Alba: Târgul Național de Turism Rural, în Țara Moților, la Albac / Evenimentul este cel mai longeviv şi cel mai mare târg de promovare a turismului rural
Cel mai longeviv şi mai mare târg de promovare a turismului rural din România se desfăşoară, de vineri până duminică, în Albac, în „Ţara Moţilor”, la eveniment fiind prezenţi reprezentanţi a aproape 70 de agenţii de turism naţionale, care vor vizita nu doar zona respectivă din Munţii Apuseni, ci şi Ciumbrud – Colţeşti – Rimetea, precum şi zeci de meşteri populari din întreaga ţară, relatează Agerpres.
„Staţiunea turistică Albac, din Munţii Apuseni, găzduieşte, în perioada 2 – 4 septembrie 2022, Târgul de Turism Rural – cel mai important târg de turism rural din România. Comuna din Ţara Moţilor devine astfel, timp de trei zile, capitala turismului rural românesc. Evenimentul este cel mai longeviv şi cel mai mare târg de promovare a turismului rural, reunind cererea şi oferta din turismul rural, prin participarea a zeci de agenţii de turism şi a reprezentanţilor a numeroase unităţi de cazare. Târgul promovează, totodată, şi gastronomia, tradiţiile, meşteşugurile populare şi folclorul românesc autentic, ca şi componente ale oferte turismului rural din România”, se menţionează într-un comunicat transmis vineri AGERPRES de către Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.
Ca în fiecare an, Târgul de Turism Rural de la Albac, ajuns la a XVII-a ediţie, va cuprinde expoziţii etnografice, de pictură şi de artă fotografică, un târg al meşterilor populari, demonstraţii gastronomice, infotripuri dedicate reprezentanţilor agenţiilor de turism, dar şi spectacole folclorice şi de muzică uşoară.
Vineri, prima zi, a fost dedicată reprezentanţilor agenţiilor de turism înscrise la târg, care au beneficiat de un infotrip. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Alba, primul din cele două infotripuri desfăşurate în cadrul Târgului a fost dedicat zonei Ciumbrud – Colţeşti – Rimetea, iar cel de-al doilea va avea loc în zona Albac – Vidra.
Deschiderea oficială a târgului va avea loc sâmbătă, în sunet de tulnic. De altfel, în cadrul Târgului este organizat şi un concurs de interpretate la tulnic, „In memoriam Elena Pogan”, ajuns la cea de-a V-a ediţie.
„Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac îşi propune să prezinte oferta turismului rural, împletită cu tradiţiile, gastronomia şi folclorul autentic. În acest an, am primit numeroase solicitări din partea unor agenţii de turism care au dorit să participe la vizitele de informare organizate în cadrul târgului. În final, au fost selectate 67 dintre acestea, ai căror reprezentanţi vor vizita pensiunile şi zonele turistice din Alba pentru a stabili contacte şi colaborări cu reprezentanţii unităţilor de cazare. Ne bucurăm că avem în cadrul târgului şi 54 de meşteri populari din întreaga ţară, care îşi vor prezenta produsele tradiţionale realizate cu măiestrie. Este important să îi promovăm pe aceşti păstrători ai meşteşugurilor tradiţionale, deoarece, prin munca lor, îmbogăţesc turismul rural”, a spus, potrivit comunicatului, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.
O marcă înregistrată a Judeţului Alba, Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Comunei Albac.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank