G4Media.ro

Amenzi de 17.000 de lei, date de comisarii ANPC la un fast-food…

Sursa foto: ANPC

Amenzi de 17.000 de lei, date de comisarii ANPC la un fast-food din Sectorul 2 din Bucureşti/ Au fost găsiţi gândaci şi alimente stricate  

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de 17.000 de lei în urma unui control făcut la un fast-food din Sectorul 2 al Capitalei şi au dispus oprirea temporară a activităţii până la remedierea deficienţelor, anunță News.ro.

Potrivit ANPC, controlul la fast-food-ul „La Turcu” din sectorul 2 al Capitalei a avut loc marţi, în urma unei sesizări primite de la consumatori.

O echipă a Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti, coordonată de vicepreşedintele ANPC Mihai Culeafă, a constatat nereguli grave, astfel că a dat amenzi contravenţionale în valoare de 17.000 de lei, dispunând oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor şi propunând închiderea temporară a unităţii pentru o perioadă de până la 6 luni.

„Pentru mine, oriunde găsesc informaţii legate de abateri de la respectarea legii, fie că vorbim de sesizări sau de informări primite în mediul online, le tratez cu aceeaşi importanţă. Dacă vorbim despre sectorul în care am crescut, lucrurile sesizate mă fac să mă simt direct vătămat. Voi declanşa o acţiune ce va viza comerţul de acest tip. Sunt semnale puternice despre faptul că mâncarea este păstrată de pe o zi pe alta, iar acest lucru se vede în calitatea îndoielnică a acesteia. Voi fi cel care va scoate la lumină abaterile acestui comerţ de unde oamenii simpli îşi cumpără mâncarea. Fie că vorbim de taximetrişti sau tineri, toţi trebuie respectaţi. Vom lansa numere de telefon unde vom primi mesajele dvs”, a afirmat Mihai Culeafă.

Printre abaterile constatate se numără existenţa pavimentului deteriorat, neigienizat, folosirea unor spaţii frigorifice neigienizate, cu depuneri masive de praf, impurităţi, resturi alimentare, zone cu rugină, vopsea exfoliată, chedere rupte, cu acumulare de impurităţi, colectarea reziduală realizată în coşuri fără capac şi acţionări la picior, lipsa graficelor pentru schimbul de ulei de prăjire, folosirea unor ustensile de bucătărie cu grad avansat de uzură, nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor culinare finite, folosirea ca materii prime a unor produse nesigure, considerate astfel prin lipsa oricăror elemente de identificare privind data preparării sau data limită de consum, lipsa informării cu privire la prezenţa ingredientelor cu potenţial alergen, ce pot provoca alergii sau intoleranţe, în lista meniu, lipsa informaţiilor cu privire la materiile prime ce provin din produse congelate, lipsa informării asupra gramajelor anumitor produse.

De asemenea, au fost găsite insecte vii (gândaci şi muşte) şi s-a constatat că erau folosite produse alimentare cu modificări organoleptice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. nu-i bai, ca scumpesc pretul la shaorma si acopera amenda

  2. Poate faceau shaorma cu proteine din insecte.

  3. nu mai bine da si un paharel de salmonela direct asa… sa nu ne mai complicam.

  4. Domnu cu controalele cand veți găsi o singura bucătărie conformă la restaurantele de top din capitală sa ne anunțați. Va faceți ca ploua și scoateți în față cate un saormar ca sa dați bine în presa. Luați la rand crasmele din centrul vechi sa vedeți acolo adevărate laboratoare care dezvoltă noi tipuri de bacterii și insecte. Toată pandemia ia-ți plans pe „bieții” crâșmari acu când sunt pe val ati uitat de ei .

  5. Si ce daca? sunt foarte bune de mancat nu? eu am pus domne viermii ca un extra de proteine

  6. Cum sa numește ?