G4Media.ro

Al doilea summit dintre Trump și Kim Jong Ung s-a încheiat fără…

Al doilea summit dintre Trump și Kim Jong Ung s-a încheiat fără un acord. Explicațiile eșecului

Cel de-al doilea summit dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a încheiat joi, la Hanoi, fără un acord privind denuclearizarea Coreei de Nord, a anunţat Casa Albă, citată de agenţiile de presă, transmite Agerpres.

Cei doi lideri au părăsit joi, în convoaie separate, hotelul unde s-a desfăşurat summitul, fără ceremonie publică de semnare a unui acord.

„Cei doi lideri au discutat diverse mijloace de a avansa în privinţa denuclearizării şi conceptelor de resort economic”, a precizat, într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

„Nu s-a ajuns la niciun acord de această dată, dar echipele lor sunt nerăbdătoare să se întâlnească în viitor”, a adăugat ea, precizând de asemenea că cei doi lideri au avut „întâlniri foarte bune şi constructive”.

Potrivit Digi24, secretarul de stat Mike Pompeo a declarat: „I-am cerut (lui Kim Jong-un) să facă mai mult, dar nu era pregătit să discute despre asta”.

Președintele Trump a explicat eseșcul într-o conferință de presă:  „Voiau să ridicăm total sancțiunile. Nu puteam să facem asta”.

Totuși, el spune că are încredere în promisiunea liderului nord-coreean că nu va mai face teste nucleare și nu va mai testa rachete.

„Nu era timpul timpul potrivit să semnăm nimic. Pur și simplu am plecat. Ne-am petrecut aproape toată ziua cu Kim Jong-un”, a anunțat liderul Casei Albe. Președintele a mai spus că relația bilaterală este foarte puternică, însă cu toate acestea s-a decis să nu se dea curs niciunei opțiuni.

„Am simţit amândoi că nu era un lucru bun să semnăm ceva”, a mai declarat preşedintele american într-o conferinţă de presă. 

„Uneori trebuie să vorbeşti, iar acesta a fost un astfel de moment”, a adăugat el.

„Cei doi lideri au discutat diverse mijloace de a avansa în privinţa denuclearizării şi conceptelor de resort economic”, a precizat, într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

„Nu s-a ajuns la niciun acord de această dată, dar echipele lor sunt nerăbdătoare să se întâlnească în viitor”, a adăugat ea, precizând de asemenea că cei doi lideri au avut „întâlniri foarte bune şi constructive”.

De asemenea, preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au declarat deschişi, joi, la ideea stabilirii unor birouri de legătură între ţările lor, într-un nou semnal al încălzirii relaţiilor dintre SUA şi Coreea de Nord, doi inamici istorici, relatează DPA şi AFP.

Întrebat la un briefing de presă la Hanoi în cadrul celui de-al doilea summit cu Trump dacă este pregătit ca Washingtonul să deschidă un birou de legătură la Phenian, liderul nord-coreean a spus, prin intermediul interpretului, că „este un lucru care merită salutat”.

Trump a adăugat că ideea ca cele două ţări să se îndrepte spre stabilirea treptată a unor legături mai oficiale prin astfel de măsuri este „un lucru grozav”.

Întrebat de asemenea dacă este pregătit pentru denuclearizarea Coreii de Nord, Kim a răspuns prin intermediul interpretului: „Dacă nu aş fi fost pregătit, nu m-aş fi aflat aici”.

Afirmaţia lui Kim l-a făcut pe Trump său adauge: „Acesta ar putea fi cel mai bun răspuns pe care l-aţi auzit vreodată”.

Însă cele două părţi au poziţii divergente în privinţa sensurilor termenului denuclearizare, astfel că, întrebat şi despre posibile măsuri concrete, liderul nord-coreean a dat un răspuns vag: „Asta este ceea ce discutăm acum”.

Trump s-a arătat încrezător în legătură cu negocierile cu Kim, dar le-a atras atenţia celor care speră la o rezolvare rapidă: „Nu înseamnă că o facem într-o zi, într-o întâlnire”.

„Indiferent ce se întâmplă, în cele din urmă vom avea o înţelegere, iar asta este foarte bine pentru preşedintele Kim şi pentru ţara sa. Spre asta duce totul”, le-a spus Trump jurnaliştilor.

„Am avut discuţii foarte productive. Relaţia este la fel de bună ca oricând – cred că chiar mai bună”, a mai spus Trump.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. de ce oare au aparut informatiile alea cu rachetele rusesti care lovesc in 5 minute orice de pe pamant, ca vizata e casa alba, pentagonul (sau ce d-zeu mai viseaza astia) asa cu 2-3 saptmani inainte de intalnire?
    s-a transmis un mesaj ca putin are balls mai mari decat trump, si cum putin e mai prieten cu kim decat trump … matematica e foarte simpla

    • nici populatia ruseasca de rind nu mai crede in rachete inexistente de 27 mah si tancuri inexistente armata de carton.

    • Tu interpretezi gresit informatiile. S-au cel putin asa arati.
      Rachetele ajung in cateva minute numai daca pleaca din Oceanul Atlantic, nu departe de SUA.
      Pai asa pot sa ajunga sa distruga NewYork-ul sau Washingtonul chiar si niste rachete mici amplasate in secret si lansate de pe nave comerciale rusesti care se indreapta sa descarce marfuri in porturile NewYork si Baltimore.

  2. Sigur, dacă ai făcut matematica la aceeași facultate la care a făcut Nicolicea dreptul…

  3. Obama este principalul vinovat pentru ca prioritatea lui era cum sa primeasca cat mai multi emigranti, de preferinta afro. Restul lumii nu conta: ucraina, Georgia, Korea, Venezuela… Trump a rupt pisica, nu poti inghiti minciunile unui dictator.

    • Din pacate tu esti cu teoria conspiratiei. Pacat de tine!

  4. e clar ca buna ziua ca Trump a regizat plecarea lui tocmai cind michael cohen ieri(joi) si-a turnat fostul sef si a zis adevarul congresului.

  5. E previzibil, n-au primit OK-ul rusilor.

  6. De fapt, e clar ca s-au inteles.