G4Media.ro

Alegerile parlamentare în cifre: Au intrat în cursa electorală peste 7.000 de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Alegerile parlamentare în cifre: Au intrat în cursa electorală peste 7.000 de candidaţi, mai mulţi faţă de 2016. Cea mai mare competiție este la Brăila, cea mai mică la Buzău. PMP are cei mai mulți candidați, peste PNL și PSD

Numărul candidaţilor la alegerile parlamentare din 2020 a crescut de la 6.476, în 2016, la 7.136, se arată într-un raport lansat joi de Expert Forum.

Potrivit unei hărţi a candidaţilor la alegerile parlamentare realizată de organizaţie, cei mai mulţi dintre cei înscrişi în cursa electorală provin de la PMP (641), PNL (640), Pro România (639) şi PSD (631). Alianţa USR PLUS, singura alianţă la aceste alegeri, a înregistrat 616 candidaţi.

Alianţa pentru Uniunea Românilor (AUR) are 621 de candidaţi. „Cu un candidat mai puţin a înregistrat şi Partidul Ecologist Român, care în săptămânile dinaintea alegerilor a atras mai multe figuri celebre, dar controversate, din alte partide”, se arată în raportul Expert Forum.

Dintre cei 7.136 de candidaţi, 4.659 candidează la Camera Deputaţilor şi 2.477 la Senat. Un număr de 57 de candidaţi reprezintă organizaţii ale minorităţilor naţionale pentru Camera Deputaţilor.

S-au înregistrat 42 de candidaţi independenţi pentru Camera Deputaţilor şi unul pentru Senat.

Au fost depuse în total 1.147 de liste de candidaţi la Camera Deputaţilor şi Senat.

Pentru cele patru locuri de deputat în circumscripţia străinătate s-au înscris 47 de candidaţi, iar 29 se luptă pentru cele două locuri de senator, indică documentul.

„Numărul candidaţilor a crescut de la 6.476 în 2016 la 7.136. Deşi cea mai mare parte a acestor sunt nominalizaţi de partide precum PSD, PNL sau PMP, numeric există o competiţie vizibilă din partea unor partide care nu au avut reprezentare parlamentară în ultimul mandat, precum AUR sau PER. Cea mai mare competiţie este în judeţul Brăila la Camera Deputaţilor, cu 19,8 candidaţi pe loc, iar cea mai mică la Buzău, cu 9 pe loc. Şi la Senat, lupta cea mai intensă se poartă în Brăila, cu 27,5 candidaţi pe un loc, cea mai slabă înregistrându-se în Prahova, 11,8 pe loc”, se explică în raportul Expert Forum.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Inghesuiala mare la munca “in slujba poporului”. Mai isi aduce cineva aminte ca un referendum stabilea un numar de 300 de parlamentari?

    • Am votat pt. Referendumul ala ! :*

    • „un referendum stabilea un numar de 300 de parlamentari…”

      Ceea ce au decis românii prin referendumul acela poate fi aplicat la prima revizuire a Constituției. Cei care au votat își amintesc despre acest lucru. După revizuire, se va organiza încă un referendum pentru adoptarea noii Constituții.

      Acum se votează pentru un nou parlament (care poate forma o Adunare constituantă). Dacă doriți revizuirea Constituției și aplicarea celor stabilite prin referendumul despre care ați scris, este necesar să susțineți prin vot formațiunea/formațiunile politice care doresc să revizuiască Constituția. Este simplu. Și este foarte bine cunoscut majorității cetățenilor încă din anul 2009 (cel puțin).

  2. Mafia Portocalie ii da Fum …

  3. La pomana!
    Pomanagii nu va lăsați!