G4Media.ro

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, avertizează: Nu încercaţi să cumpăraţi Remdesivir…

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, avertizează: Nu încercaţi să cumpăraţi Remdesivir de pe internet. Nu se administrează acasă şi nu se administrează preventiv

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, recomandă oamenilor să nu încerce să cumpere de pe internet Remdesivir, noul medicament autorizat în Statele Unite ca terapie pentru Covid-19, pentru că produsul care ar fi de vânzare pe internet în mod sigur este contrafăcut. Acest medicament nu se găseşte în farmacii, ci se administrează numai în spitale, injectabil, nu sub formă de pastile, şi numai pacienţilor în stare critică, transmite News.ro.

„Eu sunt convins că deja se găseşte pe internet. Dar nu se găseşte de fapt medicamentul, se găseşte un nume şi un ambalaj cu o pastilă care poate să aibă efecte grave. Nu se administrează acasă şi nu se administrează preventiv!”, a avertizat profesorul Rafila la Digi24.

El a relatat că au existat probleme cu persoane care au luat cantităţi mari de hidroxiclorochină preventiv – şi în România, şi în alte ţări.

”S-a mai întâmplat şi în România, cred. E un medicament toxic, sunt medicamente care de obicei se dau în infecţii parazitare şi ele sunt introduse în terapia bolii, nu în profilaxie”, atrage atenţia profesorul Rafila.

De altfel, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie este destul de rezervat în privinţa eficienţei acestui medicament în tratarea Covid-19, arătând că informaţiile sunt contradictorii, nu au fost făcute suficiente studii şi, spune profesorul, trebuie luat în calcul şi factorul politic şi economic care apare în recomandarea acestei terapii.

„Remdesivirul, medicamentul care a fost aprobat în regim de urgenţă de agenţia americană FDA ca tratament etiologic pentru Covid-19, este un antiviral, care inhibă replicarea virală, adică multiplicarea virusului. Practic, blochează o enzimă a virusului ce permite replicarea acidului nucleic viral, ARN-polimerază se numeşte enzima respectivă, şi acţionează prin blocarea acelei enzime. Este un medicament dezvoltat cu ceva timp în urmă, a fost încercat fără succes în tratamentul infecţiei cu virusul Ebola. A mai fost utilizat şi în alte infecţii produse de alte tipuri de coronavirus şi acum este testat pentru introducerea ca terapie în infecţia cu noul coronavirus”, a explicat Alexandru Rafila, sâmbătă seară, la Digi24.

„N-aş spune că este un tratament minune, timpul o să demonstreze. Lumea aşteaptă un medicament care să rezolve problema pacienţilor cu forme grave şi aşteaptă un vaccin, acestea sunt cele două orizonturi de aşteptare”, a punctat profesorul Rafila, adăugând că e bine că avem un medicament, că există un astfel de tratament care a dat rezultate şi care, în opinia sa, chiar dacă a fost autorizat în SUA, va continua să fie testat.

sursa foto: Shutterstock

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Mie nu mi se pare o stire sau o informatie demna sa atraga atentia.E un fel de sfat medical.Nu ca m-as indoi ca nu mai exista semeni de-ai nostri care sa cada prada comertului cu respectivul produs contrafacut(desi eu cred ca numarul acestora ar fi enorm de redus-nu de alta dar asta tine de un nivel de cultura si,fiind vorba de un medicament, frica actioneaza si in sens invers si cei mai multi cred ca ar intreba despre acest lucru in prealabil cadrele medicale).
    Dar informatiilor prezentate le lipseste orice grad de concretete si determinare.Adica nu ni se prezinta vreun anunt de punere in vanzare electronica a medicamentului cu pricina, ca sa se probeze ca exista o ofertare de vanzare a produsului pe internet.Totul se intemeiaza pe convingerea d-lui Rafila ca asa ceva exista.Dar convingerea fara probe,fara print-screenuri de pe anunturile electronice de ofertare pentru vanzare a medicamentului nu inseamna ca exista fenomenul cu pricina.E mai mult o punere in garda pentru amatori.
    Caci daca ar exista asemenea oferte de vanzare, investigarea cazurilor de contrafacere de medicamente ar trebui declansata din oficiu de organismele judiciare nationale si internationale.

  2. Parca-i aud pe carcotasi.Ca d-aia nu se administreaza acasa,ca sotia lui Rafila face afaceri cu Remdesivir,ca Rafila e bisnitar,ca de ce Rafila nu are copii,ca Rafila are copii,ca Rafila e mafiot,ca Rafila nu a mancat salam cu soia,ca Remdesivir omoara numai batranii ,ca are si un cip,ca provoaca boala somnului ……..si toate scornelile si prostiile de pe lumea asta.In tot cazul daca vreti sa aflati mai multe detalii despre Remdesivir apelati la specialistii Antenei 3.

  3. Medicamentul se comercializeaza online, doar ca e foarte scump ($1000 50mg), deci poate sa stea linistit Rafila.

  4. Niste inhalatii cu otet fiert, careva ? Nu zice nimeni nimic despre … Ieftin si bun.