Alexandru Cumpănașu: Am solicitat MAI asigurarea protecției mele/ S-a recurs la Jandarmerie/ Am fost amenințat cu moartea
Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, anunță într-o postare pe Facebook, că a solicitat protecție de la ministerul de interene după ce ar fi primit amenințări cu moartea atât el cât și familia lui. Cumpănașu a postat anunțul la câteva minute după ce G4Media.ro l-a întrebat dacă este adevărat că beneficiază de protecția jandarmeriei și cu ce mașină de deplasează în oraș.
Potrivit informațiilor G4Media.ro, Cumpănașu i-ar fi scris ministrului de interne, Mihai Fifor. Este al doilea ministru din Guvernul Dăncilă care se execută la solicitarea lui Cumpănașu.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis, miercuri, Corpul de control la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru a face verificări privind aspecte administrative, potrivit reprezentanţilor MS, citați de Agerpres. Controlul vine la doar o zi după ce Alexandru Cumpănașu i-a cerut public ministrului Sorina Pintea să verifice instituția.
- Legea 550/2004 privind organizarea Jandarmeriei, articolul 19, alineatul 2 prevede următoarele: ”La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în situații care nu suferă amânare, la propunerea inspectorului general, ministrul administrației și internelor poate aproba asigurarea temporară a protecției unor persoane, obiective, bunuri, valori și transporturi speciale, altele decât cele stabilite prin hotărâre a Guvernului, în condițiile legii.”
Potrivit informațiilor G4Media.ro obținute, Cumpănașu ar fi păzit de o gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei și se deplasează cu un Touareg pus la dispoziție de MAI.
Cumpănașu este cel care a publicat dialogurile Alexandrei Măceșanu cu operatorii STS și cu polițiștii în ziua răpirii ei de către Gheorghe Dincă, suspectat că a violat-o și ars-o pe tânăra de 15 ani. Cumpănașu a pornit o campanie dură împotriva instituțiilor statului, acuzate că vor să ascundă presupuse informații despre caz, fără a prezenta probe concrete în acest sens.
Redăm mai jos integral postarea lui Cumpănașu:
#112vreausatraiesc. Dragi prieteni, pt ca mai multi colegi m-au intrebat va informez ca am solicitat MAI asigurarea protectiei mele si a familiei in aceasta perioada. Lupta cu clanurile mafiote din stat si din afara lui i-a facut pe unii s-o ia razna si sa ma ameninte pe mine si familia mea cu moartea dar si alte forme de amenintare. Am urmat calea legala si am informat Parchetul General si MAI. Care au dispus masurile pe care le-au considerat necesar in functie de informatiile predate dar si cele pe care acestia le detin. S-a incercat initial propunerea ca Politia sa faca acest lucru insa am refuzat categoric pt ca efectiv nu mai am incredere in aceasta institutie. Motiv pt care s-a recurs la jandarmerie. Viata mea a devenit un cosmar pe care nu il doresc nimanui: dispare intimitatea, apare teama si nu mai ai viata ta. Sper ca aceasta batalie sa o castig cat mai repede pt a ma putea intoarce la viata mea obisnuita si linistita de dinainte si sa nu ma gandesc in permanenta la securitatea copiilor mei. Nu este placut sa te uiti peste umar insa batalia cu clanurile mafiote nu este o batalie cu o manastire de maici. #OROMANIEFARACLANURI
Context.
Alexandru Cumpănașu a fost în permanență abonat la bani publici. Publicația Podul.ro arată că Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, condusă de Alexandru Cumpănașu, a primit în 2009 de la Ministerul de Interne suma de 3.788.008,10 lei (peste 900.000 de euro) cu destinaţia „Dezvoltarea si consolidarea Centrului National de Integritate”. În 2016, Curtea de Conturi a descoperit că Ministerul de Interne, sub conducerea lui Gabriel Oprea, a plătit din bani publici prezența ong-ului condus de Alexandru Cumpănașu în sediul instituției. Mai precis, este vorba despre un imobil dat în folosință gratuită Asociației pentru Implementarea Democrației, pentru care Ministerul a plătit inclusiv cheltuielile de întreținere, deși contractul încheiat cu organizația neguvernamentală nu prevede acest lucru.
Tot Podul.ro arată că în urmă cu 10 ani, Cumpănașu era acuzat în două plângeri penale, formulate de fostul șef al DGA, Irinel Păun, că a primit de la un alt fost șef al DGA, Marian Sântion, logistică pentru funcționarea unui ONG. La sfârşitul lunii septembrie a anului 2006, ministrul de atunci al internelor, Vasile Blaga, a aprobat un referat înaintat de către fostul director al Direcţiei Generale Anticorupţie, procurorul Marian Sînţion, referitor la încheierea unui protocol de colaborare între MIRA, prin DGA, şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID-România).
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
17 comentarii