G4Media.ro

Alianța „O voce pentru educație”, formată din societatea civilă și mediul privat,…

Foto: AOVR

Alianța „O voce pentru educație”, formată din societatea civilă și mediul privat, a avut prima întâlnire cu ministrul Educației / Susține 10 teme esențiale pentru reforma educației din România

Prima întâlnire extinsă de lucru a alianței „O Voce pentru Educație” a avut loc miercuri și au participat 180 de lideri din mediul educațional și de business, reprezentanți ai părinților și elevilor, și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Din Alianță fac parte 30 de organizații non-guvernamentale și companii din sectorul educațional, 20 de camere de comerț și grupuri de business reprezentate de Coaliția Pentru Dezvoltarea României, potrivit unui comunicat de presă.  

Alianța s-a format în contextul redactării unui nou proiect de lege a educației (2022), iar obiectivul alianței este de a contribui la reformarea reală a sistemului de învățământ, scrie în comunicatul de presă transmis de noua Alianță.

Edupedu.ro a scris de miercuri seara despre faptul că peste 150 de reprezentanți ai ONG-urilor din educație și ai companiilor s-au întâlnit cu ministrul Sorin Cîmpeanu și echipa sa pentru discuții pe viitoarea lege a Educației.

Cei implicați “își doresc să contribuie cu expertiză pe arii specifice pentru temele de reformă. Întâlnirea a facilitat primul dialog cu Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu și echipa sa ministerială, privind cele mai importante măsuri de reformă pentru legea educației, pornind de la principiile definite și prin România Educată, proiect național inițiat de Președintele României, potrivit comunicatului de presă.

„Cele 10 teme-cheie pentru sistemul de românesc de educație, lansate în discuție «O voce pentru educaţie», se regăsesc în România Educată și sunt prioritar în atenția noastră, la Ministerul Educației. Întâlnirea de lucru pe care ați organizat-o dezvoltă premisele unui parteneriat puternic. Am avut alături reprezentanți ai unor companii și organizații de business care împreună înseamnă peste 50% din PIB-ul României, precum și ai unor ONG-uri remarcabile in domeniul educației, alături de reprezentanți ai elevilor si părinților. Consider această întâlnire ca fiind un adevărat moment de referință în România”, a spus ministrul Educației, prezent la eveniment.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Multe ONG-uri sunt finanțate și de la buget , bineînțeles că primesc și finanțări cel puțin obscure , din acest motiv s-au ofuscat când s-a pus problema , ca să își publice sursele de finanțare .

  2. Atât timp cât proștii votează PSDNL, nu va fi nicio reformă utilă. Cu cine să faci reformă? Cu ticăloși precum Andronescu sau Cîmpeanu?

    Fiecare popor primește ce merită.

  3. Care sunt acelea, mai exact , puteți să le numiți sau doar dezinformați? Sau sunt toate. Inclusiv cele care susțin o agendă anti UE , anti occidentala in general și împotriva democrației liberale?

  4. Cei din mediul privat sa se deranjeze sa tina elevilor ore de educație financiara.
    Nu sa ii lase pe profesori sa fie umiliti si pe aceasta cale de Minsterul Educatiei.
    Sa pui educatia financiara a elevilor in cârca profesorilor, platiti cu un salariu de mizerie( care nu acopera nici măcar supravegherea a sute de elevi zilnic) este un act de bataie de joc, daca nu chiar de cruzime.

  5. @Draggy îți recomand site-ul ministerului de finanțe , acolo veți găsi ONG-urile care primesc finanțare de la buget , vă precizez numai un ONG parazit -GDS- cu profitorul de Liiceanu și mulți alți paraziți .

  6. @Draggy îți recomand site-ul ministerului de finanțe , acolo veți găsi ONG-urile care primesc finanțare de la buget , vă precizez numai un ONG parazit -GDS- cu profitorul de Liiceanu și mulți alți paraziți .