G4Media.ro

„Alertă roşie” privind vaccinarea infantilă la nivel global / OMS: „Consecinţele se…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

„Alertă roşie” privind vaccinarea infantilă la nivel global / OMS: „Consecinţele se măsoară în număr de vieţi”

Criza COVID-19 şi dezinformarea se află la originea celei mai mari scăderi continue a ratei de vaccinare infantilă împotriva altor boli în aproape trei decenii, potrivit unui raport realizat de Organizaţia Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi UNICEF publicat joi, informează AFP, preluată de Agerpres.

Proporţia copiilor cărora le-au fost administrate cele trei doze de vaccin contra difteriei, tetanosului şi poliomielitei (DTP) a scăzut de la 86% în 2019 la doar 81% în 2021. Acest vaccin este utilizat ca indicator-cheie al acoperirii vaccinale la nivel global.

Această scădere înregistrată în 2020 şi 2021 urmează unui deceniu de progrese.

„Vorbim despre o alertă roşie pentru sănătatea copiilor. Suntem martorii celei mai mari scăderi continue a imunizării infantile într-o generaţie”, a declarat, într-un comunicat, Catherine Russell, directoarea generală a UNICEF. „Consecinţele se măsoară în număr de vieţi”, a adăugat ea.

Circa 25 de milioane de copii au ratat astfel una sau mai multe doze de vaccin DTP în 2021. Cu două milioane mai mulţi decât în 2020 şi cu şase milioane mai mult decât în 2019.

Printre aceşti 25 de milioane, 18 milioane nu au primit nicio doză, majoritatea trăind în ţări cu venituri medii sau mici – în special în India, Nigeria, Indonezia, Etiopia şi Filipine.

Cauzele acestei scăderi sunt multiple: conflicte, dezinformare şi probleme de aprovizionare sau de continuitate a administrării legate de pandemia de COVID-19.

Au existat speranţe ca în anul 2021 să înceapă o recuperare după perioadele de lockdown, în schimb însă, ratele de vaccinare au continuat să scadă, fenomen înregistrat în toate regiunile lumii.

Această acoperire foarte slabă a determinat apariţia unor epidemii evitabile de rujeolă şi poliomielită în ultimele 12 luni, subliniază raportul.

Circa 24,7 de milioane de copii au ratat prima doză de vaccin împotriva rujeolei în 2021, cu cinci milioane mai mulţi decât în 2019. Iar alţi 14,7 milioane de copii nu au primit cea de-a doua doză.

Acoperirea vaccinală pentru prima doză împotriva rujeolei era astfel de 81% în 2021, cea mai scăzută rată din 2008.

Aceste veşti proaste vin în contextul unor rate de malnutriţie de asemenea în creştere. Un copil malnutrit are deja un sistem imunitar mai slăbit şi este aşadar mai susceptibil de a dezvolta forme grave ale acestor maladii de altfel evitabile.

„Trebuie să realizăm o recuperare a imunizării pentru milioanele (de copii) care nu au fost imunizaţi sau vom asista inevitabil la alte epidemii, la copii bolnavi şi la o mare presiune asupra sistemului de sănătate şi aşa împovărat”, a subliniat Catherine Russell.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Era previzibil… când tot felul de indivizi reduși mintal (vezi Gheorghiță, „inima si cordul”) au fost trimiși sa dispere lumea cu vaccinarea optional-obligatorie anti-covid.

    • Corect.

      Iar acest lucru (si nu numai asta, pentru ca sunt o multitudine de efecte negative asupra copiilor datorita lockdownurilor si mastilor la scoala) a fost prevazut de mult timp de medicii „conspirationisti” care au avertizat de la inceput.

      Dar spagile big pharma si agenda progresist-globalista WEF au fost mai importante decat sanatatea copiilor.

  2. Cu cat mai muli copilasi supravietuiesc, cu atat mai mare poluarea, si cu atta mai mare sansa ca supravietuitorii sa se hraneasca doar cu Fratii Petreus, crenvursti, pateu de „ficat” si paine mustind cu ulei.

  3. Nu trebuie vaccinati toti copiii, doar cei pe care vrem sa ii pastram. Ce conteaza un pic de difterie si tetanos pentru dacii liberi de pretutindeni?

  4. Daca ar calatori in timp unul de acuma fix 100 de ani care a pierdut copil din cauza poliomielitei si ar vedea cret1ni care refuza vaccinul, i-ar b4te de amuzament.