G4Media.ro

Allen Coliban: „Brașovul își va produce, gratuit, propria energie electrică verde. Am…

Sursa foto: Facebook Allen Coliban

Allen Coliban: „Brașovul își va produce, gratuit, propria energie electrică verde. Am obținut finanțare de peste 40 de milioane de lei” / ”Atingem neutralitatea climatică până în 2050”

Primarul Brașovului, Allen Coliban a anunțat pe pagina sa de Facebook că municipalitatea a fost obținut o finanțare de peste 40 de milioane de lei pentru un viitor parc fotovoltaic al orașului, informează Brașov.net.

Este vorba de o investiție de ce se va ridica în Stupini, pe o suprafață de 35 de hectare.

„Brașovul își va produce, gratuit, propria energie electrică verde. Am obținut finanțare de peste 40 de milioane de lei, prin POIM, pentru viitorul parc fotovoltaic al Brașovului.

90% din energia electrică necesară clădirilor și serviciilor publice din oraș va fi asigurată de propriul parc. Școlile, grădinițele, creșele, instituțiile de cultură, iluminatul stradal și chiar producerea zăpezii artificiale din Poiană vor putea folosi curent produs de noi.

Vă reamintesc că, în septembrie 2021, Brașovul a fost primul oraș din România care și-a asumat niște ținte ambițioase de mediu: în mai puțin de 10 ani, va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 55% și va atinge neutralitatea climatică până în 2050”, se arată în mesajul transmis de Allen Coliban.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. USR face treabă, normal că nu trece de 10% în sondaje, fiindcă românii vor ticăloși PSDNL la putere.

    • Au o bază de.votanți, pile, neamuri și amante care doar crește în fiecare zi.

      Câți bugetari sunt, 1,5 milioane?
      Plus pensionari care votează majoritar pesedeu?
      Câți oameni ies în total la vot?
      PNLPSD forever

    • Daca isi facea treaba, baga semaforizare pe senzori si nu mai venea cu masuri stupide dar tre sa fii si tu mandru de ceva

  2. am impresia ca instalatiile fotovoltaice, ca si „digitalizarea” sunt raportate si facute la norma, doar pentru ca sunt subventionate masiv. Ar fi mai important daca s-ar sti si de scaderea randamentului parcurilor/panourilor voltaice in timp din diverse motive. Sunt in Ro parcuri fotovoltaice cu vechime 5-6 ani. In aceste cazuri, cam cum a variat energia furnizata de la an la an?

    • tauzi, tu nu mai fluera in beseareca noua.

    • Inainte de pandemie o investitie se recupera in 5-7 ani. Acum intre 3-5 ani. In primii 10 ani de functionare eficienta scade foarte putin. Intr-adevar totul depinde de „cantitatea” de soare, dar in ultimii ani pare ca este destula.

    • Asa randament vor avea panourile incat vor produce energie pt zapada artificiala iarna? 90% din consum propriu pare din burta, cum era „cu recoltele” pe vremea lui ceasca…

      Intreb pt un prieten inginer electronist

  3. @ un ardelean
    Sa presupunem un pret de 1000euro/1kw instalat, si un pret de 1 leu(0.25 eurocenti) per kWh. Asta face cam 4000 ore functionare pentru amortizare. Sa zicem 10 zile medie per luna cu aproape tot timpul insorit, x 8 ore per zi. Face cam 4 ani sa iti amortizezi investitia. Deci 3-5 ani pare rezonabil.

  4. S-ar putea sa fie mai eficiente eolienele. Si nu cred ca Brasovul duce lipsa de vant. Poate un parc de fotovoltaice + eoliene ar fi potrivit.