G4Media.ro

Amazon lucrează la un sistem de plată cu palma

Amazon lucrează la un sistem de plată cu palma

Plata cu telefonul sau cu smartphone-ul va fi considerată în curând demodată, dacă cel mai nou proiect Amazon reuşeşte şi ajunge să fie adoptat pe scară largă, relatează News.ro.

Amazon lucrează la un terminal care poate fi folosit în magazinele fizice pentru plata cu palma. Pur şi simplu, în loc de card, smartphone sau smartwatch, utilizatorul pune palma pe un scaner pentru a plăti cumpărăturile sau consumul.

Principiul este unul foarte simplu. Amprenta palmei este unică pentru fiecare om. La fel şi indicatoarele unui card. Astfel, datele unui card sunt “ataşate” imaginii unei palme într-un sistem informatic.

Ataşarea iniţială a cardului se va putea face direct la terminalul de plată. Se va scana palma şi se va atinge cu cardul pentru înregistrarea în sistem a celor două. De la acel moment, pentru plată va fi suficientă atingerea scanerului cu palma.

La fiecare scanare a palmei terminalul identifică persoana, trimite imaginea către sistem, care găseşte cardul aferent şi operează plata.

Plata cu palma ar fi mai comodă, mai practică şi mai naturală decât cu orice obiect. Clientul nu ar mai trebui să scoată din portofel cardul sau din buzunar telefonul ori să întoarcă în mod incomod încheietura mâinii pentru a plăti cu ceasul. Nici nu ar trebui să mai aibă grija mijloacelor de plata sau să se trezească la casă că nu are cardul la el.

Proiectul este dezvoltat în colaborare cu Visa şi este testat în prezent în magazinele fizice Amazon Go şi Whole Foods.

Foto: Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Încă puțin, și ne propun sa ne cipuiasca, ca pe iepuri.

    • Ti-a zis cineva ca e obligatoriu ?!?..Daca preferi, scoti batista cu maruntis si-i numeri juma de ora la casa, ca sa te simti bine ca ai ramas in evul mediu.

  2. Evident, toate draciile astea sunt prezentate in culori luminoase, roz, facilitate, practice.
    Ma bucur ca sunt batran si nu voi mai apuca un astfel de viitor de zombi.

  3. Eww, de problemele de igiena nu s-a gandit nimeni? Sa propunem un exercitiu de imaginatie. Punem un astfel de terminal intr-un supermarket prin care trec zilnic sute de oameni. Bineinteles nu toti clientii vor folosi un astfel de terminal din diverse motive, totusi vor fi zeci care vor testa. Zeci de maini, si grasime, transpiratie etc… Nu as pune mana pe asa ceva. Acum platesc cu telefonul, cu ceasul sau cu cardul foarte lejer. Mai departe mi se pare o exagerare. Ca sa nu mai zic de lipsa de incredere privind procesarea astfelor de date biometrice.

    • Evident ca nu s-au gandit. Sunt ingineri, nu doctori 😉
      Si sunt platiti de finantisti (cu degetul aratator „fii atent ce faci”) :/

    • S-ar putea sa nu fie nevoie neaparat sa atingi nimis, se poate scana palma si d ela o mica distanta.
      Dar imi place ce rezistenta la nou pe romani, in general mari detinatori de WC in fundul curtii…

  4. Leviathan
    Ar trebui plata cu penisul dar se supără feministele de discriminare. Până la urmă care e diferența între palmă și penis? Amândouă pot identifica la fel de bine o persoana.
    Nu e nicio gluma. E foarte plauzibil. Până la urmă fiecare e liber să plătească cu ce vrea atât timp cât mijlocul de plata e acceptat de cumpărător. Autentificarea cu elemente biometrice e însă o problema de GDPR foarte sensibilă și nu cred că lumea este pregătită pentru așa ceva.

  5. Gresit: cu laba, nu cu palma. Ca nucu e general ba.

  6. Urmatorul pas e sa te scaneze si sa-ti ia banii din cont. Nu fac ei asta pentru a usura platile ci doar cu scopul de a cheltui cat mai mult fara sa-ti dai seama de asta. Cu cat e mai comoda metoda de plata cu atat e mai usor sa-ti ia banii fara sa te gandesti prea mult daca sigur ai nevoie de ceea ce cumperi.

  7. E un articol tradus greșit, de fapt e vorba de sistemul „Face Palm” care-ți dă una peste bot când îți cumperi de pe Amazon toate prostiile alea inutile.
    Când îți cumperi al cincilea charger și a treia lanternă cu LED, obiecte pe care le ai deja, nu le-ai folosit niciodată și nici nu mai știi unde sunt, Amazon te ține minte și, când intri în Mega, pac, îți iei una de la aparatul Face Palm.

  8. Cred ca apmrentele de pe palma pot fii furate mai usor decat un card.

    Vine colegul la serviciu si bea o cafea de la automat. Femeia de serviciu cu sot bazat recicleaza gunoaiele extrage amprentele si hopa la bancomat/magazin.

    Noi lasam amprente peste tot! Mi-se pare o vulnerabilitate foarte mare de securitate bancara!