G4Media.ro

Algele din Lacul Ursu din Sovata, preconizate a fi hrana viitorului /…

Sursa foto: visitsovata.ro

Algele din Lacul Ursu din Sovata, preconizate a fi hrana viitorului / Cercetători din Ungaria, Germania şi SUA analizează plantele și apa sărată de aici

Algele ulva care cresc în Lacul Ursu din Sovata fac obiectul unei ample cercetări internaţionale, pentru a se studia posibilitatea creşterii acestora într-un mediu artificial, întrucât este preconizată a fi „una dintre mâncărurile viitorului”, a afirmat, luni, biofizicianul Peter Hantz, informează Agenția de presă rador, care citează Agerpres.

Acestea cresc foarte repede, au o valoare nutriţională foarte bună şi este o minune că aceste alge cresc aici, în Lacul Ursu.

Studiul care se face asupra algelor presupune monitorizarea plantelor şi a dinamicii apei sărate din Lacul Ursu pe parcursul unui an iar biofizicianul Peter Hantz participă la cercetare, fiind cel care a explorat intens, prin scufundare şi cu sonarul, adâncurile Lacului Ursu din Sovata. Studiile efectuate asupra Lacului Ursu din Sovata de către biofizicianul Peter Hantz, împreună cu cercetători din Ungaria, Germania şi SUA, au vizat în prima fază reducerea fenomenului de heliotermie, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Eat ze bugz and pay your taxes!

  2. dupa ce a fost „grinarul” Europei, romanica devine algarul ei.