G4Media.ro

Analiză Goldman Sachs: China va avea mai multe animale de companie decât…

Sursa foto: pixabay.com

Analiză Goldman Sachs: China va avea mai multe animale de companie decât copii până în 2030

Populația de animale de companie din China va fi aproape dublă față de cea a copiilor mici până în 2030, deoarece tinerii chinezi nu doresc să întemeieze noi familii, se arată într-o analiză realizată de Goldman Sachs, citată de CNBC.

Populația de animale de companie din mediul urban al țării va ajunge la peste 70 de milioane până la sfârșitul deceniului, în timp ce numărul copiilor sub patru ani va scădea la mai puțin de 40 de milioane, potrivit cercetării Goldman Sachs care citează date de la Biroul Național de Statistică.

În 2017, situația a fost exact inversă – existau 90 de milioane de copii cu vârsta de patru ani și sub patru ani, în comparație cu populația urbană de animale de companie de aproximativ 40 de milioane, relatează CNBC.

„Ne așteptăm să vedem un impuls mai puternic în ceea ce privește deținerea de animale de companie pe fondul unei perspective relativ mai slabe a ratei natalității și a unei creșterii prezenței animalelor de companie în gospodării din partea generației tinere”, a scris analistul Valerie Zhou de la banca de investiții.

Conform previziunilor, noile nașteri din țară vor scădea cu o rată medie de 4,2% până în 2030, în mare parte din cauza unei scăderi a populației de femei cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani și a faptului că generația tânără este mai puțin înclinată să aibă copii, se arată în raport.

Persoanele cu vârste cuprinse între 23 și 33 de ani reprezentau aproape jumătate din proprietarii de animale de companie din China în 2023, potrivit unei cărți albe privind industria animalelor de companie din China.

Pe măsură ce tinerii adulți chinezi optează pentru „copii cu blană” în detrimentul copiilor adevărați, banca se așteaptă ca piața hranei pentru animale de companie din țară să se dezvolte până la o industrie de 12 miliarde de euro până în 2030. Raportul prevede, de asemenea, că numărul de pisici deținute în China îl va depăși pe cel al câinilor, deoarece creșterea acestora din urmă necesită mai puțin spațiu.

În întreaga lume, ratele natalității sunt în scădere, deoarece femeile aleg să aibă mai puțini copii, populația mondială fiind pe cale să atingă vârful în acest secol, unele dintre cele mai mari țări ale lumii confruntându-se cu rate ale natalității în scădere.

Populația Chinei a scăzut pentru al doilea an consecutiv în 2023, ajungând la 1,41 miliarde de persoane, în scădere cu 2,08 milioane față de anul precedent, conform statisticilor guvernamentale. În timp ce căsătoriile din China au crescut cu 12,4% în 2023 față de anul precedent, mai mult de jumătate din populația cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani rămâne necăsătorită, căsătoriile târzii devenind mai frecvente în ultimii ani.

În Japonia, populația de animale de companie de aproximativ 20 de milioane este de aproape patru ori mai mare decât cea a copiilor cu vârste de până la patru ani începând cu 2022, se mai arată în raport, care citează date de la Japan Pet Food Association și Euromonitor.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. o solutie ar fi sa omoare animalele pana la 4 ani, sa vada cum sta statistica