G4Media.ro

Alexandru Rafila: Este sezonul virozelor. Este un anumit decalaj. Au început şcolile…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Alexandru Rafila: Este sezonul virozelor. Este un anumit decalaj. Au început şcolile mai devreme. Trebuie să ne gândim cum să facem să luăm ca şi exemplu abordarea din pandemie, să încurajăm spitalele să deschidă ambulatorii de specialitate pentru pediatrie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că sezonul virozelor, în care ne aflăm, are un mic decalaj în acest an, precizând că pentru a reduce supraaglomerarea de la unităţile de primiri urgenţe trebuie dezvoltate ambulatorii de specialitate, în special pentru copii, relatează Agerpres.

„Este sezonul virozelor. Nu este nimic neobişnuit. Este un anumit decalaj. Au început şcolile mai devreme. Trebuie să ne gândim cum să facem să luăm ca şi exemplu abordarea din pandemie, să încurajăm spitalele să deschidă ambulatorii de specialitate pentru pediatrie pentru că doar o mică parte dintre copii au nevoie de internare. Părinţii trebuie să aibă unde să meargă cu copiii lor, în centre ambulatorii cu pediatri, dacă nu sunt disponibili medicii de familie, astfel încât să nu supraaglomerăm camerele de gardă. 75% dintre prezentările la primiri urgenţe au cod verde şi galben, deci nu sunt de fapt urgenţe care să aibă nevoie de intervenţie de la UPU”, a spus ministrul Sănătăţii.

El a menţionat că aceste centre trebuie dezvoltate în oraşele mari.

„Trebuie să le oferim ceva în contrapartidă. Nu au unde să se ducă, în weekend, seara, şi vreau să găsim o soluţie rapid, mai ales în oraşele mari, să poată să aibă acces la serviciile medicale nu neapărat în unităţile de primiri urgenţe. La Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ sunt 400 de prezentări zilnic, e vorba de supraaglomerare, Trebuie să găsim o soluţie rapidă şi o vom găsi, vom dezvolta ambulatorii de specialitate pentru populaţie, în general, şi pentru copii, în special”, a adăugat Rafila.

Recomandarea ministrului este ca părinţii să nu îşi trimită în colectivitate copiii cu simptomatologie respiratorie şi să se adreseze medicului de familie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Daaaa, e normaaal ,
    Voi sunteti fraieri ca nu stiati !
    Vor mai muri cateva mii de oameni ,da’ nu-i nimic ! Eu sunt ministrul sanatatii si va zic c-asa este normal….! Mor si-n Europa ! Las-a moara ! E normal !
    Trebuie sa gasim o solutie , pana la primavara, ca noi am fost surprinsi ca …”e sezonul virozelor” !
    Rafila ,ministru’ al sanatatii, cu pretentii de presedinte !

  2. Prezent. Sunt la datorie

  3. Am vrea să fim informaţi şi de lucrurile de care nu vă place şi nu dă bine la propaganda voastră.

  4. „Trebuie sa ne gandim” serios cum naiba am putea scapa de voi, incompetentilor!
    S….r, j…..e!!!

    • Ca de obicei, iarna a venit pe nepregătite, tovarăși 😂😂😂😂😂😂
      In Cuba era cald și bine 😂😂😂😂😂😂

  5. Da,este sezonul PSD ,altceva nu va intereseaza,restul sunt vorbe goale.

    • De fapt ce masuri a luat in afara de o zicere inepta? Asta pe ce planeta traieste si care-i sunt atributiile pt care ii platim 4 lefuri grase? El e ministru numai ca sa faca avere?

  6. Ma mir ca nu-i recomanda firea ca parinții sa fie trimisi moka la psiholog daca cer.
    Ati remarcat si voi jena angajatului la stat sa vorbeasca despre problemele lui?

    • O sa dau eu un exemplu:

      nu ar fi normal ca spitalele sa asigure transport angajatilor – personal medical?

    • Dw ce sa aiba politicienii transport cu masina si sofer personal si sa nu aiba o asistenta medicala care la 7 dimineata pune perfuzii la bolnavi?

  7. Rafila vorbeste proostii. Ambulatoriile trebuie sa aibe circuite separate. Pe aceiasi usa si hol nu se intra in spital si ambulator, ca apar infectii spitalicesti. Dar cladirile spitalelor nu au surplus de cladirii. Multi medici de familie au cabinete mici, inghesuite in apartmente de bloc. Cabinetele medicilor de familie ar trebui obligatoriu sa detina 80- 100 mp. In rest, lipsa medici, mizerie si saracie cat de mare.

  8. Ce vorbește ăsta, fraților? La medicul de familie nu te poți duce fără programare! La ambulatoriu nu te poți duce fără programare! Unde aberează ăsta și nu-l oprește nimeni?