Amazon anunță încă 500 de locuri de muncă în sectorul IT din România / Compania americană va deschide sucursale la Timișoara și se va extinde în Iași
La o săptămână după ce Amazon și-a lansat o rețea de magazine online în Polonia, prima astfel de investiție în Europa aflată în curs de dezvoltare, în această săptămână, acest gigant al comerțului IT a anunțat o mare extindere a activității sale într-o altă țară din regiune, respectiv, în România, scrie Emerging Europe, citată de Rador.
Deși extinderea firmei Amazon în această țară nu prevede și deschiderea unui magazin online, având în vedere ca acum activitatea sa este mai limitată, ea continuă să încurajeze industrra IT din România și talentele din domeniu.
În următorii trei ani, Amazon urmează să înființeze trei noi filiale– două în acest an, iar o alta, în 2023, creând astfel 500 de locuri de muncă și făcând ca numărul angajaților săi din această țară să depășeasscă cifra de 500.
Prima sucursală care se va deschide, în al doilea trimestru al acestui an, va fi la Timișoara, un oraș din vestul țării, ea urmând să vizeze aparatura Amazon, respectiv, sisteme și servicii Ring de securitate a locuințelor, iar cea de-a doua sucursală se va deschide la Iași, un oraș din nord-estul țării, ea bazânduse pe o filială Amazon deja existentă, care va sprijini comerțul de confecții, respectiv, cel care asigură selecția Amazon și optimizarea alegerilor făcute de cumpărători, sprijinid totodată partenerii de vânzări și echipele din domeniu.
În 2023, Amazon va intra și în noul Palas Campus, deschis tot la Iași, unde totalul angaților din oraș de la Amazon va spori. Amazon și-a deschis prima sucursală din România în 2005, iar, de atunci, a investit peste 100 milioane de euro,
Inovație
Amazon și AWS, platforma sa la cerere, au deschis deja un birou la București, acesta vizând dezvoltarea tehnologiei, soluții de vorbire și de limbaj pentru Alexa și testarea produselor Alexa.
„Grație noilor reprezentanțe deschise, există noi oportunități, mai ales pentru specialiștii în software și în operațiunile aferente, astfel încât produsele noastre să se perfecționeze și să vină în sprijinul clienților Amazon din întreaga lume”, a declarat Octavian Tănase, directorul general pentru România al companiei Amazon.
„Așteptăm să ne continuăm investițiile din România și suntem mândri de impactul pe care îl avem la Timișoara, la Iași și București, putând astfel recruta cei mai buni prfesionști din țară și din lume”.
Într-un clasament al competitivității IT din Europa în curs de dezvoltare, publicat în studiul Future IT (Viitorul IT, n. red.), studiu care vizează potențialul de dezvoltare al sectorului IT din această zonă, România s-a clasat pe locul 5, fiind surclasată doar de Polonia, Estonia, Cehia și Ungaria.
Între anii 2014 – 2019, exporturile din domeniul IT ale României a crescut cu 1„142%, ascensiunea serviciului aferent de computerizare fiind deosebit de rapidă și atingând 173%.
În prezent, exporturile IT ale României asigură 2,5% din PIB, iar în 2019, industria din domeniu a acoperit 5,5% din PIB. Asociația Română din Industria Software (ANIS), afirmă că, până în 2025, industria locală din domeniul IT are șanse să acopere 10% din PIB.
Sursa: Emerging Europe/ Rador/ Traducerea: Alexandru Danga
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii