G4Media.ro

Ambasadorul Rusiei la București: Prin acțiunile sale, Uniunea Europeană pune statele în…

Ambasadorul Rusiei la București: Prin acțiunile sale, Uniunea Europeană pune statele în fața unor alegeri dificile, fie sunt cu Rusia, fie cu UE

Valery Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse în România, a vorbit luni, într-o conferinţă de presă, despre provocările cu care se va confrunta ţara sa în următoarele luni şi a subliniat că Uniunea Europeană pune constant statele în faţa unor alegeri foarte dificile, transmite News.ro.

Valery Kuzmin a precizat că, în ultimul an, situaţia internaţională s-a caracterizat printr-o „tendinţă de creştere a tensiunilor şi a turbulenţei”, în principal cauzată de defalcarea treptată de către Statele Unite a unor piloni importanţi pentru stabilitate şi securitate globală. Un alt factor l-a reprezentat punerea în aplicare de către Washington a strategiei de menţinere şi consolidare a dominaţiei suverane în afacerile mondiale.

„Sub conducerea americană, şi NATO, în ansamblu, contribuie la exacerbarea acestei tendinţe alarmante”, a completat Kuzmin.

După alegerile care vor avea loc în noiembrie în SUA, relaţiile Moscovei cu Washingtonul vor fi, din perspectiva Rusiei, după cum a afirmat ambasadorul, bazate pe dialog şi respect indiferent de cine va fi preşedinte legitim.

Ambasadorul a precizat că vor exista multe provocări anul acesta – controlul armelor strategice, blocarea militarizării spaţiului extraterestru şi combaterea terorismului internaţional, problemele de sănătate la nivel mondial, dar şi privind ecologia.

Kuzmin a amintit şi că preşedintele rus Vladimir Putin a formulat conceptul de „Marele Parteneriar Eurasiatic” cu China, iar Uniunea Europeană, cealaltă vecină, este invitată să urmeze aceeaşi abordare.

„Prin acţiunile sale practice, în special în cadrul Parteneriatului Estic, pune constant statele în faţa unor alegeri foarte dificile: fie sunt cu UE, fie cu Rusia”, a adăugat diplomatul.

Despre relaţiile ruso-române, Kuzmin a declarat că au fost evidenţiate câteva schimbări pozitive: vizita unei delegaţii a Dumei de Stat la Bucureşti, intensificarea dialogului diplomatic şi dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice.

La finalul anului 2019, conform estimărilor, volumul total al comerţului este de 4,7 miliarde de dolari, cu aproximativ 5-7% mai scăzut faţă de anul precedent. Motivaţia a fost scăderea preţurilor, pe plan mondial, la hidrocarburi şi scăderea exportului de produse inginereşti româneşti în Rusia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Noi evident ca vrem cu Rusia,ne-au adus numai bogatie,prosperitate si progres de-a lungul istoriei…..si il iubim mult pe Piticul Porno de la Kremlin ca el ne salveaza de gay ,Soros si 5G…..Jizas Craist fie cu noi.Amin!

  2. De ce nu recunoasteti ca faceti afaceri cu Ungaria, Germania, Croatia, Polonia etc -fara Romania-insa vi s-a permis sa albiti 400 mld dolari prin ING Bank, Dansk Bank etc.Daca o sa preluati si gazele din Marea Neagra de la Exon Mobile, puteti spune ca faceti afaceri si cu Romania-adica voi ne vindeti gazul si noi il cumparam.Haraso!!

  3. Mai bine un cântec vesel sa cântăm: jos ciuma roșie
    fără hoți protejați de independența justititiei.
    Daca nu stiti cum se fura va spunem noi

  4. Aici are dreptate Kuzmin: trebuie sa alegem tabara americana in detrimentul celei euro-bolsevice. Intotdeauna vom alege asa. „Ghinion” pentru tine bre nea Kuzmin, cum ar spune președintele nostru.
    Kind regards from Deveselu!

  5. Altul care se viseaza hegemon. Du-te taica la culcare ca ti s-au umplut pampersii.

  6. Foarte dificil să alegi între Europa și Rusia roșie a despotului Crăcănel !
    Kuzmin nu pare întreg la cap

  7. Kozminel ăsta e bufonul cracanatului.

  8. ne alupigus şi anexele.

  9. Bre dom’ ambasador degeaba la bucuresti. Nu mai mestesugi vorbe si nu te mai preface ca nu intelegi.
    Oamenii n-au nimic cu rusia sau cu rusii. Au prins doar frica din cauza nenorocirilor aduse prin zona asta de lume de sistemul vostru.
    Oamenii nu sunt pusi sa aleaga UE ca atare ci doar ceea ce ea reprezinta. Un sitem de valori credibil si din care cetateanul simte ca este parte. Nu ca la Rusia cand te aresteaza pe strada daca vorbesti de rau pe conducatori. Sistemul asta a vrut sa-l aduca dragnea impreuna cu acolitii lui.

  10. Pai EU le propune partenerilor sa aleaga intre democratie si prosperitate vs semi-dictatura si coruptie.
    Nici macar Belarus-ul care vorbeste aceeasi limba nu-si doreste uniune cu sila. Respectul obtinut prin intimidare nu poate construi ceva durabil.
    Pentru ca oamenii iubesc LIBERTTEA chiar daca nu-s constienti de asta!

  11. Daaa, e foarte dificila alegerea. Pe de o parte avem de ales intre Europa civilizata si prospera si ruSSia fascista a trepadusului Liliputin.
    Intr-adevar, tare grea alegere avem in fata.

    Dar stai! Ce-ai zis, gospodare kuzmin, sa-ti dam cu totii ceasurile pt. ca vrei sa faci colectie???

  12. LOOOOOOOL si care ar fi problema?
    Evident nu UE face asta, ci Rusia forteaza tarile sa aleaga intre ei plus ambitiile lor euro-asiatice sau oricine altcineva. Iar alegerea este simpla, daca ai de ales fugi de rusnaci ca de dracu’, daca n-ai de ales te faci ca ploua.