
Alpinist salvat de pe Muntele Fuji de două ori într-o săptămână / Bărbatul a revenit pe munte să își recupereze telefonul
Autoritățile din Japonia au salvat același alpinist de pe pantele Muntelui Fuji de două ori în decurs de o săptămână.
Bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost salvat prima dată marți, după ce i s-a făcut rău, a declarat luni poliția prefecturii Shizuoka pentru CNN. El a trebuit să fie salvat din nou sâmbătă, după ce s-a întors pe munte pentru a-și recupera lucrurile, inclusiv un telefon mobil, pe care le lăsase în urmă, au spus ei.
Marți, alpinistul – un student chinez care locuiește în prezent în Japonia – a atins vârful, care se află la 3.776 de metri, înainte de a se confrunta cu rău de altitudine.
Sâmbătă, el a fost salvat de la o altitudine de peste 3.000 de metri, după ce s-a simțit rău din nou.
Viața sa nu este în pericol, potrivit poliției.
Bărbatul a făcut dubla ascensiune a celui mai faimos munte din Japonia în afara sezonului oficial de alpinism, care se întinde de la 10 iulie la 10 septembrie.
Potrivit site-ului oficial al Muntelui Fuji, toate traseele către vârf sunt închise și majoritatea indicatoarelor de pe traseu au fost îndepărtate, iar toate cabanele, toaletele și stațiile de prim ajutor sunt, de asemenea, închise pentru sezonul de vacanță.
Supraaglomerarea și alte probleme au determinat oficialii din prefecturile Shizuoka și Yamanashi – care au în comun Muntele Fuji – să instituie noi reguli înainte de sezonul de alpinism 2025.
Printre aceste măsuri, care au fost anunțate în martie, se numără obligația de a plăti 4.000 de yeni (28 de dolari) pentru un permis de ascensiune. Alpiniștii vor trebui, de asemenea, să rezerve locuri online, deoarece muntele este limitat la 4.000 de vizitatori pe zi.
Prețul este dublu față de 2024, primul an în care „taxa turistică” obligatorie a fost implementată pe munte. Înainte de aceasta, era sugerată o donație opțională de 1.000 de yeni de persoană.
„Prin promovarea fermă a măsurilor cuprinzătoare de siguranță pentru escaladarea Muntelui Fuji, ne vom asigura că Muntele Fuji, o comoară a lumii, este transmis generațiilor viitoare”, a declarat anul trecut Koutaro Nagasaki, guvernatorul prefecturii Yamanashi.
Numărul tot mai mare de oameni de pe munte nu este singura problemă. Unii alpiniști au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza purtării unor echipamente nepotrivite, cum ar fi sandale și papuci, sau pentru că nu au adus echipament adecvat sau suficientă apă.
Ca răspuns, prefectura Shizuoka – punctul de plecare pentru trei din cele patru trasee ale Muntelui Fuji – a adăugat o măsură suplimentară. Potențialii excursioniști vor trebui să urmeze un scurt curs despre siguranța și regulile locale, apoi să treacă un scurt test pentru a confirma că au înțeles informațiile.
O altă restricție va fi adoptată în ceea ce privește orele de mers pe munte.
Muntele va fi închis în fiecare zi între orele 14.00 și 3.00 pentru oricine nu rămâne peste noapte într-o cabană. Aceste cabane de drumeții sunt situate de-a lungul traseelor Fuji și pot fi închiriate pentru persoanele care aleg să rămână peste noapte, mai degrabă decât să încerce să finalizeze întreaga drumeție într-o singură zi.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.