nouă generaţie dezvoltat de compania franceză Sanofi şi partenerul său britanic GSK împotriva variantei Beta a noului coronavirus, dar care a furnizat rezultate pozitive şi împotriva variantei Omicron în cadrul studiilor clinice, relatează Agerpres.

Acest vaccin, denumit VidPrevtyn Beta, va putea fi administrat ca doză booster acelor persoane de peste 18 ani care au primit deja schema primară de vaccinare, bazată pe alte seruri anti-COVID-19 autorizate pe piaţa europeană, precum vaccinurile cu ARN mesager dezvoltate de Pfizer şi Moderna şi cele cu vector viral dezvoltate de AstraZeneca şi Johnson&Johnson, au precizat reprezentanţii EMA într-un comunicat.

Potrivit Reuters, vaccinul autorizat joi de EMA are la bază proteine obţinute în laborator de Sanofi şi un ingredient adjuvant furnizat de GSK, care creşte reacţia imunitară.

Vaccinul Sanofi-GSK conţine proteine aflate la suprafaţa variantei Beta a noului coronavirus, ce a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud la jumătatea anului 2020 şi care a fost înlocuită apoi în 2021 de varianta Delta şi, ulterior, de varianta Omicron.

După analizarea rezultatelor furnizate de studiile clinice, EMA a anunţat că o doză booster de VidPrevtyn Beta este cel puţin la fel de eficientă ca o doză a vaccinului Pfizer-BioNTech în ceea ce priveşte restaurarea protecţiei împotriva COVID-19.

Cercetările pentru un vaccin anti-COVID-19 întreprinse de Sanofi şi GSK, doi dintre cei mai mari producători de vaccinuri din lume, au fost amânate de mai multe ori.

Vaccinul lor candidat din prima generaţie nu a produs nivelul dorit de protecţie la persoanele vârstnice, în 2020. Apoi, cei doi parteneri s-au orientat spre combaterea variantei Beta a noului coronavirus, o decizie care a necesitat cercetări suplimentare ce au durat mai multe luni.

Producătorii dominanţi de pe piaţa vaccinurilor anti-COVID-19, alianţa Pfizer-BioNTech şi compania Moderna, şi-au cimentat şi mai mult poziţia de lider pe pieţele din Europa şi din Statele Unite după ce au lansat vaccinuri booster create în mod specific pentru a combate varianta Omicron.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Tot trebuie sa faci unul cu ARN.m înainte. Nicio scofala.

    Cine crede ca vaccinurile vor rezulolva vreodată infecția covid sa se gândească la faptul ca nu exista vaccin împotriva guturaiului (produs tot de un coronavirus). Omicron-ul cel mai probabil e un hibrid între virusul natural de guturai și tulpina de laborator wuhan. Tulpina naturala a îmblânzit-o pe aia cu „function gain”