G4Media.ro

Ambulanțele private vor răspunde la apelul de urgență 112 pentru a ajuta…

sursa foto: STS

Ambulanțele private vor răspunde la apelul de urgență 112 pentru a ajuta sectorul public în valul patru al pandemiei COVID-19, anunță președintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a anunţat marţi că ambulanţele private vor răspunde, în perioada următoare, la apelul 112 pentru a ajuta sectorul public în contextul pandemiei de COVID-19.

„Este foarte îngreunat accesul ambulanţelor către pacienţii ce sună la 112 pentru testarea COVID. Ieri am făcut o serie de virări de credite bugetare de la alte domenii pentru a implica inclusiv ambulanţele private, care vor răspunde la acelaşi număr 112, pentru a ajuta sectorul public. În lupta aceasta trebuie să înţelegem cu toţii că fără un parteneriat public – privat, mai ales în condiţiile în care s-au restricţionat internările pentru afecţiunile programabile în spitalele COVID sau suport-COVID, acestora trebuie să le asigurăm accesul în celelalte instituţii sanitare fără să ţinem cont de forma de proprietate a instituţiei sanitare respective”, a declarat şeful CNAS.

Adela Cojan s-a declarat îngrijorată de procentul mic de persoane imunizate anti-COVID în România.

„Ne îngrijorează procentul mic de vaccinaţi din ţara noastră. Tocmai de aceea am încercat şi noi pe toate căile posibile să încurajăm atât personalul medical, despre care ştim că este epuizat şi suprasolicitat în această perioadă, ca la rândul lor să încurajeze pe asiguraţii noştri, pe pacienţi să meargă spre centrele de vaccinare. (…) Cred că cea mai bună politică publică în momentul de faţă este aceea de a spune populaţiei adevărul. Da, avem un vaccin. Este adevărat, nu protejează sută la sută, fiindcă niciun vaccin din lume nu a protejat sută la sută. Este o protecţie parţială şi temporară. Probabil că va mai fi nevoie să facem şi un al patrulea cei care l-au făcut pe al treilea şi aşa mai departe. Adevărul este cel care va diminua din temerile şi incertitudinile din populaţie”, a spus Cojan, prezentă marţi la cea de a III-a ediţie a videoconferinţei „Sănătate şi FARMA – Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”.

În opinia sa, social media şi reţelele sociale au depăşit ca viteză de transmitere informaţiile venite din partea experţilor în domeniu.

„Din păcate, social media şi reţelele sociale au depăşit cumva ca şi viteză de transmitere a zvonurilor şi a teoriilor conspiraţioniste informaţiile care au venit mereu de la decidenţii din sănătate publică, epidemiologie, virusologie”, a susţinut reprezentantul CNAS.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: STS

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Preafericitu nu se implica pe EL?

  2. Privatii din sanatate nu exista doar ca sa faca profit? Sau gresesc eu?
    Scopul lor nu e sa te faca bine, scopul lor e sa te faca de bani.

    • Cam orice firma are scopul sa faca profit. Dar cata vreme exista concurenta reala, nu prea se poate intampla ce spui tu. Ori.c.u.m, nu cred ca e mai rau decat in spitalele de stat, unde de multe ori trebuie sa dai „atentii” la toata lumea ca sa nu te ignore, nu mai vorbim de riscul sa iei o infectie greu de tratat, aparatura invechita, riscul de incendiu, etc, etc, etc.

    • Mai bine mai tarziu decat niciodata. Hai si cu spitalele ca n-o a fie pe gratis. Sau daca nu se poate, atunci nici un medic sa nu poata profesa si la privat si la stat. Ori / ori. Si scoala medicala gratis la stat sa se deconteze. Sa vezi cum se clarifica apele.

  3. Nu mai fac scandal, mitinguri sau grevă angajații de la ISU ,salvare și susținătorii lui Arafat ? Ei doresc monopol când e mai lejer, când e de lucru sa vină și privații !
    În 2012 a căzut guvernul din acest motiv !
    Răducu, scopul e doar profitul dar e 100% transparent și impozabil. Scopul monopolului de stat e „risipa” banului public prin schema de personal supradimensionată, salarii fără legătură cu realitatea, achiziții cu cântec, „mici” ciupeli la toate nivelele, productivitate după sloganul timpul trece leafa merge. ” Profitul” monopolului de stat e la negru și neimpozabil !

  4. o doamne, ce mama naibii am facut astia treijdeani?