G4Media.ro

Ambasadorii chinez şi rus critică  ”Summitul pentru democraţie”, proiectul preşedintelui Joe Biden:…

Ambasadorii chinez şi rus critică  ”Summitul pentru democraţie”, proiectul preşedintelui Joe Biden: Este inutil să vă îngrijoraţi cu privire la democraţia din Rusia şi China

Într-un articol comun, ceea ce reprezintă un eveniment rar, ambasadorii Chinei şi Rusiei la Washington au criticat excluderea ţărilor lor de la summitul virtual pentru democraţie pe care preşedintele Joe Biden îl va organiza în luna decembrie, transmite AFP, citată de Agerpres.

Faptul că Statele Unite îşi permit să definească „cine este o ţară democratică şi cine nu este eligibil pentru acest statut” face parte dintr-o „mentalitate de război rece”, au scris Anatoli Antonov şi Qin Gang într-un articol publicat în revista conservatoare National Interest.

„Aceasta va reaprinde confruntarea ideologică şi diviziunile globale şi va crea noi linii de demarcaţie”, avertizează cei doi ambasadori, exprimând astfel criticile exprimate la Moscova şi Beijing după anunţul de marţi cu privire la cele 110 ţări şi teritorii invitate la summit.

Respingând ideea unui model unic de democraţie, cei doi diplomaţi şi-au lăudat regimurile bazate pe „realităţi” chinezeşti, respectiv, „tradiţii” ruseşti.

„Este inutil să vă îngrijoraţi cu privire la democraţia din Rusia şi China”, continuă ei.”Unele guverne străine ar face mai bine să urmărească ce se întâmplă la ele acasă. Putem vorbi de libertate când manifestanţii sunt împrăştiaţi cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene?”

Ambasadorii au cerut, de asemenea, Occidentului să nu „intervină în afacerile interne” ale altor ţări „sub pretextul promovării valorilor democratice” şi să susţină „multilateralismul adevărat” care funcţionează în cadrul ONU.

După sosirea sa la Casa Albă în luna ianuarie, democratul Joe Biden a plasat în centrul politicii sale externe lupta dintre democraţii şi autocraţii, acestea din urmă întruchipată, în viziunea sa, de China şi Rusia. Summitul reprezintă unul din elementele de bază ale acestei priorităţi de politică externă a SUA.

Prima ediţie a „Summitul pentru democraţie”, un angajament din campania electorală a lui Joe Biden, va avea loc online pe 9 şi 10 decembrie. O întâlnire faţă în faţă urmează să aibă loc în 2022.

Printre invitaţi se numără India, Pakistan şi Brazilia, în pofida istoricului contradictoriu al acestor ţări în domeniul respectării drepturilor omului. În schimb, Turcia şi Ungaria nu au fost invitate.

Statele Unite au invitat şi Taiwanul, ceea ce a atras criticile Beijingului. Cu toate acestea, articolul celor doi ambasadori nu face referire la acest aspect.

China consideră Taiwanul drept una din provinciile sale, deşi nu deţine controlul asupra acestei insule cu o populaţie de 23 de milioane de locuitori.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Au dreptate si rusii si chinezii! Nici in SUA nu exista democratie. Mai degraba are un cuvant de spus poporul in Rusia sau China decat in SUA care este dominata de interesele exclusive ale oligarhiei sataniste, mai nou numita progresista.

    • Da … Dar oamenii sunt pro ști, nu deștepți ca tine și vor sa emigreze buluc în SUA nu în China și Rusia 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • Smarandov smarandovici, ai fost vreodată în SUA ca să știi cum este acolo? Tu crezi doar propaganda putinista, din raiul sovietic. Asta e hiba săracului, ii crede pe aia care îl țin în sărăcie și îl urăsc pe bogat, în loc sa fie invers. Dar deh, fiecare cat poate.

  2. Criteriul de departajare e destul de simplu: tarile in care poti injura deschis conducerea fara sa infunzi puscaria, sunt, de obicei, tari democratice.

    • Si suferi de „democratita” si;e ? Mergi ma Putin si te bucura ! Iar daca vrei mai mult a ….. „d-aia de te-a-=nvatat partidu” meri la chinezi . Multi ati merge plangand pe ulite daca …. prosia ar durea Ba mai apare si „ion” – pe vremuri se zicea „nume de sluga” – La ion postacu se potriveste mai bine „ion – nume de prost” !

    • În Australia nu mai faci asa ceva, aia sunt băgați în lagăre pe criterii de segregare medicala, de fapt în Europa cam pe nicăieri, nu mai este democrație, ci aparheid medical. Austria, Germania Franța, Olanda.. Lista poate continua

    • Florine, lasă-ne cu admirația ta pentru putin! Dacă îți place acolo mergi tu în raiul sovietic, noua ne place în cel american. Tu ești ciudatul ala care zicea ca putin are 12 miliarde de fani pe Facebook. Te anunț totuși ca întreaga planeta are doar 6 miliarde de locuitori. Înseamnă că ceilalți fani sunt de pe alte planete.

  3. SUA sunt ingrijorate pentru democratia asasinilor si talharilor romani ce le-au furat motorina asmateI.

  4. Ar fi bine sa stea liniștite democrațiile înfloritoare Rusia și China, nu de alta dar s-ar putea ca SUA și UE sa dea drumul la migranți spre ei ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • babaiatule, i-a mai citeste odata ce ai debitat 😉

    • Babaiatule, eu am învățat să scriu, tu sa înveți să citești 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  5. Nici Ungaria si Turcia nu au fost invitate gratie micului dictator wanabe Viktor Orban si a sultanului Erdogan ;).
    O sa faca o sedinta Putin si Xi cu ei despre cum se dezmembreaza eficient presa libera si opozantii .

  6. „Este inutil să vă îngrijoraţi cu privire la democraţia din Rusia şi China”!
    Simplu: pentru ca ea nu exista in Rusia sau China.

  7. Credeam că după ce va trece timpul și vom pricepe și noi cum este in democratie nu vom mai debita astfel de timpeni,va plîng de mila,iartai doamne că nu pricep nimic.

  8. Cum sa ne îngrijoram excelenta voastră…că doar nu o să distrugeți liniștea unui miliardde oameni, pentru câteva mii de nebuni…
    Aoleu 🤭🤕😔 mă ia gura pe dinainte…asta era deviză publică după evenimentele din piata….ce vremuri liniștite și alea….pe străzi, sute de mii de babe se pieptănau….în liniște. 🤕🤭