G4Media.ro

Ambasada SUA din Hanoi ar fi fost lovită de ”Sindromul Havana” chiar…

sursa foto: Facebook\ Vice President Kamala Harris

Ambasada SUA din Hanoi ar fi fost lovită de ”Sindromul Havana” chiar înainte de vizita vicepreședintelui SUA, Kamala Harris / Plecarea spre Vietnam a fost amânată pentru câteva ore

Plecarea vicepreședintelui Kamala Harris în Vietnam a fost amânată cu câteva ore, marți după-amiază, după ce biroul său a fost informat de ambasada SUA la Hanoi, Vietnam, despre un „raport recent al unui posibil posibil incident anormal de sănătate”, relatează CNN. Prin acest termen guvernul se referă de obicei la misteriosul sindrom Havana care a îmbolnăvit sute de oficiali americani în ultimii ani.

„Mai devreme în această seară, plecarea delegației vicepreședintelui către Singapore a fost amânată, deoarece biroul vicepreședintelui a fost informat despre un raport în care se relata un posibil incident de sănătate produs în Hanoi, Vietnam. După o evaluare atentă, s-a luat decizia de a se pleca”, a declarat într-un comunicat Rachael Chen, purtătorul de cuvânt al ambasadei SUA din Hanoi.

La bordul Air Force 2, purtătorul de cuvânt al lui Harris, Symone Sanders, a declarat reporterilor că Harris este bine și că așteaptă cu nerăbdare întâlnirile de la Hanoi. Mai târziu, ea a spus legat de întârzierea zborului că ”nu are nimic de-a face cu starea de sănătate a vicepreședintelui”.

În cele din urmă, Harris a decolat de la baza aeriană din Singapore Paya Lebar la 19:32. ora locală, după o întârziere de peste trei ore.

În timpul ședinței de presă de la Casa Albă, marți după-amiază, secretara de presă a Casei Albe, Jen Psaki, a încercat să asigure reporterilor siguranța vicepreședintelui în Vietnam, spunând că Harris „nu va călători într-o țară dacă nu ar exista încredere în securitatea ei pe teren”.

Când a fost întrebat dacă Harris sau personalul ei au fost ținta unui posibil atac, Psaki a spus că nu au fost făcute evaluări suplimentare. Ea a refuzat, de asemenea, să detalieze orice detalii suplimentare de securitate, cum ar fi modul în care administrația o va păstra pe vicepreședintă în siguranță.

Misteriosul sindrom Havana

Comunitatea de informații încă nu are o explicație oficială pentru sindromul Havana, care este un amestec de experiențe senzoriale și simptome fizice care au îmbolnăvit acum sute de diplomați americani, spioni și trupe din întreaga lume, pe unii suficient de grav pentru a le provoca retragerea.

Incidentele sindromului Havanei au început la sfârșitul anului 2016 în Cuba, iar o comisie a Senatului a declarat la începutul acestui an că numărul cazurilor suspectate pare să fie în creștere.

Victimele sindromului Havana au raportat un set diferit de simptome și senzații fizice, inclusiv vertij brusc, greață, dureri de cap și presiunea capului, uneori însoțite de un „zgomot străpungător”. Unii au fost diagnosticați cu leziuni cerebrale traumatice și continuă să sufere de dureri de cap și alte probleme de sănătate ani mai târziu.

Anchetatorii federali americani s-au străduit să stabilească ce sau cine cauzează simptomele misterioase, însă fără rezultat. Au fost raportate cazuri în Rusia, China și alte țări de pe glob. Luna trecută, autoritățile austriece au declarat că investighează rapoarte conform cărora diplomații americani din Viena au prezentat simptome ale sindromului Havana.

La începutul acestui an, CNN a raportat două incidente separate care au avut loc lângă Casa Albă la sfârșitul anului trecut, care au afectat personalul Consiliului Național de Securitate.

sursa foto: Facebook\ Vice President Kamala Harris

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cred ca e de la prea mult socialism si comunism.

    • Eu cred ca daca nu ai nimic in cap nimic nu te poate atinge, vezi cazul Dancilei – mama răniților.
      Un analyst bun are toate sansele sa „o incaseze”, intr-un fel sau altul.