
Amenzi de peste 4 milioane de lei și mai mult de 2 tone de produse alimentare neutralizate, în urma controalelor pe litoral, în lunile iulie și august
Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor împreună cu instituţiile partenere au aplicat sancţiuni de aproape 4,076 milioane lei şi au neutralizat peste 2.116 kilograme de produse alimentare, în urma controalelor derulate în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2022”.
„În perioada 27.06-28.08.2022 s-au realizat 1.970 de controale la operatorii economici cu activitate în alimentaţia publică şi desfacerea cu amănuntul a produselor alimentare. Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat 439 de sancţiuni în valoare de 4.075.800 lei. În total, au fost emise o ordonanţă de interzicere a activităţii şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii. De asemenea, au fost confiscate şi trimise către neutralizare 2116,74 kg de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care erau improprii consumului uman”, se menţionează într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Saniatere Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, remis, luni, Agerpres.
În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.
Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor împreună cu instituţiile partenere au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Romane şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reuşind să realizeze dezideratul propus, 0 toxiinfecţii alimentare, potrivit comunicatului.
„Comandamentul Sezon Estival 2022” şi-a desfăşurat activitatea pe zona litorală delimitată de localităţile Corbu, respectiv Vama Veche.
Şedinţa de închidere a „Comandamentului Sezon Estival 2022” a avut loc luni la sediul DSVSA Constanţa şi a fost prezidată de către preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, în prezenţa vicepreşedinţilor Dănuţ Păle şi Ioan Oleleu, a directorului general Cristian Togan, coordonatorului Comandamentului Sandu Tolea şi a directorului executiv al DSVSA Constanţa George Nica.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii