G4Media.ro

Amenzi de 12.000 de lei la Secția ATI de la Spitalul Județean…

Sursa foto: Facebook Spitalul Județean Sibiu

Amenzi de 12.000 de lei la Secția ATI de la Spitalul Județean Sibiu / DSP a făcut un control în urma acuzațiilor grave ale unei foste asistente

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a dat amenzi în valoare de 12.000 de lei în urma unui control efectuat la Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, „pentru nerespectarea procedurii privind contenţia” şi „lipsa parafei medicilor specialişti sau primari în foile de observaţie, unde există doar parafa medicului rezident an I sau II”, relatează Agerpres.

„Pentru nerespectarea procedurii privind contenţia, respectiv lipsa registrului de contenţie şi a acordului informat s-a aplicat sancţiunea contravenţională cu amendă directorului de îngrijiri al unităţii sanitare, conform H.G. nr 857/2011 art 32 lit. k, în valoare de 2.000 de lei. Pentru lipsa parafei medicilor specialişti sau primari în foile de observaţie unde există doar parafa medicului rezident an I sau II, s-a aplicat sancţiune contravenţională cu amendă medicului şef ATI, acesta fiind şi coordonatorul de rezidenţiat, conform H.G. nr 857/2011 art. 30 lit. n, în valoare de 10.000 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu.

În urma controlului DSP s-a stabilit, printre altele, că procedura de contenţie va fi actualizată.

„Vă informăm că în cursul zilei de luni, 8 martie, în urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii cu privire la pacienţii secţiei ATI – COVID din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, am solicitat prin adresă scrisă Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu să verifice de îndată aspectele semnalate în presă şi să ia toate măsurile care se impun. În urma controlului efectuat de către reprezentanţii Serviciului Control în Sănătate Publică, din cadrul DSP Sibiu, astăzi a fost transmis raportul controlului efectuat, în urma căruia s-au formulat o serie de prescripţii cu termene: procedura de contenţie va fi actualizată conform prevederilor Legii nr. 487/2002 cu modificările şi completările ulterioare, procedură de care va răspunde conducerea unităţii sanitare şi luarea la cunoştinţă de către personalul cu atribuţii la nivelul secţiilor”, se arată în comunicat.

Toate foile de observaţie se vor arhiva în maxim o săptămână şi medicii primari şi specialişti ATI vor supraveghea activitatea medicilor rezidenţi.

„Întocmirea unei proceduri cu privire la trasabilitatea foii de observaţie şi arhivarea acestora cu termene stabilite (de la deces, de la externare, de la transfer etc. până la arhivare) – termen de 7 zile – procedură de care răspunde conducerea unităţii sanitare şi luarea la cunoştinţă de către personalul cu atribuţii la nivelul secţiilor. Medicii primari şi specialişti ATI vor supraveghea activitatea medicilor rezidenţi an I şi II cu respectarea strictă a prevederilor legale în vigoare, inclusiv să contraparafeze foile de observaţie – răspunde personalul cu atribuţii. Foile de observaţie vor fi completate la zi cu precizarea corectă în timp a evoluţiei stării de sănătate a pacientului – răspunde medicul curant”, a transmis Prefectura Sibiu.

În prezent se derulează o anchetă penală la Spitalul Județean Sibiu, iar Ministrul Sănătății a trimis Corpul de control.

Citește și Acuzații grave: Pacienții cu COVID din secția de terapie intensiva a Spitalului Județean Sibiu sunt legați de paturi, sedați și intubați chiar și când nu este nevoie pentru liniștea medicilor și asistentelor

Sursa foto: Facebook Spitalul Județean Sibiu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Lipsa acestui registru și faptul ca lipsesc acordurile informate înseamnă ca mizeriile legau pe cine voiau. Nu dădeai spaga – te legam și te umplem de sedative. Jeguri, scursuri umane mai mari decât orice criminali.. de la un criminal te aștepți de la orice, scursurile astea sunt plătite sa te trateze, nu sa te omoare.

  2. Cu siguranta, in afara de medicii rezidenti, nu a trecut niciun „erou alb”!!!
    Si tot cu siguranta ordinul venit de „SUS” este sa se „puna batista pe tambal”!
    Au inceput deja, prin atacul marsav la adresa cadrului medical si a jurnalistului care au publicat imaginile si dezvaluirile. Apoi, faptul ca presa nationala nu a mai pomenit un cuvant despre practicile criminale din spitale, e un alt semn ca s-a dat ordin sa fie musamalizat cazul.
    NENOROCITI!!!

  3. „Patients with COVID-19 who require mechanical ventilation are also unique in the sense that they necessitate strict transmission-based precautions. Restraining an intubated patient without COVID-19 can cause emotional distress for family members at the bedside; however, this certainly is not the case with intubated patients with COVID-19, as visitors are not permitted due to the risk of infection. Critically ill patients usually have a low patient-nurse ratio; however, that ratio is unrealistic given the shortages of nurses during this pandemic. This lack of nursing staff may also increase the odds of self-extubation.”
    https://www.nursingcenter.com/journalarticle?Article_ID=5599660&Journal_ID=606913&Issue_ID=5599655&fbclid=IwAR0hcM22CVhcq6bq9J6ukdCVdKWfXbzK7RcuBjBzk7glKL6qBDuKaUQ5HoE

  4. Daca asta a scris DSP Sibiu in raport, atunci trebuie sa raspunda in fata legii pt. ca incearca sa minimalizeze, sa acopere dezastrul!!!
    Medicii rezidenti(mai ales cei din an I si II !!!) obtin codul de parafa de la DSP-uri(!!!!) doar dupa obtinerea certificatului de medic specialist(asta presupune parcurgerea intregului stagiu de rezidentiat si promovarea examenului de medic specialist), deci nu aveau cum sa apara parafele medicilor rezidenti pt. ca nu au asa ceva!!!!!! Iar fara cod de parafa, nu au nici drept de libera practica(decat cu atributii limitate!), cei care au decis ca medici rezidenti de an I si II pot fi obligati sa isi asume raspunderea actului medical in aceste cazuri atat de grave, trebuie sa raspunda in fata legii!!!!
    Apoi mediii rezidenti isi desfasoara activitatea, conform legii, sub directa indrumare si coordonare a unui medic primar!
    Controlul este facut sa acopere marsaviile din spital si demonstreaza rea credinta,lipsa de profesionalism si superficialitate!!!
    Sa vedem ce parere are Corpul de Control al MS! E cazul sa intervina alte organisme de control