G4Media.ro

Ambasada României în Franța a fost gazda întâlnirii Grupului Ambasadorilor Francofoni (GAFF)…

Foto: Ambasada României în Franța

Ambasada României în Franța a fost gazda întâlnirii Grupului Ambasadorilor Francofoni (GAFF) cu economistul șef al OCDE, Laurence Boone

Ambasada României în Franța a fost gazda întâlnirii Grupului Ambasadorilor Francofoni (GAFF) cu economistul șef al OCDE, Laurence Boone.

Ambasadorul Luca Niculescu, în calitate de președinte al GAFF, a fost gazda evenimentului care s-a desfășurat prin videoconferință și la care au participat peste 30 de ambasadori din țări de pe toate continentele.

”Cruciale pentru redresarea economică sunt întărirea capacității sistemelor medicale, măsurile de susținere a lucrătorilor și firmelor din domeniile cele mai afectate și investiții pentru o tranziție către o economie mai rezilientă și durabilă”, este una dintre concluziile la care au ajuns ambasadorii prezenți la videoconferință.

Comunicatul integral

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, în calitate de președinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franța (GAFF), a fost gazdă, la 23 iunie 2020, a unei video-conferințe cu reputatul Economist-șef al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), doamna Laurence Boone. Au participat peste 30 de ambasadori reprezentând țări de pe toate continentele. Evenimentul a prilejuit un dialog dinamic între reprezentanta OCDE și ambasadorii francofoni pe tema perspectivelor economice la nivel global și impactului economic al COVID-19.

Laurence Boone a făcut o trecere în revistă a concluziilor recentului raport al OCDE privind previziunile economice, subliniind că pandemia a declanșat cea mai severă recesiune la nivel global. Reprezentantul OCDE a explicat că, pe fondul incertitudinii fără precedent cauzate de criza sanitară, experții OCDE au optat, în actuala ediție a prognozelor economice, pentru elaborarea a două scenarii cu probabilitatea cea mai ridicată: unul pentru situația în care măsurile de răspuns la criza COVID-19 vor avea ca efect stoparea propagării virusului (single-hit scenario) și un altul pentru cazul în care relaxarea măsurilor restrictive va fi urmată de un al doilea val al pandemiei înainte de sfârșitul anului (double-hit scenario).

În ambele scenarii, șocul pentru economia globală este fără precedent și va avea efecte pe termen lung. Măsurile de izolare luate de guverne au fost necesare pentru reducerea răspândirii virusului și limitarea numărului de victime, însă în același timp au închis activitatea în multe sectoare sectoare economice. Cruciale pentru redresarea economică sunt întărirea capacității sistemelor medicale, măsurile de susținere a lucrătorilor și firmelor din domeniile cele mai afectate și investiții pentru o tranziție către o economie mai rezilientă și durabilă. Nu în ultimul rând, cooperarea internațională este esențială pentru generarea încrederii și accelerarea revenirii economice, precum și pentru sprijinirea eforturilor de recuperare ale economiilor emergente și statelor în curs de dezvoltare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Din „indezirabili” sau ”scârbosi” au devenit elvetieni cu ceasuri Carl Zeiss…

  2. Ce butaforie penibila aceasta mangaiere de orgoliu a francezilor, cu tarile „francofone”. :))

    Ce face Romania francofona, cand sunt de zeci de ori mai multi vorbitori de maghiara in tara decat vorbitori de franceza. Si maghiari sunt doar vreo 6% iar Roamnia nu se declara maghiarofona, nu?

    Lasati istoria, ca in definitia francofoniei intra afinitatea actuala pentru franceza, nu importul grav de cuvinte din trecut.

    Ne mai sclifosim mult?! Sau e rost de tapat francezii de ceva bani? Jenant. 🙁

  3. SANITARE, faci glumițe ! Francofonia are sute de milioane de consumatori. De ce trebuie Ro să le intoarcă spatele ?
    Fiind excursionist la Paris, un băiet negru student politehnist m-a luat in brațe aflînd că sunt român . A vorbit perfect românește spre marea mea mirare. Tatăl a terminat politehnica din BUCUREȘTI, iar mama medicina. Acasă vorbeau frecvent romănește invățîndu-i și pe cei trei copii. Băietul era din RD CONGO. Mi-a fost ghidul preferat pentru toate cele 9 zile de …PARIS, parcurgîndu-l cu bicicleta. O închiriai cu 3 euro/zi de pe anumite strazi,chestie care în RO nici în ziua de azi nu se practică ! Iar băietul era AS și la limba engleză !

    • Pentru ca romanul este mandru si principial … sau cel putin asa ii invata pe copii la scoala.

      Sa te dai drept ce nu esti, inseamna sa fii un impostor. Ceea ce este penibil, chiar daca treci peste faptul ca este moralmente gresit.