G4Media.ro

America Latină devine cea mai afectată regiune din lume de pandemia de…

sursa foto: Pixabay

America Latină devine cea mai afectată regiune din lume de pandemia de coronavirus. Numărul infectărilor a început să crească din nou în mai multe țări din Europa

America Latină și Caraibele au devenit regiunea lumii cu cel mai mare număr de infecții cu coronavirus, în timp ce Spania a asigurat că deţine „controlul” asupra situației în ciuda unui nou focar.

Covid-19 câștigă teren în noi țări, cum ar fi Coreea de Nord, care până acum au spus că a fost cruțată și s-a plasat într-o stare de „urgență maximă” duminică, după anunțarea unui prim caz suspect.

Cu peste cinci milioane de cazuri noi depistate de la 1 iulie, mai mult de o treime dintre cele declarate de la începutul pandemiei, boala a ucis cel puțin 645.715 de persoane în întreaga lume, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP din surse oficiale duminică, la ora 11:00 GMT.

Astfel, America Latină și Caraibele au devenit, duminică, regiunea lumii cu cel mai mare număr de contaminări, 4.340.214 cazuri, potrivit unui alt bilanţ stabilit de AFP duminică, la 21:00 GMT, tot din surse oficiale. Este pentru prima dată când numărul de infecții din această regiune l-a depășit pe cel al Americii de Nord, care are 4.330.989 cazuri, în principal în Statele Unite, cea mai afectată țară din lume cu 4,2 milioane contaminări și aproape 150.000 de decese.

Statele Unite au înregistrat duminică 55.187 de cazuri noi de contaminare cu coronavirus în interval de 24 de ore, cea mai mică cifră după aproape două săptămâni, potrivit bilanţului întocmit de Universitatea Johns Hopkins.

Aceste noi cazuri aduc la 4.229.624 numărul total de cazuri înregistrate de la începutul epidemiei în țară, cea mai afectată de virus din întreaga lume, conform acestui bilanţ întocmit la ora 20:30 (00:30 GMT luni) de către universitatea cu sediul în Baltimore.

Brazilia, cea mai afectată țară latino-americană, a înregistrat duminică aproape 25.000 de cazuri suplimentare, pentru un total de 2,4 milioane. Ea deplânge moartea a peste 87.000 de persoane.

În ceea ce privește numărul morților, Europa rămâne în frunte, cu 207.933 de decese, urmată de America Latină și Caraibe (182.726), precum și de Statele Unite și Canada (155.673).

În ciuda creșterii cazurilor, guvernul spaniol a dorit să fie liniștitor, spunând că situația este „sub control” și că focarele au fost „localizate și izolate”, ca răspuns dat statelor care au anunțat restricții faţă de ţara sa. „Spania este o țară sigură”, a insistat ministrul de Externe, Arancha Gonzalez Laya.

Londra a anunțat că pasagerii din Spania vor fi supuşi unei perioade de izolare de 14 zile începând de duminică, luându-l aparent prin surprindere pe ministrul Transporturilor din Marea Britanie, care se află în prezent în vacanță. Pentru Ministerul Afacerile Externe belgian, mai multe regiuni din Spania sunt clasificate în roșu sau portocaliu.

Premierul francez, Jean Castex, le-a „recomandat cu tărie” francezilor să „evite” să călătorească în Catalonia. Sfaturi pe care unii nu le-au urmat”, a declarat Jean-Louis T. pentru AFP, care a călătorit împreună cu soția sa și fiul lor în vârstă de 15 ani pentru a petrece trei săptămâni într-o casă de vacanță.

Cifrele sunt în creștere şi în Franța, unde circulația virală este într-o „creștere netă”, cu peste 1.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi, a anunțat Direcția Generală a Sănătății.

În Italia, autoritățile din regiunea Campania, din sud, au înăsprit regulile: de acum încolo, va fi o amendă de 1.000 de euro pentru cei care nu poartă măști în spații limitate.

În Coreea de Nord, liderul Kim Jong-un a convocat o ședință de urgență a biroului politic al Partidului Comunist pentru a adopta „măsuri maxime de urgență” pentru a conteni răspândirea virusului în această țară atât de ermetic închisă.

„Nicio țară nu este scutită”, a declarat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), sâmbătă, adăugând că această creștere accentuată a numărului de cazuri se datorează transmiterii ridicate în zonele cu o concentrație mare a populației ca pe continentul american și în Asia de Sud.

Statele Unite sunt cea mai îndoliată țară cu 146.463 de decese pentru 4.178.730 de cazuri. Pakistanul (peste 270.000 de cazuri şi aproape 5.800 de morți) a salutat o scădere cu 80% a numărului de decese comparativ cu luna iunie. Dar OMS a solicitat menținerea vigilenței și cu respectarea măsurilor de distanţare fizică, în perioada premergătoare festivalului religios de la Eid al-Adha, care va avea loc vineri.

În țările care au reușit să conțină virusul, cifrele sunt din nou în creștere. Astfel, autoritățile iraniene au anunțat duminică încă 216 decese și au solicitat populației să-și redubleze vigilența împotriva virusului, pentru a-i cruța pe îngrijitorii, doborâţi de „oboseală”.

Australia a cunoscut ziua cea mai ucigaşă duminică, cu zece decese și o creștere a numărului de cazuri, în ciuda măsurilor severe de izolare.

Președintele american Donald Trump a anunțat, duminică, că nu va arunca prima minge la deschiderea unui joc de baseball din Yankees din New York, programat pentru luna viitoare „din cauza concentrării sale puternice asupra virusului chinez”.

Sursa: Le Vif / Traducerea: Rodezia Costea (Rador)

Image by gvbsonic from Pixabay 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Si, daca-as vrea sa oftic niste nebuni, as aduce iar aminte de Suedia. Worldometrul si-a actualizat datele: 25 iulie-139 de cazuri, 26 iulie – 42 de cazuri, 27 iulie – 12 cazuri.
    Daca Suedia ar fi avut o politica activa de protectie a celor vulnerabili ar fi iesit si cu mortii la jumatate, daca nu mai putin. Aici au esuat.
    Dar datele cu noile cazuri par sa arate ca asta e calea de urmat (cu corectiile de rigoare). Sa mai vedem o saptamina si vom sti.

  2. Gresiti. Trebuie aflat cum Suedia a reusit sa reduca nr. de noi infectati. Digi24 a aratat 2 imagini in paralel din aceste zile: una de pe litoralul nostru super aglomerat si una din Suedia unde era pustiu, nimeni pe strada. Asta arat ca suedezii au inteles in sfirsit cum se transmite virusul iar noi inca nu. Probabil nu am avut inca suficienti morti.