Aleph Alpha, un startup german care concurează cu OpenAI, anunță că a strâns 500 de milioane de dolari pentru dezvoltarea sa de la companii precum Bosch, SAP şi Hewlett Packard Enterprise
Aleph Alpha, un startup german care concurează cu OpenAI, firma de inteligenţă artificială susţinută de Microsoft, a declarat luni că a strâns 500 de milioane de dolari într-o rundă de finanţare la care au participat companii precum Bosch, SAP şi Hewlett Packard Enterprise, transmite CNBC, citată de News.ro.
Compania, care şi-a construit propriile modele lingvistice mari, a atras fonduri noi într-o rundă de serie B, a doua rundă majoră de finanţare a companiei.
Este o sumă neobişnuit de mare de numerar pentru o rundă de investiţii din seria B.
Strângerea de fonduri a fost susţinută de firme predominant germane, precum gigantul IT pentru întreprinderi SAP , Schwarz Group, proprietarul Lidl, şi firma de consultanţă Christ&Company Consulting, care au investit în noua rundă a companiei. Au mai investit şi Park Artificial Intelligence şi Burda Principal Investments.
Aleph Alpha nu şi-a dezvăluit evaluarea în cea mai recentă strângere de fonduri.
Aleph Alpha va folosi noile fonduri pentru a investi în cercetarea modelelor de fundaţie, capabilităţi avansate ale produselor şi comercializarea software-ului său, a anunţat compania într-un comunicat luni.
”Cu această ultimă investiţie, vom continua să ne îmbunătăţim capacităţile şi să oferim partenerilor noştri posibilitatea de a fi în fruntea acestei dezvoltări tehnologice. Pentru a susţine clienţii, Aleph Alpha va continua să-şi extindă ofertele, menţinând în acelaşi timp independenţa şi flexibilitatea clienţilor în ceea ce priveşte infrastructura, compatibilitatea cu cloud-ul, suportul on-premise şi configuraţiile hibride”, a declarat Jonas Andrulis, CEO şi fondator Aleph Alpha.
O mare parte din ceea ce pretinde Aleph Alpha cu tehnologia sa este un concept cunoscut sub numele de ”suveranitatea datelor”, conceptul potrivit căruia datele stocate într-o anumită ţară sunt supuse legilor acelei ţări.
Într-un context european, aceasta înseamnă a face ca datele care alimentează aceste modele de inteligenţă artificială să fie bazate în Europa – mai degrabă decât în SUA.
Acest concept a câştigat popularitate în rândul politicienilor şi parlamentarilor europeni de nivel înalt, deoarece încearcă să se asigure că nu sunt la cheremul SUA atunci când vine vorba de stocarea şi procesarea datelor.
Andrulis a spus că Aleph Alpha rămâne ”cea mai bună opţiune” pentru companiile pentru care suveranitatea este privită ca o componentă critică.
Modelele Aleph Alpha pot comunica deja în germană, franceză, spaniolă, italiană şi engleză. Datele sale de formare includ depozitul vast de documente publice multilingve publicate de Parlamentul European.
Noua strângere de fonduri evidenţiază activitatea frenetică care are loc cu capitalul de risc în jurul AI. Investitorii se întrec pentru a sprijini companiile care construiesc bazele unor modele AI avansate, cunoscute sub numele de AI generativă, care pot răspunde întrebărilor despre aproape orice într-un mod mai uman.
OpenAI, care este susţinut de Microsoft, a strâns 10 miliarde de dolari, în timp ce Inflection, un startup AI cofondat de fondatorii DeepMind şi LinkedIn, a atras 1,3 miliarde de dolari.
sursa: News.ro, Photo 171270756 | Artificial Intelligence © BiancoBlue | Dreamstime.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu