G4Media.ro

Ambasadoarea Croaţiei: România are un potenţial turistic uriaş. Trebuie dezvoltată infrastructura de…

Sursa foto: Facebook / Parcul Natural Călimani

Ambasadoarea Croaţiei: România are un potenţial turistic uriaş. Trebuie dezvoltată infrastructura de cazare şi modul de promovare. Putem să acordăm expertiză

România este ca un diamant neşlefuit din punctul de vedere al turismului, iar Croaţia poate acorda expertiză în dezvoltarea infrastructurii de cazare şi a modului de promovare, a afirmat, joi, Marija Kapitanovic, ambasadoarea Croaţiei în România, citată de Agerpres.

Ea a participat la Forumul de Afaceri România-Croaţia, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

„România este o ţară frumoasă, cu atâtea resurse naturale frumoase. Aveţi de toate: mare, lacuri, munţi, păduri superbe. Eu personal sunt foarte încântată de natura din România, pentru că este neatinsă, aşa cum era ea odată. Resursele României, în special cele naturale, sunt ca un diamant neşlefuit”, a arătat Kapitanovic.

Croaţia poate acorda românilor expertiză în turism, întrucât are o bogată tradiţie în dezvoltarea acestui sector.

„Noi suntem focusaţi în special pe litoral şi pe oferirea de servicii în special în sezonul estival, chiar dacă avem zonă montană frumoasă. Dar, dacă vorbim de România, putem împărtăşi expertiza în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de cazare, a serviciilor şi modul în care sunt promovate toate aceste locuri care pot fi vizitate, pentru că este o ţară frumoasă şi are un potenţial turistic uriaş”, a mai spus diplomatul croat.

La rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, Iuliu Stocklosa, a precizat că Forumul Economic România-Croaţia este organizat cu ocazia împlinirii a 30 de ani de relaţii comerciale dintre cele două ţări.

„În special schimburile comerciale sunt în domeniul agricol şi în cel am produselor industriale. Interesant este că balanţa comercială cu Republica Croaţia este echilibrată, ceea ce se întâmplă foarte rar în schimburile comerciale ale României”, a arătat el.

Conform datelor statistice, în anul 2021, schimburile comerciale bilaterale au înregistrat o creştere cu 15,8% faţă de anul anterior, până la 588 milioane de euro, din care 298 milioane euro export, iar 289 milioane de euro import.

Tendinţa de creştere a continuat în primele şapte luni ale anului 2022, astfel că la 31 iulie, s-a înregistrat un volum de 445 milioane euro, în creştere cu 31,9% faţă de perioada similară din 2021, exportul atingând 261,2 milioane euro (+60,1%) iar importul 183,8 milioane euro (+5,5%).

Potrivit celor mai recente date de la ONRC, la 31 iulie 2021, numărul societăţilor româneşti cu capital croat era de 313, cu un capital total investit de 19,8 milioane dolari şi o pondere de 0,14% în totalul investiţiilor străine în România.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Eu am o părere contrara: as sugera ca este bine ca acest potențial sa rămână nerealizat și România sa rămână așa cum este cu o frumusețe naturală neîntinata de “beneficiile” infrastructurilor turistice. In plus cred ca România poate dezvolta o economie care nu e bazată pe turism.

    • … turism nu, agricultura nu, industrie nu… Ce mai rămâne? Mai rămân serviciile… de toate felurile

  2. Ce vorbesti Frant? Noi le stim pe toate. Nu avem nevoie de ajutor. Ca de fiecare data vrem sa descoperim gaura din covrig si uite asa timpul trece iar tara ramne pe loc. Asta este😴 GHINION!

  3. Și lecții de bun simt pentru turiști care urca pe trasee și lasă urma lor dezastru.

  4. Poate acorda „expertiza”? Vai de ea, limba romana…

  5. Desigur, in anii 1970 Iosif Broz Tito promova turismul in Croația, dar România era “diamantul șlefuit” din regiune, cu un turism bine funcțional .

    Nu știu dacă lipsa de expertiza este problema pe care Croația o poate rezolva in România. Corupția , însă, in statul eșuat România (după cum îl numește însuși Președintele), este cu certitudine o problema gravă.