Amenzi de 12.000 de lei la Secția ATI de la Spitalul Județean Sibiu / DSP a făcut un control în urma acuzațiilor grave ale unei foste asistente
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a dat amenzi în valoare de 12.000 de lei în urma unui control efectuat la Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, „pentru nerespectarea procedurii privind contenţia” şi „lipsa parafei medicilor specialişti sau primari în foile de observaţie, unde există doar parafa medicului rezident an I sau II”, relatează Agerpres.
„Pentru nerespectarea procedurii privind contenţia, respectiv lipsa registrului de contenţie şi a acordului informat s-a aplicat sancţiunea contravenţională cu amendă directorului de îngrijiri al unităţii sanitare, conform H.G. nr 857/2011 art 32 lit. k, în valoare de 2.000 de lei. Pentru lipsa parafei medicilor specialişti sau primari în foile de observaţie unde există doar parafa medicului rezident an I sau II, s-a aplicat sancţiune contravenţională cu amendă medicului şef ATI, acesta fiind şi coordonatorul de rezidenţiat, conform H.G. nr 857/2011 art. 30 lit. n, în valoare de 10.000 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu.
În urma controlului DSP s-a stabilit, printre altele, că procedura de contenţie va fi actualizată.
„Vă informăm că în cursul zilei de luni, 8 martie, în urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii cu privire la pacienţii secţiei ATI – COVID din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, am solicitat prin adresă scrisă Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu să verifice de îndată aspectele semnalate în presă şi să ia toate măsurile care se impun. În urma controlului efectuat de către reprezentanţii Serviciului Control în Sănătate Publică, din cadrul DSP Sibiu, astăzi a fost transmis raportul controlului efectuat, în urma căruia s-au formulat o serie de prescripţii cu termene: procedura de contenţie va fi actualizată conform prevederilor Legii nr. 487/2002 cu modificările şi completările ulterioare, procedură de care va răspunde conducerea unităţii sanitare şi luarea la cunoştinţă de către personalul cu atribuţii la nivelul secţiilor”, se arată în comunicat.
Toate foile de observaţie se vor arhiva în maxim o săptămână şi medicii primari şi specialişti ATI vor supraveghea activitatea medicilor rezidenţi.
„Întocmirea unei proceduri cu privire la trasabilitatea foii de observaţie şi arhivarea acestora cu termene stabilite (de la deces, de la externare, de la transfer etc. până la arhivare) – termen de 7 zile – procedură de care răspunde conducerea unităţii sanitare şi luarea la cunoştinţă de către personalul cu atribuţii la nivelul secţiilor. Medicii primari şi specialişti ATI vor supraveghea activitatea medicilor rezidenţi an I şi II cu respectarea strictă a prevederilor legale în vigoare, inclusiv să contraparafeze foile de observaţie – răspunde personalul cu atribuţii. Foile de observaţie vor fi completate la zi cu precizarea corectă în timp a evoluţiei stării de sănătate a pacientului – răspunde medicul curant”, a transmis Prefectura Sibiu.
În prezent se derulează o anchetă penală la Spitalul Județean Sibiu, iar Ministrul Sănătății a trimis Corpul de control.
Sursa foto: Facebook Spitalul Județean Sibiu
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii