G4Media.ro

Amnistia și grațierea. Variantele premierului Dăncilă

Amnistia și grațierea. Variantele premierului Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a spus din nou că nu are pe masă nici un proiect de amnistie și grațiere, că n-a discutat așa ceva în Guvern și că exclude adoptarea unui OUG pe această temă până la sfârșitul anului. Și la recepția de la Cotroceni de 1 Decembrie, premierul a dat asigurări că vom avea sărbători liniștite și că Guvernul nu va adopta nici un OUG de amnistie și grațiere.

Spre disperarea liderului PSD, este a doua oară în ultimele zile când omul pus la Guvern să execute se opune și transmite semnale publice de refuz. Foarte probabil, Liviu Dragnea a convocat cele două ședințe ale conducerii PSD (CEX și Consiliul Național) pe data de 16 decembrie pentru a pune presiune maximă pe Viorica Dăncilă.

Oficial, pe agenda ședințelor PSD figurează chestiuni organizatorice, dar este cam greu de crezut că partidul își mobilizează conducerea și sute de oameni din teritoriu în preajma sărbătorilor de Crăciun pentru atât de puțin. Ședința are loc între două momente importante, care pot reprezenta ultima șansă pentru Dragnea de a forța adoptarea OUG-ului la care visează din ianuarie 2017.

Primul moment important este decizia Curții Constituționale pe tema protocoalelor încheiate între SRI și Parchete, anunțată pentru data de 11 decembrie. Dacă CCR va da câștig de cauză PSD, Liviu Dragnea va căuta în mod previzibil să exploateze momentul din plin. Sub pretextul deja verbalizat că s-au comis abuzuri și că oameni nevinovați sunt anchetați sau chiar condamnați în baza protocoalelor, este de așteptat ca PSD să preseze Guvernul și să-i solicite în mod oficial un act reparatoriu.

Adăugați la toate cele de mai sus faptul că opoziția a anunțat o moțiune de cenzură. Dacă PSD reușește să-și păstreze majoritatea în Parlament, cu atât mai mult va încerca să acționeze în forță.

Ce opțiuni are, prin urmare, premierul Viorica Dăncilă.

  • 1. Guvernul adoptă OUG privind amnistia și grațierea. Odată publicată în Monitorul Oficial, ordonanța produce efecte și ele nu mai pot fi anulate. În penal se aplică principiul legii mai favorabile. În consecință, chiar dacă ordonanța stă un singur minut în vigoare ea continuă să producă efecte. Pe scurt, toți cei vizați de faptele amnistiate și de condamnările grațiate scapă de dosare, respectiv de închisoare. Greu de imaginat că Viorica Dăncilă va mai putea continua ca premier după acest moment, mai ales că România preia de la 1 ianuarie președinția Uniunii Europene.
  • 2. Viorica Dăncilă refuză să semneze OUG-ul în ciuda presiunilor exercitate de PSD și de Liviu Dragnea. Rămâne în continuare premier, dar relațiile cu o parte semnificativă din partid vor fi total compromise. Liderul PSD și mulți alții au nevoie de OUG, nu de alte paleative juridice, dat fiind că dosarul de la Înalta Curte, cu toate amânările generate de refacerea completurilor, s-ar putea finaliza în prima jumătate a anului viitor.
  • 3. Dăncilă demisionează. Dacă nu dorește să intre în coliziune cu partidul și cu liderul său, premierul are la dispoziție și varianta depunerii mandatului. În această situație, PSD riscă să piardă guvernarea. Klaus Iohannis știe că dacă va nominaliza încă un premier propus de Dragnea, al patrulea, șansele lui la al doilea mandat scad spre zero.
  • 4. Guvernul adoptă o varianta de compromis, un OUG care deschide de pildă calea revizuirii sau oferă alte remedii juridice în dosarele instrumentate pe baza protocoalelor, în cazul în care CCR le va declara neconstituționale. Dragnea și alți lideri aflați în criză de timp nu se vor mulțumi cu o soluție intermediară. Orice soluție, alta decât amnistia și grațierea, reclamă deschiderea unui nou proces. Asta înseamnă timp și nimeni nu le poate garanta salvarea.

Vor urma săptămâni de foc și sărbători tensionate, cu o societate amenințată cu sfidarea supremă din partea unor politicieni aflați pe punctul să-și ierte propriile greșeli. Dacă se ajunge aici, publicul intern și extern are obligația să reacționeze și să sancționeze dur transformarea României în raiul infractorilor.

Totul depinde acum de premierul Dăncilă și cum va dori să plece din funcție: alungată de propriul popor, umilită de propriul partid, complicele hoților din politică și al borfașilor de rând sau străduindu-se să asigure cât mai decent președinția Uniunii Europene în următoarele șase luni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

49 comentarii

  1. Cred ca e important si ce crede dl. Dancila (Cristinel, adica sotul). Amintiti-va ce ii transmitea cu 6 luni in urma lui Dragnea…

    • Viorica,care intre timp a prins gustul puterii crezand ca de desteapta ce e a ajuns prim-ministru,va face,intre doua reprize de plans la baie,ceea ce zice partidul,adica pe dracu-n patru.

  2. ”Veorico, nu uita,
    Piata e de partea ta…!”
    Hamsterul de-l vei opri,
    Noi toti te vom iubi…”

    PS. Ultimele 2 versuri raman valabile si in cazul Gabitzei…
    PPS. Nea Pandele, iubire platonica, nene…!

  3. bun. si ce aume din TOT articolul de mai sus este NOU ?

    • @Noni:
      Stirea trebuie sa fie noua ! Articolul, mai ales cand este unul de opinie, nu trebuie obligatoriu sa cuprinda noutati.

      PS. Dar daca tot vrei noutati atunci poti considera ca sistematizarea variantelor pe care le are Veorica docila vis a vis de chestiunea OUG este noua. In celelalte articole ala lui DT pe aceasta tema, a fost abordata ori una ori alta dintre variantele prezentate azi.

  4. Un astfel de articol, scurt, concis, clar, demonstreaza ca autorul este stapanul subiectului si nu invers !
    O singura observatie am de facut. Mi-ar fi placut ca indemnul la reactie din partea publicului sa nu fie doar unul post factum !

    PS. Parca saptamana trecuta eram indemnati sa iesim in strada ante factum, tocmai pt a face presiune, tocmai pt a incerca sa oprim OUG !

    PPS. Ce s-a intamplat ? Acum stam si asteptam si vedem ce si cum ? 😉

  5. Astia mint cum respira.

  6. 82,11% din români au insomnii din cauza amnistiei si gratierii. N.B. 82,11 este un 69 cu tva.

    • Nu mai conteaza daca sefii tai din PSD scapa de inchisoare sau nu.

      Romania deja se goleste de oameni cinstiti, muncitori de la cat rau ati facut tarii in ultimii 29 de ani.

      Tara deja moare si tu esti prea prost sa-ti pese. Dupa ce plecam noi, cei care muncesc in economia reala si tin maimute ca tine in brate, la stat, voi de unde o sa mai aveti bani, cacatilor?

    • Dan Teo e doar un trol prapadit. E legat de cifre penru ca inca mai numara diaspora care a participat la meetingul din 10 august.

  7. Cum adica sa isi ierte propriile greseli? Asa se cheama cand furi de nu mai stii de tine din banul public? Greseala???

    • Greseala e ca au furat si cineva a putut dovedi ca au furat. Greseala si mai mare a fost ca au permis unor plebei sa aiba impresia ca-s liberi. Asta inearca securistii sa repare acum.

  8. ” În consecință, chiar dacă ordonanța stă un singur minut în vigoare ea continuă să producă efecte. Pe scurt, toți cei vizați de faptele amnistiate și de condamnările grațiate scapă de dosare, respectiv de închisoare.” – ce nu înțeleg eu… atunci, OUG 13 anulată prin OUG 14, după MAI MULTE zile, de ce nu a produs efecte?! Chiar nu știu, nu sunt ironic!

    • Nu fusese inca publicata in Monitorul Oficial.

    • Eu îmi amintesc că fusese. Chiar, parcă a fost scandal că au ținut deschis la monitor noaptea, tocmai s-o publice… Uite, am găsit pe net: „PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 92 din 1 februarie 2017. ,” Deci a fost publicata

    • E simplu. Celebra OUG13 trebuia sa fie publicata in MO in zece zile de la adoptare. De ce ? Probabil ca sa sondeze apele inainte de aplicarea efectiva. Oricum nu a mai ajuns la MO, pentru ca in cele zece zile a venit OUG14 care a anulat-o. Fiti sigur ca acum nu ar mai face aceeasi greseala.

    • @Ciprian, Legile și ordonanțele emise de guvern intră în vigoare de obicei la trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial, sau la o dată ulterioară prevăzută în textul lor. Celebra OUG 13 avea prevăzut (spre norocul nostru!) un termen 10 zile de la data publicării în Mof.
      Mai multe, aici: http://www.monitoruloficial.ro/docs/260_lg24.pdf

    • Ordonanta 13 a fost publicata in MO! Dar chiar textul ei spunea ca intra in vigoare la 10 zile de la publicare!
      Ce dracu ma, sa va explice asta unul care e plecat de 20 de ani?

    • „ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 13/2017 din 31 ianuarie 2017
      pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.
      135/2010 privind Codul de procedură penală
      EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI
      PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 92 din 1 februarie 2017
      Având în vedere faptul că, de la ultimele intervenţii legislative exprese asupra textelor noului Cod
      penal şi ale noului de Cod de procedură penală pentru punerea acestora în acord cu unele decizii ale
      Curţii Constituţionale şi până în prezent au mai fost pronunţate de către instanţa de contencios
      administrativ unele decizii care impun reglementare expresă pentru a asigura o aplicare unitară şi
      coerentă a textelor de lege, de exemplu: Decizia nr. 586/2016, potrivit căreia „dispoziţiile art. 25 alin. (5)
      din Codul de procedură penală, cu …”
      Caută pe net dacă nu mă crezi. O să găsești un site care te duce la un PDF.

    • Da, Marchi, cred că asta e! Mulțumesc

    • @Ciprian, @lukuss, @Anonymous 2:
      Intotdeauna un act normativ de gratiere colectiva, fie ca e Lege, fie ca e Ordonanta, nu se va aplica din momentul intrarii sale in vigoare (care este data publicarii in M.Of. ci dupa un anumit nr de zile, 3,5,7,10, , necesar pt ca autoritatile din sistemul penitenciar sa aiba timp sa identifice mai intai, persoanele care beneficiaza de prevederile respectivului act normativ iar mai apoi sa aiba ragazul necesar sa intocmeasca documentele de eliberare. Fiind vorba de un numar semnificativ de persoane, deobicei ragazul pe care sil da Legea sau Ordonanta este de 7-10 zile.
      Orice condamnat care nu este eliberat in ziua prevazuta in text ci mai tarziu poate da in judecata statul pt „represiune nedreapta” (pt ca stat incarcerat mai mult decat trebuia potrivit actului de gratiere) !

      In februarie 2017, daca guvernul PSD, nu ceda si abroga OUG 13 prin intermediul OUG 14 si mai rezista inca 5 zile, adica pana la data de la care prevederile privind amnistia si gratierea se aplicau, la ora asta nu mai discutam despre lucrurile astea si cred ca jumatate din noi eram deja plecati .

    • Pentru ca nu a produs niciodata efecte. Undeva in ordonanta aia scria „va produce efecte la 10 zile de la publicarea in Monitorul Oficial”. Si a fost abrogata in mai putin de 10 zile. Se pot gasi mai multe informatii pe net.

  9. „Dacă se ajunge aici, publicul intern și extern are obligația să reacționeze și să sancționeze dur transformarea României în raiul infractorilor.”–> Serios? FYI N-am nici o obligatie ca om din diaspora sa salvez fundul vostru. Am proiectele mele aici si imi vad de treaba. Repetati aceeasi placa de doi ani incoace cu privire la legile justitiei si OUG. Stim toate astea, nu mai avem nevoie sa ne reamintiti. Ideea este sa gasim solutii , nu sa scriem acelasi lucru la infinit. Deocamdata, vad ca se circula in coloana pe V. Prahovei spre hotelurile si pensiunile care asteapta turisti, iar acest lucru nu deranjeaza pe nimeni. Cum ramane cu protestele „publicului intern” ?

    • @mishu, nu vreau sa va acuz, știu că nu ati plecat de aici de prea mult bine și că munciți din greu acolo, însă…
      Atât timp cât diaspora își vede de afaceri și nu are grija de ce se întâmplă aici, pot spune că și voi sunteți de vină…Știi de ce, care e norocul PSDului?? Câteva milioane de oameni activi care, teoretic, nu poate fi păcăliti așa ușor, au emigrat și nu mai au timp sa voteze sau le e dificil sa o facă (știu, unii trebuie să meargă sute de km până la o secție de votare).
      La președinție, PSDul pierde deoarece va implicați și va mobilizați. La parlamentare sau locale nu o faceți, poate va gândiți că nu locuiti aici și deocamdată nu va afectează viața…
      Este ffff important sa votați la parlamentare, ai văzut că ăștia pot schimba cursul țării și îl pot reorienta, pe nesimțite, către altă direcție
      La parlamentare și locale prezența e f mica nu numai din cauza celor care merg la munte (mulți merg la munte, dar votează duminică seara, când se întorc) sau nu au chef de vot; mare parte dintre cei 60% care nu votează e data de și de cei din diaspora!!!
      Simpatizanții PSD nu pleacă nicăieri și sunt f disciplinați la vot. Oricât ne-am duce noi , ceilalți, la vot, fără diaspora nu putem echilibra numărul de voturi!!! 4-5 mil de voturi din diaspora conteaza enorm!! Chiar și câteva sute de mii în plus
      Așa că, nici data viitoare, daca voi nu veți merge masiv la vot inclusiv la parlamentare, nu avem nicio șansă-in țară am ramas f puțini ( in fiecare an fug câteva sute de mii de români)
      Daca voi nu ne ajutați, noi nu ne putem salva singuri!!! Data viitoare ganditi-va la asta, o data la 4 ani merita un efort! Acum se construiește (să zicem local) și viitorul vostru-poate vreți totuși să vă mai întoarceți din când în când aici / la bătrânețe
      Avem nevoie de voi!

    • @cuochiipevoi
      Sa-ti spun eu care e treaba, in Nord America cel putin. Din cam 1 milion de romani traitori in US si Canada nu stiu daca mai sunt 3-4% pe care sa-i mai intereseze cat de cat Ro! De ce? In ultima vreme am tot auzit spunandu-se: “Bine, frate, eu iau svionul ca sa ajung la vreun consulat sa votez dupa ce am pierdut deja 2 zile sa-mi fac pasaport valabil iar ei, in tara, ies sub 40% la vot si votraza 50% PSD? Plus ca majoritatea au f putine contscte cu Ro, multi si-au adus parintii aici. In timp, o sa ne ducem, iar copiii nostri vorbesc romana cam ca Dancila, asa! Pentru ei Ro este doar un punct pe harta, cu toate eforturile noastre de anu fi asa. Asta e!

    • @micu, un milion acolo, câteva milioane (4-5) în Europa
      Ghici ce, oare nu cumva ăștia sunt majoritatea celor 60% care nu ies la vot?? Cum ar fi ca, măcar data viitoare, să mai facă un efort toți, să vadă dacă nu cumva ei sunt cei care ne pot schimba cu adevărat soarta?!? La președinție cum se poate să nu fie ales PSDul???
      Eu am zis sa mai aștept doi ani ( înainte să iau o decizie daca îmi iau sau nu lumea în cap), să luptăm cât putem…după OUG 13 s-au mai deschis ochii românilor, este cu totul alta situație fata de înainte de alegeri. Poate ăsta a fost cu adevărat momentul de cotitură, după falsa democrație instaurată după revoluție..ala in care este scos la suprafață tot rahatul (scuze), in care s-a văzut cel mai bine ce nu funcționează. Momentul ăla de care zicea Rațiu, parcă…
      Dacă plecăm acum toți și nu ne-ar mai interesa ce se întâmplă, e ca și cum le-am preda țara lor – celor care oricum au jefuit-o zeci de ani. Acum e momentul să înțeleagă toți politicienii că ce au făcut ei pana acum nu a fost politică, ci doar organizare pentru marea ciordeala…
      un politician adevărat ar trebui sa se hrănească din prestigiu și mulțumirea că a făcut ceva pt popor, că lasă ceva posterității, că intră în cercuri mai inalte unde poate fi apreciat ( ai noștri merg în diverse state, dar nu mai au nicio credibilitate)…

    • Toți cetățenii, din țară sau diaspora, trebuie sa se implice mai mult și să fie atenți la ce se întâmplă cu țara; trebuie sa fim cu ochii ca pe butelie pe politicieni ( de toate culorile, din toate partidele), să nu ne mai lăsăm pe baza lor.
      Să știe că ne uitam la ei și nu ii mai lăsăm să fure in liniște ( ca până acum)..să înțeleagă că dacă, câștiga alegerile nu înseamnă că pot face ce vor cu țară sau cu noi, poporul. ..să înțeleagă că trebuie sa dea socoteală pt fiecare leuț pe care îl cheltuie din banii noștri (daca nu le place sau nu sunt in stare, să își găsească altceva de lucru sau de muncă, să lase politica)

  10. Mai e si varianta 5: Veorica ii face plangere penala Presedintelui.

  11. ….Presedintelui PSD, pentru hartuire.

    • Aaaaa, așa da, corect!
      Daca rezista Viorica și ne scapă, devine eroină! Oricine ne scapă de Draknea devine erou!!

  12. Ce ma chinuie pe mine este gandul ca parca prea multe sfori se trag sa treaca timpul si anumite lucruri sa se-ntample in timp ce romanii, care nu au, oricum, simt civic, decat in mica masura, prea multe lucruri absurde sunt lasate sa curga, fara ca oamenii din justitie sa faca o revolta, fara ca opozitia sa faca un protest adevarat, ci doar tentative stangace si care cad in ridicol, fara ca oamenii destepti ai natiei sa considere o stare cu totul exceptionala si sa faca un demers vizibil, sa se stranga undeva intr-un spatiu public si sa cheme niste ziaristi sa faca o conferinta de presa de mare audienta si sa se spuna lucrurilor pe nume, sau, stiu sti eu, cate si mai cate posibilitati ar fi fost de a atrage atentia, de exemplu, asupra absurdului situatiei ca Dragnea sa-si aleaga completul de judecata si sa faca mofturi de parca ar fi un imparat razgaiat al unei natii infloritoare care-si permite sa faca divagatii de la orice , experimentant orice, jucandu-se cu rabdarea supusilor…Totul a fost tratat ca un fapt oarecare, oricate barfe au fost in presa si la televizor, dar nimeni din justitie nu a tras linie si apoi sa declare ca NU E-N REGULA ! Eu cred ca am ajuns cu totii sa acceptam lucruri TOT MAI ABSURDE, de-a valma, zilele trec si noi suntem tot mai confuzi legat de ce mai e permis si ce nu…Mai pun unii jurnalist ordine in idei, ca de exemplu in acest articol, dar parca nu cu scopul de a trezi pe cineva, ci doar cu scopul de a consemna, sa ramana undeva in niste cronici, ca, uite, s-a discutat si s-a analizat, dar nu s-a revoltat nimeni cu puterea de a CORECTA bazaconiile respective. Nu…TOATA LUMEA PARE ca vede realitatea prin sticla! Ca si cum suntem cu totii deja desprinsi de realitate(scosi din joc) si privim de dincolo de un perete de sticla ceva care nu ne mai priveste cu adevarat! Oare vine un sfarsit la toate astea ???? Sper sa nu fie sfarsitul Romaniei pe care o credeam trainica…

  13. Anul 2090:
    Un nou articol semnat de nepotul lui Tapalaga anunță o inerentă amnistie și grațiere data de nepotul lui Dragnea, care conduce prin intermediul nepoatei lui Dancilă, articol care nu surprinde pe nimeni, întrucât nepoții lui Dide și Angela erau deja în Piața Victoriei, acolo unde au fost concepuți… ?

    • Mda! Eu sper ca macar tu sa n-ai nepoti! Ar fi un imens castig pentru umanitate!

    • Ce nesimțiți sunteți, de doi ani de zile ne mâncați viața , nu ne mai tihnește nici timpul pe care ar trebui să îl petrecem cu copiii; ne mâncați sufletele și nervii. După ce ati furat de ați rupt, ne amenintati și viața copiilor și nepoților noștri…blestemați să fiți, ticăloșilor, să vi se stingă sămânța de hoți, să nu mai pocreati sa va mai împrăștia genele de hoți..
      Cine va mai crede pe voi?? Azi ziceți că nu dați nimic, noaptea ne trezim cu ce ați negat ziua…
      Dancilă zice că nu are nimic pe masă (probabil onoare sub masă), codrinii și mitralierii vostri zic ca o veți da!
      Știu că 30 ani v-ați obișnuit că odată ajunși la putere singura voastră grija e sa va umpleți conturile și burdihanele! Gata, poporul s&a mai deșteptat și știe că sunt banii lui și că nu este normal să furați!!
      Sunteți angajații lui, trebuie să munciți pt popor, nu sunteți aleși să îl furați !

    • Anul 2090: nepotul lui @Cristi a renunțat să mai spună prostii pe G4-2090 Media, pentru că tocmai ce i-a povestit bunica cum arunca bunicul pe băutură și femei ușoare toți banii primiți pentru comentarii…Și uite așa s-a făcut @Cristinel băiat cuminte si la locul lui, ca să nu ajungă la rândul său să fie înjurat de catre nepoți, in anul 2150…

  14. Formatori de opinie nu pot veni la usa romanului sa-l scoată din casa si pe asfalt apoi sa-i deseneze cum ar fi sa se răscoale, revolte, etc.
    Asa cum afirma antevorbitorul meu „decat” noi poporul avem vina ca ii îngăduim , toleram pe cei ce trădează tara si romanii , oameni de bine.

  15. La punctul 3 Dan Tapalaga greseste. Dace Dancila demisioneza ( ce este practic imposibil ) Dragnea poate fi silit de membrii de partid sa-l bage la postul de premier din nou pe Tudose sau pe altul care refuza sa dea Admistia. Si atunci nu strica sa vina din nou premier Tudose, mai ales daca va declara raspicat inainte de luarea noului mandat ca nu da Ordonanta de Admistie.

  16. Cine scapa tara de fmmdragneatudorelcodrintariceanu si restul de hoti din spatele lor…….. nu exista. :))))

  17. Mie mi se pare de neimaginat ca niste inculpati sau infractori aflati intamplator in Guvernul Romaniei sau in fruntea partidului de guvernamant sa poata schimba fara a raspunde penal orice vor ei in legislatia romaneasca.
    Pare ca statul roman nu mai exista, ca intreaga structura se misca dupa cum vrea Dragnea: cu ajutorul CCR a transformat Romania in republica parlamentara, a desfiintat DNA, a facut din functia prezidentiala o forma fara fond luandu-i atributiile cele mai importante, a bulversat total activitatea ICCJ, a dat liber la infractorii de drept comun prin recursul compensatoriu, a deschis calea atacarii deciziilor ICCJ, va desfiinta si protocoalele de colaboratre tehnica cu SRI pentru a putea justifica anulrea probelor, a politizat absolut toate institutiile,
    Si in cazul OUG 13 ca si acum eu cred ca in spatele acestor actiuni sta o retea de sute sau mii de oameni care asigura punerea in practica a acestui plan diabolic. La fel ca si Ceausescu, Dragnea nu putea sa adune atata putere fara complicitatea unor oameni influenti si/sau dispusi sa cheltuiasca o gramada de bani pentru a ajunge unde suntem astazi. Asta e de fapt statul paralel sau statul mafiot !!!
    Ma intreb totuei de ce DNA-ul nu cere aducerea lui Dragnea in fata unui judecator si sa ceara arestarea lui preventiva ? Pericolul daca acest individ va ramane in continuare in libertate este imens pentru Romania.
    O alta optiune ar fi ca statul roman sa ceara ajutorul unui serviciu american de investigatii/informatii pentru ca pana la urma aceasta vulnerabilitate nu e doar a Romaniei ci a intregii structuri nord-atlantice de securitate.

  18. Doamna Dancila are sansa sa-si transforme porecla in renume. Ii tin pumnii stransi.

  19. Personal, nu cred ca ccr va da sanse gruparii draknea-psd-alde prin declararea protocoalelor de colaborare ca fiind neconstitutionale. Am citit ieri de-a fir a par contestarea legii in cauza la ccr facuta de presedintele Iohannis, excelenta, are acolo o echipa foarte buna de juristi constitutionalisti. Legea in cauza este contestata pur si simplu la fiecare rand, psd-alde au facut o lege atat de proasta si de habarnista, numai pe considerentul sa scape toti, incat nu are cum sa fie acceptata de ccr. Daca legea e declarata neconstitutionala in corpore, cum psdeii au mai avut surprize, atunci nu s-ar explica aruncarea unei oug. De-altfel, si oug poate fi contestata, pentru ca nu se explica urgenta unei asemenea decizii. Oricum, cred ca dancila nu va ceda presiunilor de a da oug, nu din patriotism, nici vorba, ci de frica si mai e un aspect de fite : i-a cam placut sa se plimbe pe la Bruxelles, s-o ia lumea buna in seama, s-o plimbe de mana, sa se simta importanta, in consecinta nu cred ca ar vrea sa rateze sa fie prim-ministru in timpul presedintiei CE.
    Cat despre vigilenta noastra, as vrea sa spun un lucru : sunt aproape doi ani de cand nu mai avem liniste, in fiecare zi TRADATORII de la putere ne supara, ne amarasc, umblam incruntati si prost-dispusi non-stop, s-a dus dreaq orice urma de veselie sau relaxare in tara asta. Pur si simplu, de doi ani de zile suntem atat de suparati si amarati foarte multi dintre noi, nu mai dormi ca lumea, nu mai mananci ca lumea, ci numai cu noduri, la servici te duci obosit, nervos, gata sa te iei la harta cu oamenii sau sa cedezi psihic, cred ca am ajuns o tara partial depresiva. In comunism, oamenii isi duceau viata mai departe intr-o aparenta normalitate, pentru ca majoritatea nu intelegeau exact ce se intampla, iar ceilalti, care stiau, erau resemnati si nu se ridicau impotriva datorita familiei, copiilor. Dupa ’89, si-n toti acesti ani am aflat multe, atat de multe, apoi bruma de democratie care se asezase un pic si la noi, am crezut-o fara de intoarcere, insa acum stim multi ca lucrurile pot fi intoarse spre dictatura atat de usor, si nu doar o dictatura ceausista, ci una mult mai rea, pentru ca aici e amestecata si CORUPTIA SI HOTIA, cu legea-n mana. Scoala acum este intr-o stare destul de jalnica, tara asta a fost practic deprofesionalizata in 29 de ani, prin plecarea oamenilor si printr-un nivel relativ slab al educatiei, iar ca avere, Romania e furata si devalizata de hotii nostri pe de-o parte, si de hotii lor plus hotii nostri, pe de alta parte. Cand spun „hotii lor”, ma refer la toate contractele oneroase, toate privatizarile pe 2 lei, rafinarii distruse, combinate, uzine daramate ca sa faca mall-uri, bogatiile tarii luate pe mai nimic de javre ca omv sau lookoil sau scarbele de la Rosia Montana, ooooo, atat, atat de multe incat din tara asta nu s-a furat doar ce inca nu s-a descoperit.

    • La 30 de la Revolutie, in loc sa mergem inainte, noi ne pregatim sa inchidem un cerc !
      In anii de inceput abaterea de la drum era imperceptibila, apoi s-a accentuat si s-a tot accentuat iar acum ne trezim deodata ca in tot acest timp in loc sa fi inaintat, mai avem putin si ne intoarcem de unde am plecat la 22 decembrie 1989 !

      PS. Ce facem ? A trecut atata timp de cand am plecat incat nu mai tin minte prima parte a lozincii ci doar ultima : … „inc’-o Revolutie” !!

  20. Citesc cu lacrimi in ochi comentariile atitor romani,iubitori de tara cu sperante si visuri.Dragiii mei,sa fie oare adevarat ca, ne aflam in fata unei cauze pierdute?Sunt destul de in virsta dar,refuz din rasputeri, sa cred asa ceva.De ce sa ne dam batuti, in fata unor jeguri ale societatii?De ce? De ce sa stam resmnati in case ,sa ne cada „lustra”in cap?Uitati-va ,ce au facut inaintasii nostri.La vreme de rastriste ,s-au unit si au dat Romania Mare.Nu dragii mei tineri!Nu va resmnati!Iesiti si cereti-va drepturile!Francezii, sunt cel mai bun exemplu acumcind se unesc si a bagat spaima in guvern si autoritati.De ce ei pot?

  21. Obedienta Dăncilă este ferm convinsa ca talharii patriei fura si comit atrocitati asupra populatiei numai pentru binele Romaniei !