G4Media.ro

Amenzi pentru Colegiul Andrei Șaguna, Colegiul Doctor Ioan Meșotă și Colegiul Grigore…

sursa foto: Asociatia Accept

Amenzi pentru Colegiul Andrei Șaguna, Colegiul Doctor Ioan Meșotă și Colegiul Grigore Moisil, toate din Brașov, de la Consiliul pentru Combaterea Discriminării: Este discriminatorie eliminarea din școală a elevilor cu medii sub 7 sau 8

Trei colegii naționale din Brașov au fost amendate astăzi de Consiliul pentru Combaterea Discriminării, pentru eliminarea din școală a elevilor care nu iau medii mai mari de cel puțin 7 la clasele a V-a, a VI-a sau a VII-a. Școlile sancționate sunt Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, Colegiul Național „Doctor Ioan Meșotă” din Brașov și Colegiul Național „Grigore Moisil” din Brașov, iar amenzile sunt în cuantum de 2.000 lei pentru fiecare unitate de învățământ. 

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitatea de voturi a celor prezenți (8 voturi), anunță Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), într-un comunicat remis Edupedu.ro.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Moamă, ce amendă: 2000 de lei.

  2. Deci, mai nou, dacă un elev care nu vrea/nu poate să învețe la un anumit nivel și într-un anumit ritm este ”invitat” să-și caute o clasă de un nivel la care se descurcă, înseamnă că e discriminat. Dar elevii cu rezultate mai bune, care sunt nevoiți să reducă ritmul și nivelul pentru a-i integra și pe cei cu rezultate mai slabe, nu sunt discriminați?

    • Sa mori tu ca nu poti invata din cauza loazelor???? Ce minte de bibilica. Sau de bilica.

    • Daca un elev nu se descurca, se elimina singur, dintr-o clasa cu profesori exigenti.

      Daca criteriile de evaluare sunt aceleasi pentru toti din clasa, cei care nu se descurca raman probabil repetenti.

      Dar nu, colegiile respective vor sa figureze ca unitati de invatamant de elita.

      Arieni peste tot!

    • Tara are nevoie de prosti. Si daca vor unii sa fie altfel, atunci trebuie incurcati pana ori se prostesc ori pleaca din tara. Asta este politica nationala si CNCD nu face rabat.

  3. E o prostie, sunt cele 3 Licee de Elita ale Brasovului, CNCD sa aiba GRIJA Discriminatilor care NU au ACCES la EDUCATIE deloc, copilasii din satele si comunile si orasele sarace ale sudului subdezvoltat si ale Moldovei sarace si a copiii romilor, care vor trai vesnic in saracie ca parintii lor, aia sunt cu adevarat DISCRIMINATI… un fel de aflarea-n treaba la CNCD!
    CNCDule, Cazul Ditrau INCA nu are DECIZIE, nu va e rusine?!

    Salvati copiii Romania: „În România, 380.000 de copii cu vârsta între 3-17 ani NU urmau nicio formă de învațământ la începutul anului 2019. 38,1% dintre copii se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, iar aproape o cincime dintre copiii sub 6 ani trăiesc în condiții de deprivare materială severă, conform Eurostat.
    Investițiile autorităților în educație sunt minime: în perioada 2012 – 2014, perioadă pentru care datele sunt disponibile, România a ocupat ultimul loc din UE din punct de vedere al cheltuielilor pentru educație ca procent din PIB. Pentru a interveni în diminuarea acestui fenomen este nevoie de eforturi susținute, pe termen lung, care să acopere nevoile copiilor atât pe plan educațional, dar și social.
    În vederea promovării drepturilor copiilor și încercând să asigure accesul egal la educație pentru copiii din grupuri vulnerabile, Salvați Copiii România a dezvoltat Programe educaționale încă din 1998.
    Accesul inegal la educație, abandonul școlar timpuriu și precaritatea politicilor publice destinate menținerii în sistemul de învățământ a copiilor vulnerabili sunt fenomene grave, cu repercusiuni pe termen lung asupra întregii societăți.
    În perioada 2010-2019, în medie 30.000 de copii au abandonat, anual, învățământul primar și gimnazial, conform statisticilor INS. Numai în anul școlar 2017-2018, 28.238 de copii au părăsit școala, înainte de încheierea ciclului gimnazial.”

    Copilasii astia sunt DISCRIMNATI, CNCDule!