G4Media.ro

Ambasadorul Olandei, despre integrarea României în Spațiul Schengen: Trebuie să cântărim informațiile…

Sursa foto: Fabienne Keller / Twitter

Ambasadorul Olandei, despre integrarea României în Spațiul Schengen: Trebuie să cântărim informațiile / Acest lucru necesită timp

O declarație a ambasadorului Olandei la București, Roelof van Ees, pare să tempereze optimismul unor politicieni români legat de o integrare rapidă în spațiul Schengen. Oficialul olandez a declarat miercuri, pentru Europa Liberă, că pentru o evaluare este nevoie de informații actualizate din partea Comisiei Europene cu privire la „toate domeniile relevante” pentru adoptarea deciziilor politice, iar acest lucru „necesită timp”.

„Când aceste informații sunt disponibile, trebuie să cântărim acele informații, și la nivel politic. Acest lucru necesită timp”, se precizează în răspunsul transmis de Ambasada Olandei.

În plus, a continuat Roelof van Ees, o eventuală decizie de aprobare a Olandei pentru aderarea României trebuie să fie acceptată și de parlamentul din Haga.

„Guvernul olandez va solicita aprobarea prealabilă a parlamentului olandez cu privire la o decizie privind aderarea la Schengen”, a arătat Roelof van Ees, în răspunsul transmis pentru Europa Liberă.

Acesta a mai spus că decizia Olandei va ține cont, pe lângă gradul de securizare a frontierelor, și de progresele Bucureștiului în domeniul Justiției și al statului de drept din România.

„Poziția olandeză cu privire la extinderea Schengen este simplă: atunci când cerințele sunt îndeplinite, aderarea este posibilă. Pentru a putea evalua acest lucru, avem nevoie de informații actualizate din partea Comisiei Europene cu privire la toate domeniile relevante pentru deciziile politice privind aderarea la Schengen”, a mai transmis ambasadorul olandez.

Declarațiile vin în ziua în care premierul Mark Rutte efectuează o vizită în România, unde se va întâlni cu militari olandezi la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, împreună cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

Guvernele statelor UE vor vota în decembrie dacă vor acorda sau nu aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, după mai bine de zece ani de amânare.

O majoritate clară a deputaților europeni sprijină ridicarea controalelor la frontierele celor două țări și vor vota o rezoluție pe această temă în sesiunea plenară din 17-20 octombrie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. Si cam cat timp necesita, ca pe sclava vreti s o bagati pe repede inainte? Frayere, uite aci: sclava nu va fi parte nato sau ue, ce i asa greu sa ti dai seama?

  2. Olanda este un paradis fiscal unde se spală bani, inclusiv banii mafiilor rusești.

  3. eu nu vreau sa fim in şenghen.

    şenghen nu face decat sa inlesneasca activitatea traficantilor de migranti ilegali, peştilor, traficantilor de droguri, de arme…
    oamenii cinstiti pot sa stea 3 ore la vama sa prezinte paşaportul ca nu pica cerul pe ei.
    numai infractorii sunt mereu pe fuga. n-au timp de stat.

    Romania este deja cel mai mare exportator de sclave sexuale din Europa, din pacate. Ganditi-va ce inseamna eliminarea totala a oricaror controale la vama…

    din aceleasi ratiuni sunt impotriva ridicarii vizelor pt SUA.
    daca vreau sa merg in SUA pot sa imi iau juma de zi sa trec pe la Ambasada sa imi puna o viza de turist pe 10 ani.

    • Turiștii pot sta careva ore in vama, transportatorii comerciali nu prea, ca pierd bani.
      Traficul ilegal este în floare si acuma, banditii nu au nevoie de Schengen….

  4. Legile sigurantei nationale, ale justitiei, ale educatiei, ale avertizorilor de integritate, toate au fost modelate ca sa inlesneasca hotia, spaga, plagiatul, coruptia, furtul, etc.
    In timpul asta zeci de mii de alogeni care voteaza pe cei de-au facut legile de mai sus pupa sticla cutiei cu moaste.
    Cine naiba vrea o asemenea natie in Schengen ?

  5. Ce săriți așa?A zis omul de informațiile oferite de Comisia Europeană.Noi trebuie sa avem Legile Justiției gata până la momentul consultării CE.

  6. Mesajul e clar!
    PuieMSD&PuieMNL!

  7. Gata, v-ați gândit destul. De acum nu mai există justificări, intrăm fără alte amânări, altfel începem și noi sa ne folosim drepturi de veto.

  8. Își bat jos de poporul nostru….pue PSD

  9. Ce-ai facut Bobi… scuze Ciolanis…. trimitel repede pe Rujat sa negocieze si sa ameninte sa urle…… hahaha! Cu gituie sa nu simtiti gustul…

  10. Suneti cei mai fraieri daca acceptati romanii in Schengen.

  11. Mâncați în continuare cartofi cu maioneză stricată.

  12. Pai daca tot se voteaza PSD-PNL si AUR…. ce naiba sa ne bage in Schengen. Le mai trebuie o Ungarie?

  13. Adica: „Gata, ati cumparat aderarea la Schengen cu cele 2 nave de pompieri de la DAMEN, dar nu putem zice DA asa repede, bate la ochi! Trebuie sa analizam”!!!
    J…..i!!!
    Banul bate democratia!!!

  14. Aceleasi cauze: coruptie, trafic uman, export excesiv de „suedeji” si frati de peste Prut. Olanda este delegata eterna a Schengen-ului sa zica indigenilor „mai asteptati”.

    Si da, e mai bine asa pentru accelerarea procesului de civilizare a moldovalahilor!!

  15. In spatele Olandei mai sunt si alte tari care nu doresc Ziganistanul sa intre in schengeh.. vorba Francezilor ” rrumani sunt gitani Zigani „.. daca vom fi refuzati sa vezi behaiala patriotica la Televiziuni..

  16. E simplu si la indemana oamenilor politici din Romania: stat de drept si justitie. Doua lucruri care trebuiau sa fie facute inca din 2007.

  17. Vad numai comentari ale unora cadavre in plina miscare,pai Romania merita din plin in spatiul Schegen ,acest pret a fost platit iar o amanare sau o nonaceptare e prea mult.Iar voi astia putinisti,useristi,scursuri ai societati puneti mana la munca tradatori de Tara.Blesteme pe capul vostru sa fie date de ciumegi.

  18. Mie mi-a placut expresia „… legat de o integrare rapidă în spațiul Schengen.”.

    Ha! Asta ar fi rapidă, dupa 10 ani, nu?