G4Media.ro

Agenţia Naţională a Medicamentului: Arbidol nu este autorizat în România și nici…

Sursa foto: Pixabay

Agenţia Naţională a Medicamentului: Arbidol nu este autorizat în România și nici nu a fost depusă cerere de autorizare a vreunui medicament care să conţină umifenovir / Arbidol nu este autorizat nici în Moldova, dar există produse similare din Ucraina și Belarus

Agenţia Naţională a Medicamentului precizează, miercuri, într-un comunicat de presă că Arbidol nu este autorizat în România și nici nu a fost depusă cerere de autorizare a vreunui medicament care să conţină umifenovir și că medicamentul rusesc nu este autorizat nici în Republica Moldova, dar există produse similare din Ucraina și Belarus.

„Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în țara noastră. Menționăm că acest produs farmaceutic, cu denumirea comerciala Arbidol, nu este înregistrat nici în Republica Moldova, așa cum anunță Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM)”, se arată în comunicat.

În Republica Moldova pot fi găsite produse cu aceeași substanță activă – umifenovir, respectiv: Arbivir-Zdorovie, produse de compania farmaceutică „Zdorovie” SRL Ucraina (se utilizează în profilaxia şi tratamentul gripei A şi B); Arpeflu, produs de Lekpharm SRL, Republica Belarus (utilizat în profilaxia şi tratamentul gripei, cauzată de virusurile gripei de tip A şi B, altor infecţii respiratorii virale acute (IRVA).

AMDM precizează că în prospectul preparatelor cu conținut de Umifenovir nu există informații privind administrarea lui împotriva infecției provocată de COVID-19”, anunță Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova, potrivit sursei citate.

Agenția Națională a Medicamentului subliniază că, potrivit prevederilor art. 704 alin (1) din Legea 95/2006, republicată, „niciun medicament nu poate fi pus pe piaţă în România fără o autorizaţie de punere pe piaţă emisă de către ANMDMR, în conformitate cu prevederile prezentului titlu, sau fără o autorizaţie eliberată conform procedurii centralizate”.

„Referitor la unitatea de fabricație din Rusia a medicamentului Arbidol, este necesar ca aceasta să dețină o autorizație de fabricație/un certificat de bună practică de fabricație emis de o autoritate competentă din UE. Precizăm că nu a fost depusă, până în prezent, în conformitate cu legislația în vigoare, nicio cerere de autorizare a Arbidol sau a altui medicament care să conțină umifenovir”, se mai arată în comunicat.

Citește și

Ciolacu a cumpărat „de la o doamnă din Moldova” antivirale pentru nepoți și pentru iubitele lor, îmbolnăviți de Covid-19

Cum a ajuns medicamentul rusesc Arbidol să se vândă ca leac anti-COVID, spre disperarea unor medici: importat de George Becali și acceptat o perioadă de Ministerul Sănătății, la mare căutare acum pe „piața neagră” și promovat oficial de un sindicat din Poliție și vămi

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

  1. CONSULTANTII I-AU FABRICAT LUI ciolacul O POVESTE CU „MEDICAMENTE” LUATE DE LA TARABA…

  2. Gata, il interzic si pe asta.

    O sa vina politia peste noi sa ne caute de arbidol in chi.loti, sa nu cumva sa facem contrabanda cu el ca se supara Arafat ca nu mai mor destui nevaccinati. Dupa aia cum mai baga frica in noi ca sa acceptam certificatul de sclav?

    • Cum sa interzica ceva ce niciodata nu a fost aprobat?

    • Asa simplu…
      Pana acuma se putea aduce din Moldova pe sub mana, se vindea in piete din cate am inteles.
      De-acu se apuca sa il demonizeze si sa il interzica cu controale stricte in vama, ca pe ivermectina.

    • @AB – Sa interzica ce? Du-te bre baiete si ia tamiflu pana nu mai poti, ca functioneaza fix pe acelasi principiu!

    • Eu am trecut deja prin Covid fara arbidol, tamiflu sau ivermectina, numai cu paracetamol si vitamine, nu mai am nevoie.

      Dar nu inteleg mania asta cu toate medicamentele sunt rele, neautorizate, interzise, suprimate, doar vaccinul e bun si sigur si eficient, ca sfantu graal.
      Sau sa zic ca inteleg la Arafat, el are interes, dar nu inteleg la vaccinisti de unde pana unde atata incrancenare impotriva lor. Ca nu sunt dovedite, ca au nu stiu ce efecte adverse groaznice (nu prea au). Lasati medicii sa incerce sa vada care merge si care nu, empiric…

      Dar nu! Mai bine lasam oamenii sa plateasca sume exorbitante, sa si le administreze de capul lor, contrafacute sau expirate, decat sa poata fi prescrise la liber de medici, controlat, legal, ieftin…

  3. Cu vaccin ori fără vaccin tot sclav rămâi

  4. Nu-i problemă, pentru șoșoci e bun și netestat si expirat! De ce? Pentru că singurul șoșoc bun este șoșocul mort.

    • Pina acum te prefăceai că duci grija nevaccinatilor,acum te bucuri că mor?

    • N-ai mah tu grijă de sănătatea noastră? Sau ai numai dacă ne vaxăm că vrei tu?

  5. Conteaza mai putin cata vreme nici medicamentele autorizate nu sunt administrate bolnavilor.

  6. Nu e asta medicamentul folosit de Becali, care voia sa-l fabrice in România ? De ce nu-l lăsați sa-l producă ? O sa dea faliment daca nu e bun…

    • @Motz Serios? A incercat Becali sa-l produca in Romania si nu a fost lasat? De cine nu a fost lasat? Becali poate sa produca in Romania cit arbidol vrea el – daca are licenta de la proprietar, fireste. Pe urma, daca va vrea sa-l comercializeze intr-o tara, Romania sau oricare alta, va trebui sa depuna cerere de autorizare in tara respectiva. Restul e gargara si perdea de fum.

    • Adica sta Favipiraviru (care e autorizat la noi) in depozit ia Terapia, astia vor sa il DONEZE catre spitale si nu se poate decat dupa o luna de val 4 cu mii de mor.ti, si voi intrebati „de cine nu a fost lasat” Becali sa produca arbidol?

    • @AB Dom’le eu sint mai greu de cap si nu inteleg aluziile d-voastra subtile. Deci pina la urma cine si cum l-a impiedicat pe Becali sa produca arbidol? Ca d-l sau d-na Motz asta a afirmat si ma gindeam ca probabil stie.

  7. Stau și mă minunez cât de proastă e niște lume înjur. Păi dacă era așa bun arbidolu ăsta mai mureau o mie pe zi în rusia? Câteodată am impresia că trebuie ceva mai bine făcut decât coronavirusu ăsta ca lumea asta să se vindece.

  8. Unii se tem tare de vindecarea simplă a Covid. Povestea cu Arbidolul e pe aceeași linie cu atacurile împotriva dr. Flavia Groșan. Adică cum, se poate fără spital?! Cum mai ies javrele să-și frângă mâinile că situația e disperată? Se poate fără să fie vaccinul singura soluție?! Unde ne credem, aici e UE!

  9. Arbidol se da in forme usoare si medii de gripa, poate merge si la covid, dar cand ajungi la spital in insuficienta respiratorie, ce nai.ba sa mai faca un antiviral? E ca si cum ai lua vitamina c cand tu ai pneumonie bilaterala. Antiviralul nu e medicament anti covid, ci adjuvant. Cum spunea cineva, uitati-va pe statistici, rusii au peste o mie de morti de covid zilnic. Rusii aa nu iau arbidol ca sunt prosti, nu? Doar romanii sunt destepti.

    • Rusii au Arbidol da prefera vodka.

    • Deci daca merge in formele usoare si medii (si poate le impiedica sa ajunga severe), dar nu mai merge la insuficienta respiratorie si au rusii 1000 de morti pe zi, gata, hai sa nu-l dam deloc.

      Logica de taliban vaccinist…

  10. Cum de nu este autorizat in R Moldova cand se vinde in farmacii ?.
    Hai , intrați pe conturile web ale farmaciilor din RM și vedeti acolo si prospectul in lb romana ( moldoveneasca)
    Sigur nu spune ca ar fi bun pentru covid ci pentru gripa – si are denumirea de Arbidol

  11. Doctorii lor nu ar fi reusit, ca ai nostri, sa dezinfecteze cu apica etichetata Hexifarma.

  12. Ministerul Sănătăţii – MS
    Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, din 07.08.2020
    Parte integrantă din Ordin 1418/2020

  13. Având în vedere criteriile selective de includere, necesitatea informării pacienților, necesitatea administrării de contraceptive care pot avea interacțiuni medicamentoase semnificative,

    favipiravirul

    rămâne o alternativă terapeutică pentru cazurile în care alte antivirale nu sunt disponibile și în care toate condițiile menționate pentru evitarea pentru administrarea în siguranță sunt îndeplinite, de exemplu, la pacientele aflate la menopauză.

    Tabel 1 – Medicație cu efect antiviral propusă pentru tratamentul COVID-19

    Medicament Doze Durată standard Reacții adverse frecvente

    Hidroxiclorochină*

    2 x 400 mg/zi în prima zi (2 x 2 tb/zi), apoi 2 x 200 mg/zi (2 x 1 tb/zi)

    Copii: 5 mg/kgc/zi în 2 prize 5-7 zile
    Tulburări de ritm/conducere

    Lopinavir/Ritonavir**
    ***
    2 x 400/100 mg/zi
    Copii: 2 x 300/75 mg/m2/zi 7-14 zile Diaree (40,9%), greață (40,9%), stomatită (18,2%), anemie (45,0%), leucopenie (40,0%)

    Umifenovir 3 x 200 (400) mg/zi 10 zile

    Favipiravir
    1.600 mg la 12 ore în prima zi, apoi 600 mg la 12 ore
    1.800 mg la 12 ore în prima zi, apoi 800 mg la 12 ore**** 10 zile Teratogen#, hiperuricemie (5%)##, diaree (4,8%)##

    Remdesivir
    200 mg/zi în ziua 1 apoi 100 mg/zi
    Copii sub 40 kg: 5 mg/kgc/zi în ziua 1, apoi 2,5 mg/kgc/zi 5-10 zile Citoliză hepatică, flebite, constipație, greață

    * De efectuat EKG zilnic pentru evaluare QT; Contraindicații: QT > 500 msec; analiza beneficiu-risc în cazul gravidelor.