G4Media.ro

Aliații vor să construiască o apărare aeriană de tip „patchwork” pentru Ucraina:…

captura youtube

Aliații vor să construiască o apărare aeriană de tip „patchwork” pentru Ucraina: NASAMS american, Iris-T german, Hawk spaniol, Mamba francez

Washingtonul face presiuni asupra aliaților Ucrainei pentru a construi urgent un sistem de apărare aeriană de tip „patchwork” din echipamente standard NATO și, prin urmare, compatibile, unele de ultimă generație, altele mai vechi, potrivit Le Monde.

Pentru a construi „scutul antiaerian” cerut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, este necesar să se creeze ceea ce armata numește o apărare sol-aer multistrat. „Acestea sunt sisteme cu rază scurtă de acțiune, la altitudine joasă, apoi sisteme cu rază medie de acțiune, la altitudine medie și, în cele din urmă, sisteme cu rază lungă de acțiune, la altitudine mare”, a declarat miercuri generalul Mark Milley, șeful Statului Major al SUA, în fața jurnaliștilor.

Aceste trei niveluri vor face posibilă protejarea obiectivelor strategice ucrainene, cum ar fi orașele mari, infrastructurile cheie sau centrele de putere, împotriva rachetelor balistice, a rachetelor de croazieră sau a dronelor.

NASAMS american, Iris-T german, Hawk spaniol, Mamba francez

Statele Unite au promis sistemul de apărare antiaeriană Nasams, primele două sisteme urmând să ajungă în Ucraina în scurt timp. A mai comandat încă șase de la Raytheon, dar livrarea acestor sisteme cu rază scurtă și medie de acțiune, la altitudine medie, ar putea dura între doi și trei ani.

Germania a livrat Kievului primul dintre sistemele de apărare germane Iris-T de ultimă generație, dar Ucraina va trebui să aștepte până anul viitor pentru celelalte trei promise. Acest sistem cu rază medie de acțiune, dar de mare altitudine, este conceput pentru a proteja un oraș mic.

Pentru a accelera procesul, Statele Unite și-au îndemnat miercuri aliații să pună la dispoziție echipamentele antiaeriene disponibile, chiar și cele mai vechi, atât timp cât acestea îndeplinesc standardele NATO. Spania a fost prima care a răspuns pozitiv, joi: va trimite Ucrainei patru sisteme sol-aer cu rază medie de acțiune Hawk, a anunțat Austin, salutând acest „răspuns foarte, foarte rapid”. Sistemele datează din timpul Războiului Rece și au fost modernizate de-a lungul anilor. Spania a recondiționat unele dintre ele pentru a le prelungi durata de viață.

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat miercuri că Franța va livra Kievului „radare, sisteme și rachete pentru a-i proteja pe [ucraineni] de atacuri, în special pentru a-i proteja de atacurile cu drone”. El nu a precizat modelul de sisteme antiaeriene planificate, dar un oficial militar american a menționat sistemul de apărare sol-aer de mare altitudine SAMP/T, cunoscut sub numele de Mamba, concurentul european al sistemului american Patriot, aflat în serviciu în Franța, Italia și Singapore. Parisul a furnizat, de asemenea, rachete sol-aer cu rază scurtă de acțiune Crotale, a precizat executivul francez.

„Complicat din punct de vedere tehnic”

Marea Britanie a anunțat miercuri că trimite rachete Amraam pentru a completa sistemele Nasam furnizate de Statele Unite. Washingtonul este de asemenea interesat de sistemul spaniol Spada 2000, fabricat, ca și Mamba, de producătorul european MBDA, a declarat un oficial american care a solicitat anonimatul.

Pentru a asigura apărarea împotriva rachetelor balistice, Washingtonul are în vedere echiparea Ucrainei cu baterii Patriot cu rază lungă de acțiune. Armata americană, care are un stoc limitat, face presiuni asupra altor țări care le-au cumpărat pentru a se alătura efortului. Washingtonul încearcă, de asemenea, să convingă Israelul să livreze părți din sistemul său antiaerian Iron Dome.

Odată ce toate aceste sisteme vor fi livrate, va fi necesar „să ne asigurăm că pot fi conectate între ele prin sisteme de comandă și comunicații și că au radare care pot comunica între ele, astfel încât să își poată repera ținta în momentul apropierii”, a declarat șeful Statului Major american. „Este complicat din punct de vedere tehnic”, a adăugat el. „Va dura ceva timp.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Cand se va termina razboiul tehnic ei vor fi pregatiti sa intre in NATO.

    • Nu intelegi nimic din ce inseamn NATO!!! Este vorba despre drepturi si lubertati cetatenesti nu despre razboi!!!

  2. setup-ul perfect de a testa , rusii se pare ca au o gramada de rachete, si sunt dispusi sa le foloseasca, ce situatie mai prielnica mai poate fi pentur a testa?

    • Au un rahat cu prune. Ideea e sa protejeze orasele, pentru ca rusii numai tinte civile vor ataca de acum incolo.

    • Au un ra.hat cu prune. Ideea e sa protejeze orasele, pentru ca r.us.ii numai tinte civile vor ataca de acum incolo.

  3. Ucraina va deveni o fortăreață.

  4. Atâta timp cât protejează viețile civililor și infrastructura civilă supusă atacurilor teroriste cu rachete sovietice e bine pentru toată lumea. Producătorii își testează produsele,ucrainienii sunt mai protejați,iar sovieticii irosesc cu fiecare racheta distrusă între 1 și 10 milioane de euro și stocul lor scade.

  5. Daca ne ataca extratereștrii cu rachete,mujicii pot spune cu mândrie că au contribuit și ei la apărarea planetei. Ei au pus la dispoziție rachete de miliarde de euro pentru că NATO să își poată testa sistemele antirachetă,involuntar bineînțeles.

  6. Rușii după ce că sunt proshtii mai au și ghinion cu cate un tătuc tem.bel.
    Au pornit războiul de cucerire,chipurile pentru a opri extinderea NATO,pentru a dezarma Ucraina și a-și consolida poziția dominantă în „noua ordine mondiala”. Și-au distrus armata,și-au băgat economia in colaps,cetățenii și mai adânc în sărăcie și au reușit: extinderea NATO până la granița lor cu Finlanda,au „donat” muniție și tehnică militară la greu Ucrainei în urma „retragerii” strategice,și tocmai ajuta NATO să își perfecționeze sistemele antirachetă când tot ce a mai rămas din puterea lor militară sunt rachetele.

  7. Ucrainienii au varianta sa isi apere teritoriul de invadatori si sa razbune crimele,jafurile si violurile facute de acestia,sa sa devina sclavi putinisti saraci si lipsiti de orice libertate care se uita neputinciosi cum Putin le vinde resursele in scop personal( asta patesc rusii,ei ca si sclavi cuceriti ar duce-o si mai rau).
    Avand in vedere ca solicita sisteme de aparare si arme,probabil au ales prima varianta. Crezi ca UE nu ii impinge spre cedarea de teritorii ca sa poata cumpara gaz? Dar cat vor sa lupte Nato e obligat sa le ofere arme pentru ca lupta cu principala amenintare la adresa Nato.

  8. sa nu mori de grija.