G4Media.ro

Amânarea persoanelor programate la vaccinare, abordare care necesită remediere imediată – transmite…

Sursa Foto: Arhiva Personală

Amânarea persoanelor programate la vaccinare, abordare care necesită remediere imediată – transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19

O eventuală amânare, fără motive medicale, a persoanelor care s-au programat, deci care și-au exprimat clar intenția de vaccinare și au făcut un efort considerabil în acest sens, reprezintă o abordare care necesită remediere imediată – transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAVC).

CNCAV mai precizează că fiecare spital în interiorul căruia se află organizat un centru de vaccinare îşi stabileşte necesarul de vaccinuri pentru trei zile, în baza programărilor efectuate.

„DSP-urile centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate și îl transmit, până în ora 13 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare la care sunt arondate. Centrul regional de stocare pregătește, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/ programărilor primite și le distribuie, în consecință, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare. Fiecare centru de vaccinare are câte un coordonator care are în atribuții asigurarea bunei funcționări a centrului, respectarea procedurilor în vigoare, inclusiv managementul fluxului de programări și de alimentare cu vaccinuri, conform necesarului. Precizăm că, din punctul de vedere al CNCAV, o eventuală amânare, fără motive medicale, a persoanelor care s-au programat, deci care și-au exprimat clar intenția de vaccinare și au făcut un efort considerabil în acest sens, reprezintă o abordare care necesită remediere imediată, potrivit atribuțiilor și responsabilităților fiecărei instituții implicate”, se precizează în comunicatul de presă transmis de CNCAVC (organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului).

Sursa Foto: Arhiva Personală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Imi place sistemul corporatist folosit pentru distribuirea vaccinurilor.
    Parca ar fi o retea de market pentru comercializare, reteaua centrelor de vaccinare. Spitalele fiind mall-urile.

    • Ideea e ca dupa dezghețare si diluare un set de doze trebuie folosit într-un interval de 6 ore. Înainte de diluare pot fi ținute dezghețate in frigider 5 zile. Deci trebuie estimat si livrat exact necesarul de doze, in funcție de programări, pentru a nu risipi doze.

  2. Se organizeaza de 6 luni si sunt tot nepregatiti. Rusine!

  3. Deja marea vaccinare se anunță a confirma degringolada la care mă așteptam, cunoscând din proprie experiență modul de gestionare a carantinării și izolării de către DSP-uri, care nu au fost în stare să emită deciziile de carantinare și izolare.
    Luați-vă gândul de la vaccinare anul ăsta dacă nu sunteți personal medical, super-piloși sau dacă nu ajunge vreun vaccin la vânzare în farmacii în cantități suficiente.
    Se incită împotriva celor care nu ar vrea să se vaccineze, când în realitate nici cei care vor vrea nu vor putea.
    Peste astea, mai am o problemă cu lipsa de informații despre:
    – durata imunității asigurate;
    – natura imunității, respectiv dacă protejează împotriva infectării sau doar împotriva formelor grave și medii de boală, dar cei vaccinați pot fi purtători.

    • Pai, pentru lipsa vaccinurilor anti-bolile copilariei, s-a dat vina pe parinti, cum ca ar fi toti anti vax, nu ca efectiv nu s-au importat medicamente.
      La fel, cu euthyroxul, pacienții erau de vina că și-au cumpărat medicamentul, cand puteau sa nu dea bani farmaciilor.
      „Nu purtati măști, ca nu ajuta la prevenirea infecției” urmat de „purtati masca si cand sunteti singuri, ca sunteți prea proști si va îmbolnăvește virusul noaptea”
      Si, preferatul meu: „populatia e de vina ca nu alege sa saraceasca in case, sub pat”

  4. „o abordare care necesita remediere imediata” – – nici măcar ion Iliescu nu putea găsi o formulare mai buna în limba de lemn. Meandrele concretului au lovit din nou