G4Media.ro

Alina Gorghiu, la bilanţul Ministerului Public: Sunt convinsă că anul 2024 va…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Alina Gorghiu, la bilanţul Ministerului Public: Sunt convinsă că anul 2024 va aduce o justiţie mai eficientă, mai echitabilă, mai dreaptă / Vă provoc, domnule procuror general, să veniţi cu propunerea care vizează eficientizarea activităţii

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, la bilanţul Ministerului Public, că este convinsă că anul 2024 va aduce o justiţie mai eficientă, mai echitabilă mai dreaptă şi l-a provocat pe procuror general să vină cu propunerea care vizează eficientizarea activităţii ministerului, referitoare la reorganizarea parchetelor de pe lângă judecătorii, transmite News.ro.

”Eu sunt convinsă că anul 2024 va aduce o justiţie mai eficientă, mai echitabilă, mai dreaptă. Am încheiat un an 2023 cu foarte mutle provocări, un an intens, însă am constatat cu mulţumire că am fost cu totţii echiupaţi să facem faţă cu succes provocărilor. Am beneficiat ca ministur al justiţiei de un partaneriat real, onest, un factor sănătos pentru statul român”, a spus Alina Gorghiu în cadrul bilanţului MInisterului Public.

Ministrul Justiţiei a precizat că ”bilanţul anul 2023 a fost unul bun, de la ridicarea oficială a MCV, la finalul anului, cel mai important proiect de ţară pe care sistemul a reuşit să îl bifeze în ultimii ani de zile, paşi pentru a deveni membri ai OCDE, modificări la legile justiţeii privind pensiile de serviciu ale magistraţilor, adoptate după mari zbateri într-o formă apropiată doleanţelor şi nevoilor sistemului judiciar”.

”Ştiu că sistemul judiciar trebuie să facă constant faţă unor presiuni şi provocări presante care ţin de resursa umană. Ministerul Public este principala victimă a acestui deficit, aspect care uneori din păcate se reflectă în activitatea dvs şi înţelegem toţi acest lucru mai ales când vedem că gradul de ocupare a schemei de personal în 2023 a scăzut cu aproximativ 5 procente, de la 74% la 69%.

Precizarea făcută de procurorul general, că 22 de parchete şi-au desfăşurat activitatea cu un singuri procuror numit indică probleme structurale de funcţionare şi afectează operativitatea actului de urmărire penală.    

Există premisele rezolvării sau ameliorării de fapt a acestei probleme de personal, cel puţin la nivelul parchetelor de pe lângă judecătorii, odată cu finalizarea concursurilor în magistratură.

La nivelul Ministerului Public există o preocupare reală pentru folosirea eficientă a resursei umane şi pentru identificarea de soluţii. Ca atare, vă provoc, domnule procuror general, să veniţi cu propunerea care vizează eficientizarea activităţii Ministerului Public, vă asigur de suport în crearea acelui cadru de analiză şi dezbatere a propunerii, aşa cum doriţi. Mă refer la propunerea privind reorganizarea parchetelor de pe lângă judecătorii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. A inceput campania electorala ?

  2. ”Eu sunt convinsă că anul 2024 va aduce o justiţie mai eficientă, mai echitabilă, mai dreaptă.”

    Păi da, pentru că pleci de la MJ :))

  3. „mai eficientă, mai echitabilă, mai dreaptă” ne-am lamurit cu jsutitia PSDNLUMR, stim EXACT ce jigodii sunteti

  4. 🤮🤮🤮🤮🤮

  5. Atenție mare în piețe doamna gorghiu! Traficanții de pătrunjel, ouă de țară, nuci, urzici, țuică și vin produse în gospodăria proprie, ăștia trebuie pedepsiți exemplar. NUP urile, achitările și clasările sunt pentru săracii politicieni.

  6. Justiția din România nu-și mai revine din brațele infractorilor. Poți să-i pui cruce Alina

  7. …echitabil, drept…n-au grade de comparatie!!!😁
    Ori e dreapta, ori e stramba! 😁

  8. 2024 va aduce irelevanța ta, Alinuța.

  9. Eficiența justiției, magistraturii in ansamblu este simpla dar depinde de politic. Desființați posibilitatea pensionarii magistraților exact atunci când au experiență suficientă, desființați pensiile nesimțite ale acestora (de parcă pe timpul activității au avut timp să cheltuiască atâția bani și nu au reușit săracii să pună ceva deoparte) și o să vedeți că magistrații rămân în activitate, nu o să mai aibă unul singur sute de dosare in lucru și gata eficienta. Propuneți un referendum la comasate pentru desființarea drepturilor nesimțite ale specialilor. Dar nu vreți că deh